سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
بررسی بودجه ICT در سال ۸۷
ارائه بودجه سال ۸۷ که به منظور بررسی و تصویب، چند هفته پیش به مجلس ارائه شده بود، باعث شد تا به بررسی میزان بودجه اختصاص یافته به بخش فنآوری اطلاعات و ارتباطات در سال ۸۷ بپردازیم.
در بودجه سال آینده با اختصاص ۴۱۵میلیارد و ۱۹۴میلیون ریال به وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات و همچنین اختصاص اعتبارات بودجهای به شورای عالی اطلاع رسانی، معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری، وزارت بازرگانی و وزارت اقتصاد در بخش تجارت الکترونیکی، دولت نمایی از وضعیت بخش فنآوری اطلاعات کشور را در سال آینده ترسیم کرده است. در جدول بودجه مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۰۲۱/۵۹۷/۱۴ریال به عنوان درآمدهای این وزارتخانه پیشبینی شده است. بر اساس جدول بودجه سال ۸۷، وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات در مجموع ۱۶۵میلیارد و ۷۵میلیون ریال به خود اختصاص داده است که در این بین ۱۲۳میلیارد و ۷۵میلیون ریال آن برای هزینههای عمرانی و ۴۲میلیون ریال آن بابت هزینههای جاری است.
همچنین در بخش سازمانهای زیر مجموعه نیز دبیرخانه شورای عالی فنآوری اطلاعات ۳میلیارد و ۴۴۷میلیون ریال جهت هزینههای جاری دریافت خواهد کرد.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، به منظور هزینههای عمرانی ۶۳میلیارد و ۷۰میلیون ریال و بابت هزینههای جاری ۲۵میلیارد و ۲۵۶میلیون ریال بودجه دریافت خواهد کرد. همچنین دبیرخانه کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات نیز که از زیر مجموعههای وزارتای سی تی محسوب میشود، بدون دریافت بودجهای برای هزینههای عمرانی، یکمیلیارد ریال جهت هزینههای جاری دریافت خواهد کرد.
شرکت پست بدون دریافت بودجهای برای هزینههای جاری، ۲۹میلیارد و ۵۸۲میلیون ریال جهت هزینههای عمرانی خود در یافت میکند.
شرکت مخابرات استان تهران با حذف هزینههای جاری مبلغ ۵میلیارد ریال جهت امور عمرانی و شرکت مخابرات استان کرمان هم ۴۶میلیارد و ۳۶۸میلیون ریال ردیف بودجه جهت امور عمرانی دریافت میکند که گفته میشود ارقام اختصاص یافته به این دو شرکت با هدف مقاوم سازی ساختمانها و تجهیزات این دو شرکت در برابر خطر احتمالی زلزله در نظر گرفته شده است.
در بودجه ارائه شده دولت به مجلس مصارف دستگاههای اجرایی بر اساس پروژههای اجرایی مشخص شده است. به این ترتیب که در بودجه اختصاص یافته به وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات مبلغ ۵میلیارد و ۹۴۲میلیون ریال جهت هزینههای جاری به برنامه هزینه بازنشستگان وزارت ارتباطات تعلق گرفته است.
رقم ۱۲میلیون و ۸۶۰ هزار ریال نیز مبلغی است که به هزینه جاری برنامه راهبری امور مخابرات مربوط میشود. بر همین اساس برنامه راهبری امور پست با اختصاص ۱۱میلیارد و ۸۶۹میلیون ریال برای هزینههای جاری و ۲۴ میلیارد و ۶۸۲میلیون ریال برای هزینههای عمرانی در جمع ۲۶میلیارد و ۵۵۱ میلیون ریال دریافت خواهد کرد.
برنامه راهبری فنآوری اطلاعات در جمع ۱۲۴میلیارد و ۷۰۴میلیون ریال به خود اختصاص داده که این رقم شامل ۱۱میلیارد و ۳۲۹میلیون ریال جهت امور جاری و ۱۱۳میلیارد و ۳۷۵میلیون ریال جهت هزینههای عمرانی میشود.
۳میلیارد و ۴۴۷میلیون ریال رقمی است که در بودجه سال ۸۷ برای برآوردن امور جاری برنامه راهبری کلان فنآوری اطلاعات، تعیین شده است.
