سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
هر غده ای سرطانی نیست
پیدا شدن غده ای هر چند کوچک در سینه، تنها یک موضوع را تداعی می کند، سرطان!
اما به گفته متخصصان، تومور هر نوع برآمدگی در بدن است و بروز هر نوع غده در هر نقطه از بدن علل متعددی دارد. به گزارش سایت نیوزویک ، خوشبختانه طی سال های اخیر با پیشرفت علم پزشکی، روش هایی برای تشخیص این غده ها ارائه شده است که می توان از آن طریق تصاویر دقیقی از این غده ها را مشاهده کرد. به بیان دیگر بدون این که نیازی به خارج کردن نمونه از طریق عمل جراحی باشد می توان نوع غده را تشخیص داد. به گفته متخصصان غدد سرطانی اغلب سفت، ناهموار و بدون درد است. البته باید وجود هر نوع غده را جدی گرفت و طی ۲ تا ۴ هفته (زمان طبیعی یک چرخه قاعدگی) به پزشک مراجعه کرد. اما در این مطلب، متخصصان درباره نوع دیگر غد ه های غیرسرطانی که به طور شایع در سینه یافت می شود توضیح می دهند.
غده بیضی شکلی که در صورت لمس کردن زیر پوست به حرکت درمی آید. علت احتمالی: فیبر و آدنوما
این غده در هر سنی ممکن است بروز کند؛ با این حال در ۲۰ تا ۳۰ سالگی شایع تر است. این غده اغلب یک تا ۲ سانتی متر پهنا دارد و در صورت لمس کردن زیر پوست به حرکت درمی آید.مشخص نیست که چرا در برخی زنان این غده به وجود می آید و در دیگران به وجود نمی آید. اما یک نظریه این است که برخی خانم ها دارای بافت های حساس هستند که به میزان تغییرات هورمون واکنش نشان می دهد؛ این امر باعث رشد فیبروم می شود. این غده در هر قسمت از سینه می تواند ظاهر شود اما شکل گیری آن در قسمت بالای سینه شایع تر است. گاهی در اوایل نوجوانی یا اوایل ۲۰ سالگی اندازه این غده به ۸ تا ۱۲ سانتی متر یا بیشتر می رسد.
غده سفت که پس از یک کبودی عمده رخ می دهد: علت احتمالی: چربی نکروسیس(چربی سفت شده)
ظاهر آن سفت و محکم و همانند غده سرطانی است. به طور کلی اگر غده ای در پی وارد شدن ضربه ای به ناحیه سینه و کبودی آن ایجاد شده باشد به احتمال زیاد آن غدد چربی سفت شده است. با زیاد شدن ورم، کبودی فروکش می کند. بافت چربی سفت می شود و یک برآمدگی حدود ۲ تا ۳ سانتی متر که گاهی دردناک است، به وجود می آید.
درمان: چربی نکروسیس ، در ماموگرافی گاهی به سرطان شباهت دارد، بنابراین اغلب یک نمونه برداری انجام می شود تا تشخیص قطعی داده شود. چربی نکروسیس خود به خود و به مرور زمان از بین می رود.
برآمدگی دردناک و نرم که ناگهان ظاهر می شود. علت احتمالی: کیست
کیست ها، کیسه های مملو از مایع است. از طرفی امکان حرکت آن زیر پوست وجود دارد. گاهی پوست اطراف آن کمی قرمز است و در زنان ۴۰ تا ۶۰ ساله شایع است در مادران شیرده نیز گاهی کیست های مشابه مملو از شیر دیده می شود.
درمان: مایع کیست از طریق یک سوزن توسط پزشک تخلیه می شود. یک سوم این کیست ها کوچک تر می شود، یک سوم به همان اندازه می ماند و یک سوم نیز طی چند هفته تا چند ماه بزرگ تر می شود. کیست در زنان بالای ۷۰ سال نادر است اما اگر ظاهر شود مایع کیست برای آزمایش، به آزمایشگاه ارسال می شود.
برآمدگی کوچک که زیر پوست حرکت می کند. علت احتمالی : لیپوما
این برآمدگی زمانی رخ می دهد که سلول های چربی زیر پوست جمع می شود. علت ایجاد آن معلوم نیست و به وزن فرد ارتباط ندارد اما ممکن است در اعضای خانواده شایع باشد. این برآمدگی های بدون درد نرم است و می تواند در تمام بدن ظاهر شود به جز کف دست و پا زیرا در آن قسمت چربی وجود ندارد.
درمان: معمولاً پزشکان لیپوماهای یک تا ۲ سانتی متری را که بی ضرر است از بدن خارج نمی کنند اما در برخی موارد لیپوماها، بزرگ می شود و گاه به ۱۸ سانتی متر می رسد که می توان آن را برداشت.
برآمدگی دردناک، قرمز و گرم شدن پوست هنگام شیر دادن: علت احتمالی: آبسه سینه
این آبسه موقعی رخ می دهد که باکتری از دهان نوزاد شیرخوار وارد بافت سینه می شود و عفونت ایجاد می کند. این آبسه احتمالاً ۵ تا ۱۰ سانتی متر است.
درمان: چرک خارج می شود. از آن جا که آبسه ها پس از گذشت یک هفته دوباره بروز می کند، این روند باید چندین بار تکرار شود تا کاملاً از بین برود.
در مردان- بافت های ناصاف - علت احتمالی: گاینکومستیا(بزرگ شدن خوش خیم سینه مردان)
این برآمدگی ها که اندازه آن بین ۲ تا ۱۰ سانتی متر متفاوت است، نرم است. این برآمدگی بر اثر اختلال هورمونی به وجود می آید که روی بافت غدد سینه تاثیر می گذارد. این حالت پس از چند ماه از بین می رود. این حالت در مردان که تحت درمان سرطان پروستات قرار دارند، افراد مسن و نوجوانان در حال بلوغ شایع است. همه این گروه های سنی دچار میزان تغییرات هورمون های تستسترون و استروژن می شوند که باعث گاینکومستیا می شود. در برخی موارد علت ایجاد این برآمدگی مصرف برخی داروهای استروئیدی است. هنگامی که کبد مشغول شکستن دارو است، فعالیت آن در زمینه تنظیم کردن و دفع هورمون های استروژن و پروژسترون متوقف می شود و در نتیجه با ایجاد تغییر اندکی، فرد دچار گاینکومستیا می شود.
درمان: در اغلب موارد خود به خود از بین می رود اگر چه شاید تا یک سال به طول بینجامد. لذا بهتر است به حال خود رها شود. اما در صورت بزرگ یا دردناک شدن می توان آن را با جراحی برداشت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست