پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

خواست اخوان المسلمین


خواست اخوان المسلمین

این نوشتار کوتاه توسط یکی از اعضای مهم اخوان المسلمین برای نیویورک تایمز فرستاده شده تا به توضیح مواضع اخوان درباره انقلاب مردم مصر بپردازد

مردم مصر حرفشان را زده اند و ما نیز حرفمان را به طور واضح زده ایم. در مدت دو هفته تظاهرات آرام، ما خواستار آزادی و دموکراسی شدیم. در تاریخ ۲۵ ژوئن، گروههای شجاع و با صداقت مصری این لحظه مهم تاریخی را پایه گذاری کردند و اخوان المسلمین نیز خود را متعهد به پیوستن به این تلاش ملی در جهت اصلاحات و پیشرفت می داند.

اخوان المسلمین با بیش از هشت دهه عمل گرایی به طور مداوم از برنامه اصلاح تدریجی دفاع کرده است. اصول ما که از سال تاسیس در سال ۱۹۲۸ تاکنون بیان شده به طور صریح بر ضدیت با خشونت تاکید دارد. طی سی سال گذشته ما به صورت مسالمت آمیز بیشترین مخالفتها را با حزب حاکم حسنی مبارک، حزب دموکراتیک ملی، داشته ایم و این در حالی بود که از طبقات محروم جامعه هم در مقاومتشان علیه رژیم سرکوبگر پشتیبانی کرده ایم. ما بارها سعی کردیم وارد نظام سیاسی شویم اما با استناد به این که اخوان المسلمین از سال ۱۹۵۴ ممنوع اعلام شده با این تلاشها به شدت مقابله شد. دادگاه اداری مصر در ژوئن ۱۹۹۲ اعلام کرد برای منحل کردن گروه هیچ مبنای قانونی وجود نداشته است اما به این نکته توجهی نشد.

به دنبال انقلاب مردم، ما هم دعوت برای شرکت در مذاکرات مربوط به گذار مسالمت آمیز را پذیرفتیم و به همراه سایر نمایندگان گروههای مخالف، اخیرا دیداری مقدماتی با عمر سلیمان معاون رییس جمهور داشتیم. اخوان در این گفتگوها به صراحت اعلام کرد که در هیچ برنامه دولتی شرکت نمی کند یا تن به هیچ توافقی نمی دهد. سازمان با هیچ دستور کار خاصی از جانب خود وارد میدان نشده است چرا که برنامه ما همان چیزی است که مردم مصر از آغاز قیام بر آن پای فشرده اند.

هدف ما انجام اصلاحات و تامین حقوق همگان است نه فقط برای اخوان المسلمین و نه فقط برای مسلمانان بلکه برای همه مصری ها. ما قصد نداریم که در گذار سیاسی پیش رو نقش مسلطی را بر عهده گیریم ضمن این که در انتخابات ریاست جمهوری که قرار است در ماه سپتامبر برگزار شود نامزدی معرفی نخواهیم کرد. سازمان ما همچنان که آماده گفتگوست، بر خواستهای مردم دوباره تاکید می گذارد. خواستهایی که باید پیش از برگزاری هرگونه مذاکره جدی برای تشکیل دولت جدید محقق شود. رژیم مبارک باید تعهد جدی خود برای تحقق این خواسته ها را نشان دهد و یا به سمت ایجاد تغییرات اساسی که متعهد شده گام بردارد.

با وجود پیشرفت ملت مصر به سمت آزادی ، اخوان المسلمین با این ادعا ها که تنها انتخاب های ممکن در مصر، سکولاریسم مطلق، دموکراسی لیبرال و یا حکومت دینی اقتدارگراست مخالف است.از نظر ما لیبرال دموکراسی سکولار، که مذهب را در زندگی عمومی به کلی رد می کند و در آمریکا و اروپا وجود دارد تنها الگوی ممکن از یک دموکراسی مشروع نیست.

در مصر، مذهب همچنان بخش مهمی از فرهنگ و میراث ما را تشکیل می دهد. ما برای آینده، برپایی یک دولت دموکراتیک و غیر نظامی که مشوق معیارهای جهانی آزادی و عدالت باشد را در نظر داریم. اصولی که جزء ارزشهای اصلی اسلامی محسوب می شوند. سازمان ما از دموکراسی استقبال می کند اما نه به عنوان مفهومی بیگانه که باید با سنت آشتی داده شود بلکه به عنوان مجموعه ای از اصول و اهدافی که به طور ذاتی موافق عقاید اسلامی بوده و آن را تقویت می کند.

حکومت اقتداگرا باید راه را برای انجام اصلاحات فوری باز کند؛ تعهد خود به ایجاد تغییرات جدی را نشان دهد؛ به همه آزادی اعطا کند و گذار به سوی دموکراسی را به انجام رساند. اخوان المسلمین به طور کلی از خواسته های مردم مصر قاطعانه پشتیبانی می کند.

اینک باید اصلاحات به تدریج و به طور پیوسته و تحت شرایطی که میلیونها تن از مصریان تقاضا کرده اند، شروع شود. تغییر یک شبه اتفاق نمی افتد اما تقاضا برای آن اتفاق افتاد. این تغییر ما را به شروعی تازه که ریشه در عدالت و پیشرفت داشته باشد، خواهد رساند.

حسن توان

چشم انداز ایران ، ش ۶۶

عسام الاریان

ترجمه: حسن توان

نیویورک تایمز( ۱۰ فوریه ۲۰۱۱)