گفتنی است بودجهای که به برنامه راهبری فنآوری اطلاعات و برنامه راهبری کلان فنآوری اطلاعات و برنامه توسعه فنآوری و کاربردهای فضایی اختصاص یافته است در صورتی هزینه خواهد شد که به تایید معاونت علمی و فنآوری ریاستجمهوری برسد.
در حوزه IT بودجه پیشبینی شده برای برنامه راهبری ارتباطات رادیویی در جمع ۶۳میلیارد و ۵۲۶میلیون ریال است که این رقم شامل ۱۷میلیارد و ۱۲۲میلیون ریال بابت هزینههای جاری و ۴۶میلیارد و ۴۱۴میلیون ریال بابت هزینههای عمرانی میشود.
برنامه آزادسازی و ایجاد رقابت در ارتباطات یکمیلیارد ریال در بخش هزینههای جاری و ۱۵میلیارد ریال در بخش هزینههای عمرانی و در جمع ۱۶میلیارد ریال به خود اختصاص داده است.
مبلغ ۳۷میلیارد و ۱۳۶میلیون ریال نیز برای برنامه مقاومسازی تجهیزات و ساختمانها در نظر گرفته شده است. همچنین ۸میلیارد و ۱۳۴میلیون ریال نیز برای امور جاری برنامه تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پیشبینی شده است.
برنامه توسعه فنآوری و کاربردهای فضایی برای امور جاری ۱۷میلیارد و ۳۲۲میلیون ریال، امور عمرانی ۲۶میلیارد و ۲۹۴میلیون ریال و در جمع ۴۸ میلیارد و ۶۱۶میلیون ریال از بودجه IT کشور سهم خواهد داشت.
همچنین بودجه IT سال ۸۷ مبلغ ۴۶میلیارد و ۳۶۸میلیون ریال به برنامه ساماندهی نواحی خاص جهت پوشش ارتباطی در نظر گرفته شده است.
● ردیفهای متفرقه
در بخشی از بودجه سال ۸۷ اعتباراتی نیز تحت ردیفهای متفرقه برای شرکتهای زیر مجموعه وزارت ارتباطات در نظر گرفته شده است. در این بخش به منظور بهبود مدیریت طیف امواج رادیویی ۱۵۰میلیارد ریال، هزینه فعالیتهای فضایی ۴۰میلیارد ریال، شرکت پست و توسعه زیرساختهای مرتبط ۱۰۷میلیارد ریال و برای فعالیتهای تحقیقاتی مرکز تحقیقات مخابرات ایران ۷۶میلیارد ریال، اعتبار بودجه پیشبینی شده است. همچنین برای توسعه فنآوری و کاربردهای فضایی ۳۶میلیارد ریال، مدیریت طیف در سازمان تنظیم مقررات ۲۵میلیارد ریال، توسعه زیرساختهای ارتباطی در شرکت ارتباطات زیرساخت ۳۰۰میلیارد ریال و توسعه فنآوری اطلاعات در شرکت فنآوری اطلاعات ۳۱۷میلیارد ریال، در نظر گرفته شده است.
شورای عالی اطلاعرسانی و معاونت علم و فنآوری ریاستجمهوری دو نهادی هستند که در بودجه IT امسال کشور جدای از وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات سهمی را به خود اختصاص داده اند.
براساس بودجه سال ۸۷ دولت مبلغ ۵۰میلیارد ریال بابت هزینههای جاری و ۶میلیارد و ۵۰میلیون ریال بابت هزینههای عمرانی و در جمع ۵۶میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال برای این شورای عالی پیشبینی کرده است.
● تجارت الکترونیکی
در بخش تجارت الکترونیک نیز همانطور که در ابتدا به آن اشاره شد ۷میلیارد ۵۰۰میلیون ریال جهت برنامه تجارت الکترونیکی وزارت اقتصاد و دارایی و همچنین ۷۶میلیارد و ۶۰۸میلیون ریال برای برنامه تجارت الکترونیکی وزارت بازرگانی در نظر گرفته شده است.
همچنین معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری نیز جهت حمایت از توسعه فنآوری اطلاعات ۵۰میلیارد ریال و به منظور حمایت از توسعه علوم هوا و فضا ۵۰میلیارد ریال سهم بودجه IT را در اختیار خواهد داشت.
روزنامه دنیای اقتصاد در آینده و با گفتوگوهای اختصاصی با کارشناسان و فعالان دولتی و خصوصی به بررسی بیشتر بودجه اختصاص یافته خواهد پرداخت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست