جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
زبری سیاست روح لطیف میر حسین
هر روز که به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم نزدیکتر میشویم، حال و هوای تازهای به این فضا تزریق میشود.
اصولگرایان تاکید دارند که تاکنون گزینه مورد نظر آنها محمود احمدینژاد رئیسجمهور کشورمان است، گرچه طبق سنوات گذشته نیز روسای جمهور برای دو دوره عهدهدار این سمت شدهاندکه البته این یک قانون نانوشته است که اگر برخی از مسائل از جمله مسائل اقتصادی مورد توجه قرار نگیرد ممکن است که این قانون نانوشته تغییر کندیا کاندیدایی از سوی جناح مخالف مطرح شده و مورد حمایت قرار گیرد که این معادله را به هم ریزد.
در هر حال اصولگرایان تا به حال بر کاندیداتوری محمود احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری آینده تاکید کردهاند و حتی طرح عبور از احمدینژاد را نیز منتفی دانستهاند.در مقابل، جناح اصلاحطلب با ورود رسمی مهدی کروبی به عرصه کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری دهم، عزم جدی خود را برای این مهم اعلام کردند.
گرچه از سوی برخی جناحهای اصلاح طلب، استقبال گرمی از اعلام کاندیداتوری کروبی دبیر کل حزب اعتماد ملی صورت نگرفت، اما شواهد و قرائن نشان میدهد مهدی کروبی بر عزم خود استوار است و قصد کنارهگیری ازنامزدی ریاست جمهوری آینده را هم ندارد.
این در حالی است که اصرار و تلاش برای معرفی سید محمد خاتمی برای کاندیداتوری نیز افزایش یافته اما وی هنوز موضع خود را اعلام نکرده است، شاید وی اصلا کاندیدا نشود.رئیسجمهور پیشین کشورمان در جایی میگوید؛ "اگر مردم بخواهند کاندیدای ریاست جمهوری میشوم" اما درجایی دیگر میگوید؛ "منتظر معرفی کاندیدای محبوب از سوی جناح اصلاح طلب باشید." که این دوگانه گویی نشان میدهد که اولا کاندیدای محبوب آنها مهدی کروبی دبیرکل حزب اعتمادملی نخواهد بود، چون او خود را فارغ از دیگر احزاب اصلاح طلب وبه عبارت بهتر ((مستقل)) معرفی کرده است.کاندیدای محبوب نیز خود خاتمی نمیتواند باشد، وبه نظر میرسد او به فرد دیگری اشاره دارد.
آن فرد چه کسی میتواند باشد؟
گمانهزنی های زیاد بر سر یک کاندیدا به وجود آمده است. از زمان آغاز بحث انتخابات آینده، خبرهایی در این زمینه مطرح شده است.
یکی از خبرگزاریها طی خبری اعلام کرد، خاتمی به زودی عدم کاندیداتوری خود را اعلام کرده و میرحسین موسوی را به عنوان کاندیدای خود معرفی میکند.
گرچه در دورههای پیشین هم میرحسین موسوی به عنوان یکی از کاندیداهای مطرح بر سر زبان بود اما وی صراحتا اعلام کرد که قصد تسخیر پاستور را ندارد. از زمان نخستوزیری مهندس میرحسین موسوی چیزی حدود ۲۰ سال میگذرد. که این خود زمانی برای به وجود آمدن یک نسل است، نسلی که شاید او را به خوبی نشناسند. در این میان چند پرسش مطرح میشود.
ـ آیا اصلاحطلبان از میرحسین موسوی حمایت خواهند کرد؟
ـ آیا میرحسین موسوی کاندیدای ریاست جمهوری خواهد شد؟
ـ مهندس میرحسین موسوی سیاستهای اصلاحطلبان را میپذیرد؟
ـ آیا اصولگرایان نیز راغب به کاندیداتوری مهندس میرحسین موسوی هستند؟
ـ در صورت کاندیداتوری نخستوزیر دوران جنگ اصولگرایان از او حمایت خواهند کرد؟
پرسشهایی است که گرچه باید به آنها پاسخ داده شود اما نیاز به زمان است تا به پاسخ این پرسشها رسید.
۲۰ سال دوری از سیاست، اقتصاد و کارهای اجرایی و پرداختن به امور هنری روحیه میرحسین موسوی را لطیف کرده و با زبری سیاست دیگر سازگار نیست. آینده روشن خواهد کرد.
ناصر مهری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست