چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
فواید بارداری
همیشه در مورد عوارض بارداری و پیامدهای آن برای زنان صحبت شده، اما هرگز به اثرات مثبت و مفید آن اشارهای نشده است. همانطور که حاملگی دارای عوارض مشخصی است که این عوارض به خصوص در حاملگیهای مکرر (چهار بار یا بیشتر) اهمیت پیدا میکند، اما دارای فوایدی هم هست که باید به آنها توجه کرد.
همه میدانیم که حاملگی مکرر (بدون توجه به روش زایمان) دارای عوارضی چون افتادگی مثانه، ضعیف شدن عضلات لگن و شکم است و به اختلالاتی در دفع ادرار و مدفوع منجر میشود، همینطور احتمال بروز فتقهای شکمی افزایش مییابد و ضعف و جداشدگی عضلات شکم منجر به شل شدن و افتادگی جدار شکم و بزرگ شدن آن میشود. حاملگی در اغلب زنان منجر به افزایش وزن و تغییرات نامناسب اندام بخصوص در ناحیه پستانها، شکم و لگن میشود. هر بار حاملگی به از دست رفتن مقادیر زیادی از مواد معدنی، ویتامینها و پروتئینهای لازم بدن مادر میانجامد و از مشهورترین و پراهمیتترین آنها میتوان به آهن و کلسیم اشاره کرد که از دست رفتن آنها منجر به کمخونی و پوکی استخوان بخصوص در زنانی میشود که حاملگیهای مکرر و نزدیک به هم داشتهاند. با روشهای مناسب میتوان از شدت این عوارض کاست، مثلا در دوران بارداری و شیردهی ضمن داشتن رژیم مناسب باید از مکملهای تغذیهای استفاده کرد و با فاصلهگذاری مناسب بین حاملگیها به بدن مادر اجازه داد که به وضع عادی برگردد. با انجام ورزشهای مناسب در دوران بارداری و پس از آن میتوان از افزایش بیرویه وزن مادر که خود عامل دردهای کمری و نازیبا شدن فرم اندامهاست و همینطور تشدید عارضه افتادگی مثانه، کاست.
اما بارداری دارای مزایایی هم هست، مثلا یکبار بارداری بخصوص اگر قبل از ۳۰ سالگی اتفاق بیفتد، از احتمال بروز سرطان تخمدان میکاهد و اگر دو بار حاملگی اتفاق بیفتد احتمال سرطان تخمدان که از کشندهترین انواع سرطان در زنان است تا ۵۰ درصد کاسته میشود. زنانی که هرگز باردار نشدهاند بیشتر دچار فیبروم رحمی میشوند، همینطور این زنان دو تا سه برابر بیشتر دچار سرطان رحم میشوند و احتمال سرطان پستان نیز در این افراد بیشتر است.
در بیماری «اندومتریوز» که بافتهای داخل رحمی در مکانی غیرعادی مثل تخمدان و لگن رشد میکند، بیمار با دردهای شدید لگنی بخصوص در چند روز قبل از شروع عادت ماهانه روبهروست، اما در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد شده، رشد مناطق دارای اندومتریوز متوقف میشود و از چسبندگیهای مضر این بیماری جلوگیری میشود و بیمار دیگر درد نمیکشد.
بیماری دیگری که در دوران بارداری از پیشرفت باز میماند، بیماری تنبلی تخمدان یا بیماری تخمدان پلیکیستیک است.
دکتر ثریا عالمی
جراح و متخصص بیماریهای زنان و زایمان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست