سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

داروهای معده، کمبود کلسیم و ویتامین


داروهای معده، کمبود کلسیم و ویتامین

زیاده‌روی در مصرف داروهای ضداسید معده، انسان را در معرض کمبودهای غذایی قرار می‌دهد.
در اثر اختلال عملکرد دریچه تحتانی مری، مواد غذایی در ترکیب با اسید معده به مری برگشته …

زیاده‌روی در مصرف داروهای ضداسید معده، انسان را در معرض کمبودهای غذایی قرار می‌دهد.

در اثر اختلال عملکرد دریچه تحتانی مری، مواد غذایی در ترکیب با اسید معده به مری برگشته و مخاط آن را آسیب می‌رساند. ترش کردن، حالت تهوع و استفراغ، سرفه و خشونت صدا از دیگر علائم بیماری ریفلاکس معده محسوب می‌شود.

اما باید دانست دارو درمانی تنها راه معالجه این اختلال نیست زیرا مصرف طولانی مدت و بیش از اندازه آن مانع جذب کلسیم از روده شده و انسان را در معرض پوکی استخوان و شکستگی استخوان ران قرار می‌دهد.

یکی دیگر از اثرات داروهای ضداسید معده، تغییر اسیدیته معده بوده که در نتیجه میزان جذب ویتامین ب۱۲ و آهن را کاهش می‌دهد و موجب تشدید برخی از انواع اسهال و ذات‌الریه می‌شود.

مصرف روزانه مواد غذایی پروبیوتیک مانند لبنیات پروبیوتیک، شیر گاو، ماست و میوه و سبزیجات ترش مزه با کمک به هضم مواد غذایی، میزان اسید معده را متعادل می‌کند.

اجتناب از دراز کشیدن پس از مصرف غذا، کاهش مصرف کربوهیدرات، افزایش مصرف میوه و سبزیجات و دانه‌های خوراکی به بهبود علائم بیماری ریفلاکس معده کمک می‌کند.

مصرف سرکه سیب با افزایش فعالیت آنزیم‌های هضم‌کننده غذا، از تشدید بیماری پیشگیری می‌کند.متخصصان همواره توصیه می‌کنند افرادی که تحت درمان با داروهای ضداسید معده قرار می‌گیرند، لبنیات و منابع پروتئین حیوانی بیشتری مصرف کنند تا دچار کمبود کلسیم و ویتامین ب۱۲



همچنین مشاهده کنید