جمعه, ۱۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 31 January, 2025
نـکـتـههـای نـچـســب
در سال ۱۹۳۸ میلادی شرکت آمریکایی دوپونت مادهای پلیمری به نام پلیتترافلئورواتیلن را با نام تجاری تفلون معرفی و به بازار عرضه کرد. این ماده نوعی پوشش نچسب و عایق الکتریسیته بود که هم مقاومت حرارتی بالا و هم مقاومت شیمیایی خوبی در مقابل اسیدها و بازها داشت.
از آنجا که میان تمامی پوششهای موجود، تفلون از بالاترین ضریب نچسبی برخوردار بود، از آن در ظروف استفاده شد. اداره نظارت بر غذا و داروی آمریکا هم تفلون را بهعنوان پوشش مجاز در ظروف پخت غذا مورد تایید قرار داده و با این وجود، محققان درباره استفاده از این ظروف هشدار دادهاند؛ بهطوری که اگر دقت کنید میبینید تا به حال، پشت سر هیچ ظرفی این همه حرف و حدیث نبوده است! ظروف تفلون از آلودگی محیط زیست گرفته تا سرطانزایی به هر چیزی متهم شدهاند اما جالب اینجاست که هنوز هم از پرفروشترین ظروف پختوپز به شمار میروند. اگر شما هم گاهی از این ظروف استفاده میکنید، این۷ نکته را به خاطر بسپارید.
به علامت استاندارد توجه کنید:
هنگام خرید ظروف تفلون حتما به علامت استاندارد ملی توجه کنید و به دلیل پایین بودن قیمت، انواع غیراستاندارد را انتخاب نکنید. فقط ظروفی که در کارخانههایی با مجوز پروانه ساخت از وزارت بهداشت تولید میشوند، استاندارد هستند.
شعله اجاق گاز را زیاد نکنید:
وقتی ظروف تلفون روی شعله آتش در دمای بالاتر از ۲۶۰ درجه سانتیگراد حرارت داده شوند از لایه نچسبشان، گازی آزاد میشود که سمی و آزاردهنده است. مطالعات و تجربیات زیادی در زمینه آسیب حیوانات در اثر استنشاق بخارهای حاصل از گرم شدن تفلون وجود دارد و تحقیقات ثابت کرده است که در اثر تجزیه لایه پوشاننده این نوع ظروف ۱۵ نوع بخار سمی و سرطانزا ایجاد میشود. این مواد برای پرندگان سمی است و میتواند در انسان حالتهایی شبیه به آنفلوآنزا مانند احساس کسالت،سر گیجه و درد عضلانی ایجاد کند.
از قاشقهای مناسب استفاده کنید:
برای پیشگیری از ایجاد خش و خراش و جلوگیری از آسیب دیدن پوشش سطح داخلی ظروف تفلون قاشقهای تیز را به کف ظرف نکشید و هنگام پختوپز تنها از قاشقهای چوبی و پلاستیکی که گوشههای تیز ندارند استفاده کنید.
غذای بچهها را در تفلون نپزید:
بهتر است تا حد امکان استفاده از ظروف تفلون را محدود کنید و برای تهیه غذاهای مایع مانند سوپ و جوشاندن شیر که نیازی به خاصیت نچسب بودن این ظروف ندارید از آنها استفاده نکنید و غذای بچهها را هم در این ظروف نپزید.
این ظروف را با ابر نرم بشویید:
ظروف تفلون را با ابر نرم بشویید تا خراش برندارند. برای شستن این ظروف از اسفنج زبر و سیم ظرفشویی استفاده نکنید چون با این کار پوشش داخلی ظرف آسیب میبیند و احتمال آزاد شدن مواد سمی آن افزایش مییابد.
خشدارها را دور بیندازید:
از ظروف تفلونی که دچار آسیب شدهاند و در اثر شستوشو یا کشیدن قاشق خراشهایی در آنها ایجاد شده است به هیچ وجه استفاده نکنید. احتمال ورود مواد زیانآور به بدن از طریق ظروف تفلونی که هنگام پختوپز آسیب دیدهاند، بیشتر است.
ظروف تفلون را تعمیر نکنید:
به هیچ وقت برای صرفهجویی در اقتصاد خانواده ظروف تفلون را بازسازی نکنید. نوع ماده مصرفی و شیوه کار واحدهای بازسازی ظروف تفلون مورد تایید وزارت بهداشت نیست. بررسیهای آزمایشگاهی روی موشها نشان داده است که بازسازی غیربهداشتی ظروف و حتی استفاده از ظروفی که در کارخانههای بدون پروانه وزارت بهداشت و استاندارد ملی ایران ساخته میشود، میتواند بیماریهای خطرناکی مانند سرطان کبد، بیضه، پستان و پانکراس را در پی داشته باشد.
فرزانه فولادبند
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست