سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
این ماست را گرم نکنید!
براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت پروبیوتیکها، میکروارگانیسمهای زندهای هستند که اگر به اندازه کافی به خوراکیها اضافه شوند، میتوانند آثار مثبتی روی سلامت ما داشته باشند. اما چرا و چگونه پروبیوتیکها این اثرها را ایجاد میکنند؟...
مقابله با عدم تحمل لاکتوزی
مهمترین خاصیت این نوع محصولات، کاهش عوارض عدم تحمل لاکتوز است. یعنی افرادی که نسبت به لاکتوز موجود در شیر حساسیت دارند و مثلا با خوردن شیر نفخ میکنند، میتوانند با خیال راحت و بدون نگرانی محصولات پروبیوتیک را مصرف کنند.
۱. مبارزه با سرطان : خواص ضدسرطانی و کاهش خطر ابتلا به سرطان، تنظیم و تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش کلسترول خون هم از دیگر آثار مثبت ماستهای پروبیوتیک هستند.
۲. ضدعفونیکننده: استهای پروبیوتیک خواص ضدعفونیکننده هم دارند چون با جلوگیری از رشد باکتریهای عفونتزا در بدن، باعث پیشگیری از ابتلا به عوارض ناشی از بیماریهای عفونی مانند اسهال میشوند. همچنین تحقیقاتی نشان داده محصولات پروبیوتیک برای سلامت دندانها هم مفید است.
۳. پروبیوتیک در بدن ما: شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید باکتریهای پروبیوتیک در روده ما هم زندگی میکنند و مقدار زیادی از سلامت ما به فعالیت و تکثیر باکتریهای پروبیوتیک در رودهمان بستگی دارد چون این باکتریها میتوانند باکتریهای مضر را در بدن سرکوب کنند.
۴.بر باکتریهایت بیفزا: یکی از راههای افزایش باکتریهای پروبیوتیک در بدن و فعال نگه داشتن آنها، مصرف محصولات غذایی مانند شیر یا ماست پروبیوتیک است.
۵. پروبیوتیک تاریخ دارد: باکتریهای پروبیوتیک فقط یک هفته تا ۱۰ روز زنده میمانند و اگر شما محصولات پروبیوتیکی را که تاریخ مصرفشان گذشته استفاده کنید، انگار که ماست معمولی خوردهاید.
۶.اچآیوی مثبتها و نوزادان نخورند: مصرف محصولات پروبیوتیک برای هیچکس به جز افرادی با بیماریهای خاص مانند HIV پیشرفته یا نوزادان زیر ۶ ماه منع مصرف ندارد.
۷.پیش از خرید بخوانید: پیش از خرید محصولات پروبیوتیک، برچسب تغذیهای آن را بخوانید تا مطمئن شوید که در هر میلیلیتر یا گرم از آن محصول، حداقل یک میلیون باکتری پروبیوتیک وجود دارد. اگر غلظت باکتریهای پروبیوتیک محصولی کمتر از این میزان باشد، مصرف آن را توصیه نمیکنیم.
۸. ماست را خالی بخوریم یا پر؟ اگر شما ماست پروبیوتیک را به غذایتان اضافه کنید و ماست حرارت ببیند، میکروارگانیسمهای پروبیوتیک در اثر حرارت از بین میروند و دیگر خواص پروبیوتیک ندارد اما افزودن سبزیهای مختلف، خیار یا اسفناج به ماستهای پروبیوتیک نمیتواند باعث از بین رفتن خاصیت آن شود.
۹. بهترین روش نگهداری ماستها پروبیوتیک: حتما ماستهای پروبیوتیک را تا آخرین لحظه مصرف، داخل یخچال نگهداری کنید و از قرار دادن آنها در محیط آشپزخانه یا در معرض نور خورشید و گرما بپرهیزید.
امیرمحمد مرتضویان
متخصص صنایع غذایی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست