شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
آشنایی با وب سایت الکسا
الکسا یکی از شرکتهای زیر مجموعهی آمازون به شمار میرود که کار اصلی آن رنکینگ و رتبهبندی وبسایتهاست، سایت الکسا بر اساس میزان ترافیک مصرفی آنها است. به این معنی که متناسب با میزان پهنای باند مصرفی، رتبه سایت را مشخص می کند. رتبه ها از ۱ شروع شده و تا اعدادی حدود ۱۰ میلیون ادامه دارد. در این سایت برعکس پیج رنک، هرچه عدد پایین تر باشد بهتر است. یعنی رتبه هایی که به یک نزدیکترند سایت هایی با میزان بازدید بیشتری هستند. البته ذکر این نکته لازم است که لزوما ترافیک سایت تابعی از تعداد بازدید نیست اما برای بدست آوردن یک تقریب معیار خوبی است.
سایت الکسا همانند سایتهای گوگل و یاهو دارای یک نوار ابزار مخصوص به خود است که کاربران می توانند با نصب آن، از امکانات سایت الکسا استفاده نمایند.
این سایت که با آدرس Alexa.com در دسترس است، بر پایه Toolbar معروفش استوار است و در صورت نبودن این تولبار و عدم استفادهی کاربرانش از آن، تمام این برند مشهور و با ارزش، نیست و نابود میشود!
همانطور که از پاراگراف فوق متوجه شدید، الکسا بر مبنای اطلاعات دریافتی از تولبارهای نصبشده بر روی مرورگرهای کاربرانش میزان بازدید یک سایت را ارزیابی کرده و اطلاعات مرتبط با آن را منتشر میکند.
تا اینجا به سرویس الکسا ایرادی وارد نیست، اما مشکل وقتی سر باز میکند که بازدیدکنندگان یک سایت تولبار الکسا را نصب نکرده باشند. در این حالت الکسا چنین بازدیدهایی را در رتبه سایت تأثیر نمیدهد و اگر فرض کنیم بیشتر بازدیدهای یک سایت توسط افرادی صورت گیرد که فاقد تولبار الکسا هستند، با این حساب نباید انتظار رنک الکسای جالبی برای آن سایت داشته باشیم.
سیستم الکسا یک سیستم هوشمند و قوی می باشد ، مطمئنا شما با نصب تولبار الکسا در مرورگر اینترنت خود بسیاری از اطلاعات خود را به صورت ناخواسته به الکسا مخابره می کنید !!!!
اما نگران این موضوع نباشید ! چرا که الکسا با اطلاعات شخصی و محرمانه شما کاری ندارد بلکه شما با بازدید هر وب سایت جدید از کامپیوتر خود در واقع یک امتیاز برای آن وب سایت منظور می نمایید و از آنجایی که همیشه یک وب مستر بیشتر از هر کس دیگری در وب سایت خود حضور می یابد بنابراین با این وسیله امتیاز سایت خود را بالا برده اید .
● تاریخچه ای کوتاه از الکسا
الکسا در آوریل ۱۹۹۶ تاسیس گردید، الکسا اینترنت ( Alexa Internet ) بر اساس چشم اندازی از راهبری هوشمند وب با بهبود دائمی آن و با همکاری کاربران خود، رشد نمود. در طول این مسیر، الکسا توسعه یافت و میلیونها نسخه از نوار ابزار آن بر روی مرورگرها نصب گردید و بدین ترتیب یکی از بزرگترین سایتها و مبنایی جهت پردازش و بکارگیری حجم عظیم اطلاعات گردید.
از نظر کاربران نوار ابزار و وب سایت الکسا، محصولی انقلابی در راهبری هوشمندانه وب بود و برای مدیران وب سایتها، مجموعه ای از ابزارهای مقیدی که می توانستند در محدوده خدماتی الکسا از آن بهره ببرند. الکسا از همکاری یک گروه ویژه برای جمع آوری اطلاعات خود استفاده می کند. شاید تا بحال حدس زده باشید منظور کدام گروه است. این گروه ویژه دقیقا خود کاربران وب هستند.
پهنه بیکران وب، فقط از طریق کاربران آن قابل نفوذ است و الکسا بهترین نفوذ کننده در وب به شمار می رود. زیرا با ارائه نتایج هرچه بهتر، می تواند اعتماد کاربران را جلب نماید. الکسا با ارائه محصولی به نام نوار ابزار الکسا، اطلاعات به روز را به کاربران ارائه می دهند و خود نیز از تعاملاتی که هر کاربر در وب دارد جهت غنی نمودن بانک اطلاعاتی خود استفاده می کند. مطلبی که در اینجا لازم به ذکر است،این است که با توجه به این مطلب که معمولا کاربران ایرانی تمایل چندانی به استفاده از نوار ابزارهای متفاوت در مرورگرهای خود ندارند و مبنای بسیار مهم برای آمار الکسا از بازخوردهایی است که نوار ابزار الکسا به سرور های خود ارسال می کند، نمی توان به صراحت گفت آماری که الکسا در مورد سایتهای ایرانی ارائه می دهد، کاملا دقیق است.
پس هنگامی که سایتهای متفاوت را در الکسا مشاهده می کنید، حتما میزان خطای احتمالی را در نظر داشته باشید. این مشکل برای سایتهای با کاربران انگلیسی زبان تقریبا خطای کمتری دارد.
● الکسا چگونه کار می کند؟
تصور کنید که الکسا به طور مستمر جهت خلق یک سری تصاویر لحظه ای توسط کارشناسان در وب نفوذ می کند و اطلاعاتی را برای تولید ویژگی ها و خدمات جدید گردآوری می کنند.
● برای الکسا مهمترین اطلاعات شامل:
الف. اطلاعات سایت: رتبه ترافیکی، تصاویر سایتها، لینکهایی که به سایت هدف می رسند و
ب. لینکهای مرتبط: سایتها و محتوایی که شما در حال حاضر مشاهده می کنید، می باشد. الکسا از ابتدای سال ۱۹۹۶ در حال نفوذ در پهنای اینترنت است و بطور مستمر میزان اطلاعاتی را که گردآوری کرده است ، افزایش می دهد. الکسا در حال حاضر ، ۶/۱ ترابایت اطلاعات (۱۶۰۰ گیگا بایت) را هر روز از طریق وب گردآوری می کند. هر برداشت تصویر گونه از وب، معمولا دو ماه به طول می انجامد. الکسا ۵/۴ میلیارد صفحه را از ۱۶ میلیون سایت گردآوری می کند. برای دسترسی به اطلاعات بیکران الکسا در مورد وب، می توانید صفحه خدمات وب الکسا را مشاهده کنید. همچنین می توانید چانچه مایلید، وب سایت خود را نیز به الکسا معرفی کنید.
● گردآوری اطلاعات کاربردی وب
چه کسی می تواند درباره محتوای وب اطلاعات داشته باشد ؟ الکسا با نفوذ خود در وب، اطلاعاتی شامل نحوه استفاده کاربردی از وب را بازگو می کند و با این عمل بیان می کند که در حال حاضر، چه چیزی در وب در حال مشاهده است. این اطلاعات از طریق انجمن کاربران نوار ابزار الکسا قابل دریافت است.
هر کاربر می تواند، با دریافت نوار ابزار مفیدی که الکسا در اختیارش قرار می دهد در عوض اطلاعات مفیدتری را در اختیار الکسا قرار دهد . در واقع کاربران نوار ابزار الکسا، در جمع آوری اطلاعات با ارزش وب ، نحوه استفاده از آن، اهمیت صفحات و سایتهای بازدید شده و . مشارکت می کنند. این اطلاعات با ارائه گزارشات درخواستی اعضا در اختیارشان قرار می گیرد. بدین ترتیب الگویی از چگونگی استفاده از وب در اختیار همگان قرار خواهد گرفت.
