جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
از ماسک یکبار مصرف استفاده کنید
![از ماسک یکبار مصرف استفاده کنید](/web/imgs/16/18/3z1xd1.jpeg)
به طور کلی همه بیمارانی که به دلایل متعدد تحت درمان و نظر پزشک هستند باید با پزشک معالج مربوطه در خصوص مسافرت رفتن یا نرفتن مشورت کنند. اگر پزشک صلاح نمیداند که آنها عازم سفر شوند بهتر است پافشاری بیمورد نکنند و سلامت خود را به مخاطره نیندازند. همه میدانیم که سلامتی از نعمات خداوندی است و مهمترین وظیفه ما حفظ و مراقبت از این هدیه است...
اما اگر پزشک به شما، که برای مثال مشکل تنفسی و ریوی دارید اجازه داده به سفر بروید و به سلامتی و امید و آرزوی قبولی طاعات عازم سفر حج هستید، باید بدانید که کلیه داروهایتان را با خود ببرید و طبق دستور آنها را استفاده کنید. خوشبختانه امروزه علاوه بر کمکهای پزشکان همسفر شما، امکان ارتباط تلفنی با ایران را دارید و میتوانید سوالات و ابهامات موجود را بپرسید. پیش از سفر بهتر است همه شما واکسن آنفلوآنزا را بزنید، با اینکه صد در صد شما را مصون نمیکند اما توصیه میشود انجامش دهید.
شیوع مشکلات تنفسی و عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی و انواع ویروسهای متعدد در آنجا موجب میشود در بین زائران که از حج برگشتهاند سرفه و مسایل تنفسی رایج شود بنابراین خواهشمندیم از ماسکهای یک بار مصرف استفاده کنید تا احتمال انتقال این بیماریها کاسته شود.
بیماران تنفسی حتیالامکان در مکانهای پر ازدحام نروند و برای قربانی کردن و رمی جمرات نایب بگیرند و در این باره با روحانی کاروان صحبت کنند. صلاح نیست در این خصوص اصرار کنید و سلامت خود را به مخاطره بیندازید.
مساله بعدی آنکه به دلیل استفاده بیش از حد از مواد شیمیایی ضدعفونی کننده در آنجا امکان حملات آسم و تهدید سلامتی این بیماران افزایش مییابد. توصیه میکنم در ساعات خاصی که این شستشو و ضدعفونی انجام نمیشود برای مثال در نیمه شب برای عبادت و فرایض بیایند و در طول روز که دایم بوی این مواد در فضاست، در آن محل خاص نباشند.
کولرها و تهویهها نیز بسیار قوی است و مراقب باشید در حالی که عرق دارید، جلوی باد مستقیم کولرها قرار نگیرید تا بیمار نشوید و عفونت مجاری هوایی لذت سفر را از شما نگیرد.
بعضی از کشورها، به خصوص آنهایی که از نظر سطح بهداشت در حد کشور ما نیستند، امکان دارد نظارت خوبی روی اعزام زائران نداشته باشند. امیدوارم که بیماران مسلول که هنوز درمان نشدند عازم حج نباشند اما به هر حال میتوانید با استفاده از ماسک، از ترشحات آلوده موجود در عطسه و سرفه آنها در امان بمانید.
در ضمن بیهوده حساس نشوید چون اگر بیمار مبتلا به سل، به مدت یک ماه از داروهای مخصوص خود استفاده کند بیماری احتمال انتقال ندارد و تا حدی زیاد در کنترل است.
باز هم توجه زائران را به تغذیهشان جلب میکنم. به خصوص بیماران تنفسی که آلرژیهای گوناگون دارند. غذاهای دارای ادویه و مواد سنگین و پرچرب نخورند و غذایی سالم استفاده کنند تا با تغذیه غلط عامل بیماری خود نشوند.
دکتر حمید سهرابپور - فوقتخصص بیماریهای ریه - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست