جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
جادارترین شاسی بلندهای بازار
اینکه در مسافرتها توان موتور به شما نه نگوید و امکانات رفاهی خانوادهتان را بیمه کرده باشد، همه چیز نیست؛ کابین راحت در کنار فضای مناسب و صندوق جادار از امکاناتی است که بیشترین نقش را در آرامش شما بازی خواهند کرد
همه ما هنگام خرید خودرو معیارهای خاصی را با توجه به سلیقه و نیازهای شخصیمان در نظر میگیریم. این معیارها میتوانند شامل ظاهر، کیفیت، قدرت، قیمت و... باشد اما زمانی که نوبت به انتخاب خودرویی برای خانواده میرسد، فضای داخل اتاق و راحتی سرنشینان در ردیف اصلیترین اولویتها قرار میگیرد.
در این مطلب قصد داریم بهترین انتخابها را از نظر فضای داخلی در بین شاسی بلندهای متوسط بازار ایران مورد بررسی قرار دهیم. خودروهایی از برندهای مختلف که از لحاظ ویژگیهای فنی و کیفیت سواری، کاملا امتحان خود را پس دادهاند ولی در زمینه جادار بودن و راحتی سرنشینان اختلافهایی با هم دارند.
● نیسان مورانو
نیسان پس از عرضه دو خودروی آفرود خود یعنی پاترول و رونیز، مورانو را به عنوان محصولی لوکس که قابلیتهای آنرود و آفرود را یکجا دارد، معرفی کرد. حال نسل دوم این SUV ژاپنی کمکم برادر بزرگتر خود را زیر سایه قرار داده و خیلیها نام مورانو را تنها با این نسل میشناسند. با این حال مورانوی جدید ۴.۸ متر طول دارد که نسبت به نسخه ۲۰۱۰ حدود ۱۰ سانتیمتری بزرگتر شده اما فاصله بین دو محور بدون تغییر همان ۲.۸ متر را نشان میدهد. در فضای داخلی و کابین هم اگر مدل انتخابی با آپشن سقف پانوراما به صورت استاندارد باشد، فضای سر برای سرنشینان جلو ۹.۸ و برای سرنشینان عقب ۹.۷ متر خواهد بود.
متاسفانه مورانو خودرویی است که بین سرنشینان جلو و عقب تبعیض زیادی قائل میشود. سرنشینان جلو در این خودرو فضای پای بیشتری را در اختیار دارند ولی در عین حال فضای نشیمن و صندلی در این مورد برعکس بوده و سرنشینان عقب وضعیت بهتری را تجربه میکنند (به دلیل وجود کنسول میانی و تکصندلی بودن بخش جلو). ضمن اینکه مورانو در سفرهای دسته جمعی فضای ۸۹۵ لیتری را با فرض استفاده از همه صندلیها در اختیار سرنشینان میگذارد و در صورت خواباندن صندلیهای عقب، این فضا به ۱۸۱۲ لیتر افزایش پیدا میکند. در کل این محصول نیسان را میتوان برای یک خانواده چهارنفری هم در شهر و هم مسافرت مناسب دانست که البته تعداد نفرات هم آنچنان در حس راحتی آن خللی ایجاد نخواهد کرد.
ویژگی: استفاده بهینه از فضا برای راحتی سرنشینان جلو
● کیا سورنتو
سورنتو عنوان پرفروشترین شاسیبلند بازار خودروی کشور را به خود اختصاص داده است. ضمن اینکه جدا از داشتههای مطلوب فنی و رفاهی، برای راحتی سرنشینانش هم کاملا دست و دلباز عمل میکند. سورنتو ۴.۶ متر طول داشته و فاصله بین دو محور آن هم عدد ۲.۷ متر را نشان میدهند؛ اعدادی که در مقایسه با رقیبی مثل نیسان مورانو کمیجمع و جورتر به نظر میرسد اما آیا این اختلاف در فضای داخلی اتاق هم صادق است؟ جالب اینجاست که فضای سر برای سرنشینان جلو و عقب به صورت مساوی ۰.۹ متر است ولی کمیاختلاف بین فضای جلو و عقب وجود دارد که البته آنچنان توی ذوق نمیزند.
سرنشینان جلو و عقب هم با فضای نشیمن ۱.۴ متری وضعیت بهتری را نسبت به دیگر رقبا در سورنتو تجربه خواهند کرد چیزی که در مسافرتهای بین شهری و طولانیمدت باعث خوشحالیشان خواهد شد. همچنین فضای بار کیا سورنتو در حالت عادی ۱۰۴۷ لیتر حجم دارد اما در صورت خواباندن صندلیهای عقب این فضا قابلیت افزایش به حجم ۲۰۵۲ لیتری را داراست. این عدد نشان میدهد که برخلاف ظاهر به نسبت کوچک بیرونی، سورنتو در هدیه دادن فضای کافی برای قرار دادن چمدانها و وسایل ضروری به هیچعنوان خسیس عمل نمیکند.
ویژگی: فضای مطلوب نشیمن
● هیوندای سانتافه
اگر اکثرSUVهای بازار را کنار هم پارک کنیم، شاید هیوندای سانتافه از بقیه کوچکتر به نظر برسد ولی چرا تاکنون هیچ خانوادهای از مسافرت با آن گلایه نکرده است؟ فراموش نکنید این خودرو روی پلتفرمی مشترک با کیا سورنتو بنا شده اما این موضوع باعث نمیشود که اختلافهایی در فضای داخلی با برادر کرهایاش نداشته باشد. طول سانتافه با اینکه حدود چند سانتیمتر از سورنتو کمتر در نظر گرفته شده اما فاصله بین دو محور آن همانند رقیب ۲.۷ متر است. البته برای اینکه بفهمیم چرا سانتافه میتواند سورنتو را کنار بزند، باید سراغ اختلاف ارتفاع و عرض آن برویم.
فضای سر برای سرنشینان جلو و عقب در این محصول هیوندای به گونهایست که اختلاف فاحشی را در مقایسه با دیگر رقبا نشان میدهد. ولی با توجه به فضای پای سانتافه برای سرنشینان عقب همچنان میتوان روی سورنتو حساب بازکرد ضمن اینکه در مورد فضای پا و نشیمن سرنشینان جلو هم برتری باز هم به نفع کیا سورنتوست. فضای بار در هیوندای سانتافه در حالت عادی ۹۶۸ لیتر حجم دارد و در صورت خواباندن صندلیهای عقب این فضا به عدد استثنایی ۲۲۱۴ لیتر افزایش پیدا میکند. در پایان میتوان گفت اگر هنگام مسافرتها وسایل زیادی به همراه میبرید و اغلب افراد خانوادهتان قد بلندی دارند، سانتافه میتواند رانندگی لذتبخشی را برای شما به ارمغان بیاورد.
ویژگی: فضای مناسب سر و ارتفاع کابین
● لکسوس RX۳۵۰
گل سرسبد محصولات لکسوس با قد و قوارهای بزرگ از اکثر همردههای کرهای خود حجیمتر است. RX۳۵۰ طولی حدود ۴.۷ متر داشته که اگرچه فضای سر آن برای سرنشینان جلو و عقب به دست و دلبازی سانتافه نیست ولی به طور کلی مطلوب و متعادل به نظر میرسد. با این حال اگر بخواهیم از برتریهای این محصول لوکس نام ببریم، باید به فضای پای زیاد سرنشینان جلو اشاره کرد؛ جایی که با عدد یک متر و ۹ سانتیمتر بیشترین فضا را در بین رقبای خود نشان میدهد.
البته این راحتی دلپذیر آنچنان در بخش عقب در نظر گرفته نشده و فضای پای سرنشینان عقب در حد و اندازههای سانتافه ولی بهتر از مورانوست. ضمن اینکه فضای نشیمن این خودرو را با توجه به لوکس بودنش میتوان قابل قبول دانست چرا که سرنشینان جلو از فضایی ۱.۴ متری و سرنشینان عقب از فضایی ۱.۳ متری بهرهمند شدهاند.
در مورد بخش بار هم باید گفت که لکسوس RX۳۵۰ در حالت عادی فضایی به میزان ۱۱۳۲ لیتر را در اختیار میگذارد. این فضا با خواباندن صندلیهای عقب قابلیت افزایش تا ۲۲۷۴ لیتر را دارد که در این گروه و در نوع خود به عنوان بهترین گزینه شناخته میشود. اگر پول خرید این شاسیبلند جذاب ژاپنی را دارید، میتوانید خوشحال باشید که جدا از امکانات فوق لوکس، در کابین آن هم از لحاظ فضا هیچگونه ناراحتی تهدیدتان نخواهد کرد.
ویژگی: بیشترین فضا در بخش صندوق و پای سرنشینان جلو
● هیوندای ix۵۵ (وراکروز)
هیوندای ix۵۵ یا Veracruz بزرگترین و کاملترین SUV خانواده هیوندای است که در ایران بازار خوبی را برای خود دست و پا کرده و تا حد زیادی از رقیب اصلی خود یعنی کیا موهاوی پیشی گرفته است. این شاسیبلند طولی در حدود ۴.۸ متر داشته و فاصله بین دو محور آن به ۲.۸ متر میرسد که از این لحاظ هماندازه نیسان مورانو بوده و پارکینگ نسبتا بزرگی را از شما طلب میکند. با این حال اگر بخواهیم فضای داخل اتاق این خودرو را بررسی کنیم، در مقایسه با محصولی چون سانتافه ابعاد بزرگتری دارد ولی نکته اصلی اینجاست که وراکروز در اختصاص دادن تمامیفضاها کاملا متعادل برخورد میکند.
اگر سرنشینان این خودرو سایزی مناسب داشته باشند به هیچعنوان در دو بخش جلو و عقب احساس بدی نخواهند داشت چرا که این کرهای در اختصاص دادن فضای سر، پا و خود نشیمن تناسب را کاملا رعایت کرده است.
ضمن اینکه ابعاد بزرگ ix۵۵ (ارتفاع بیشتر و اتاق بزرگتر از لکسوس) اجازه اضافه کردن ردیف سوم را هم به طراحان داده است. نکتهای که برای یک کراساوور یک مزیت عمده محسوب میشود؛ ردیف سوم قابلیت تاشوندگی را به صورت جداگانه داشته و ردیف دوم هم میتواند به راحتی به جلو حرکت کرده تا دستیابی به ردیف عقب راحت باشد. این خودرو تا هفت نفر سرنشین به همراه وسایلشان را به خوبی ساپورت خواهد کرد.
ویژگی: تعادل در فضای داخلی و صندلهای تاشونده مناسب
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست