پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

استفاده مجدد از ظرف ماست و بستنی


استفاده مجدد از ظرف ماست و بستنی

من عادت دارم همیشه ظرف‌های پلاستیکی و دردار بستنی، ماست یا حتی پنیر را بشویم و دوباره از آنها استفاده کنم...

من عادت دارم همیشه ظرف‌های پلاستیکی و دردار بستنی، ماست یا حتی پنیر را بشویم و دوباره از آنها استفاده کنم...

مثلا غذای مهمان‌هایی که می‌خواهند غذا ببرند را داخل آنها بریزم یا چون سبک هستند، برای رفتن به پیک‌نیک از آنها به عنوان ظرف میوه یا سالاد و سبزی استفاده کنم. می‌خواستم بدانم که این عادت درستی است یا نه»؟ در پاسخ به این خواننده محترم باید بگویم استفاده مجدد از ظرف‌های پلاستیکی بستنی، ماست یا چنین خوراکی‌هایی اشکالی ندارد. البته باید حواستان باشد پس از تمام‌شدن محصول اولیه این ظرف‌ها، حتما آنها را به‌خوبی بشویید و از هرگونه چربی و آلودگی، تمیزشان کنید. به‌طور کلی، ما استفاده مجدد از ظروف PET (پلی‌‌اتیلن ترفتالات) را ممنوع می‌کنیم اما ظرف‌های ماست و بستنی، معمولا از جنس PP یا پلی‌پروپیلن هستند که از نظر استفاده مجدد، مشکلی را برای مصرف‌کننده ایجاد نمی‌کنند. ظروف PET شامل بطری انواع آب معدنی و نوشابه می‌شوند که بهتر است مجددا استفاده نشوند و هرگز هم برای یخ زدن مایعات داخلشان، درون فریزر قرار نگیرند. پرکردن این بطری‌ها با چربی‌هایی مانند روغن هم از نظر سلامت و بهداشت مواد غذایی به‌هیچ وجه کار درستی نیست. بد نیست این را هم بدانید که ظروف پلاستیکی مخصوص نگهداری مواد غذایی، باید کاملا صاف و صیقلی و بدون گوشه و زاویه باشند و درهای محکمی هم داشته باشند.

اگر شکاف، ترک یا حتی خراش‌هایی داخل ظرفتان به وجود آمد، بهتر است استفاده از آنها به عنوان ظرف نگهداری مواد غذایی را فراموش کنید. چون امکان نفوذ مواد غذایی و میلیاردها میکروب حتی در خراش‌های کوچک ظرف‌ها هم وجود دارد که این مساله می‌تواند سلامت شما را به خطر بیندازد. به علاوه، اگر ظرف شما در اثر قرار گرفتن در معرض غذاهای داغ یا حتی به مرور زمان، شکل و رنگ خود را از دست داد، باید آن را دور بیندازید و به فکر ظرف دیگری باشید. ظرف‌های پلاستیکی ممکن است به علت تغییر دما، ترکیب‌های سمی و سرطان‌زا از خودشان آزاد کنند و تغییر رنگ و شکل آنها باید حتما جدی گرفته شود. بهتر است چنین ظرف‌هایی همان‌طور که خودتان هم اشاره کردید، بیشتر برای خوراکی‌های سرد مانند میوه و سبزی استفاده شوند و اگر قرار است غذایی هم داخل آن بریزید، حتما این کار را بعد از خنک شدن غذا انجام دهید.

دکتر آراسب دباغ‌مقدم

متخصص بهداشت مواد غذایی