مهمترین کاربرد این تولبار رتبه بندی سایت ها می باشد ! یعنی الکسا فقط با استفاده از این تولبار سایت های شما را رتبه بندی می کند و اگر کسی این تولبار را نصب نکرده باشد و وارد سایت شما بشود هیچ تاثیری ندارد ! مواردی مثل ارسال پست ها و بازدید هم با استفاده از همین روش محاسبه می شود ! معمولا سایت هایی که با موضوعات خاص که برای وب مسترها هست ، رتبه الکسای بهتری دارند و این فقط به خاطر این است که بیشتر این افراد چون خودشون سایت دارند، حتما این تولبار رو نصب کردند و با ورود به سایت مورد نظر باعث رشد رتبه می شوند حالا اگر ۱۰۰۰ نفر در یک ساعت بدون تولبار الکسا وارد سایت شما بشوند هیچ تاثیری روی رتبه شما ندارد اما اگر هر ساعت ۱۰ نفر با تولبار وارد سایت شما بشوند تاثیر خیلی خوبی دارد ! البته عوامل دیگه مثل به روز رسانی منظم و هم خیلی تاثیر دارد .
● آمار سایت
الکسا اطلاعات لازم جهت تهیه آمار کلیدی هر وب سایت را از طریق روشها و منابع مختلفی جمع آوری می کند. این اطلاعات شامل رتبه ترافیکی و سرعت آن که از طریق اطلاعات کاربردی وب جمع آوری گردیده است و همچنین سایتهای دیگری که به سایت هدف لینک شده اند، می باشد که جمعا منبع خوبی را فراهم می آورد.
برای دسترسی به این اطلاعات می توانید به www.Schwab.com مراجعه نمایید. همچنین الکسا می تواند با نفوذ در هر وب سایت به جمع آوری اطلاعاتی شامل محتوای داخلی آن نیز بپردازد که حتی اسم و آدرس صاحب سایت، تلفن و ایمیل های داخل آن را شامل میشود . با برنامه اطلاعات کاربردی وب، الکسا قادر است، اطلاعات ترافیکی، شامل تعداد صفحات مشاهده شده، توسط کاربران متفاوت را دریافت نموده و آنها را به صورت جداول گرافیکی بازگو نماید. هدف الکسا از جمع آوری این اطلاعات ، ارائه آمار و اطلاعات دقیق از سایتها و محتوای آنها به کاربران است .
نوار ابزار الکسا با دیدن یک صفحه وب ، اطلاعاتی از این صفحه و دیگر اطلاعات مانند صفحات مشابه یا پیشنهادهایی که سرور الکسا به کاربر می دهد را بر روی نوار ابزار نشان می دهد. این موضوع، چندین تکنیک را جهت ارائه خدمتی بی نظیر با خود همراه نموده است:
مسیر کاربردی اعضای الکسا:
مهمترین منبع جهت کسب اطلاعات الکسا است. این مسیر نشان می دهد که کاربران ، کدام وب سایت را مهمتر، مفیدتر و جالب تر می دانند .
▪ دسته بندی: صدها میلیون لینک می توانند برای دسته بندی سایتهایی که شبیه یا مرتبط به یکدیگر هستند، مورد استفاده قرار گیرند. الکسا اطلاعات را از این دسته بندی ها استخراج نموده و جهت ارائه به کاربران استفاده می کند.
▪ پیشنهاد کاربران: الکسا بوسیله نوار ابزار خود، از پیشنهاد یک وب سایت یا لینک استقبال می کند .
نوار ابزار الکسا، برنامه ای است که شرکت الکسا اینترنت تهیه کرده است ، که توسط کاربران بر روی مرورگر خود نصب می شود و با تغییر هر صفحه ای ، انجمن کاربران نوار ابزار الکسا، می توانند اطلاعات مفیدی بر روی آن بیابند و سرور الکسا نیز اطلاعات جدیدی را دریافت کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست