شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
پیروزی میزبان
● آلمان ۴- كاستاریكا ۲
▪ گزارش كامل جام در صفحه های ورزش
وقتی در مراسم معرفی بازیكنان بازوبند كاپیتانی تیم ملی آلمان بر دست های برند اشنایدر ۳۲ ساله مشاهده شد، مشخص گشت میشائیل بالاك سرانجام به این بازی نرسیده است. بهتر بگوییم محرز شد كه پس از تمام كش و قوس ها و موش و گربه بازی های چند روز اخیر مقرر شده است كه بالاك بازی نكند. هافبك ۳۰ ساله سابق بایرن مونیخ و ستاره جدید چلسی از روز پنجشنبه تصریح كرده بود كه با بهبود مصدومیت یك هفته اخیرش قادر به بازی است اما یورگن كلینزمن گفته بود كه ریسك نمی كند و به او بازی نمی دهد. مربی بالنسبه جوان تیم ملی آلمان تاكید كرده بود كه اگر بالاك بازی كند و مصدومیتش تشدید شود آن گاه امكان دارد كه ژرمن ها او را تا پایان جام از دست بدهند. بالاك ناراحت شده و پس از شنیدن این مسئله رودرروی مربی اش ایستاده و حرف و حدیث هایی به وجود آمده بود.
بكن باوئر افسانه ای نیز ناچاراً به حمایت از مربی منتخب خود برخاسته و گفته بود كه از تصمیم وی حمایت می كند. قیصر در مقاله ای كه به قلم وی در مطبوعات آلمان چاپ شد گفته بود كه حفظ و تقویت مرد اول فوتبال آلمان برای دیدارهای بعدی الزامی تر از به خطر انداختن او با شركت دادنش در پیكار نخست جام است. به قلم خود او «آلمان، بالاك را برای هفت بازی (یعنی تا فینال) می خواهد و نه فقط برای یك مسابقه.» وقتی در همان ۱۷ دقیقه اول سه گل رد و بدل شد و آلمان ۱-۲ جلو افتاد و نیمه اول با همین نتیجه خاتمه یافت، به نظر رسید كه ایده كلینزمن و قیصر صحیح بوده است، به خصوص كه «تیم بوروفسكی» و تورستن فرینگز در مركز خط میانی آلمان به جای بالاك بد كار نمی كردند و اشنایدر هم در سمت راست خط میانی خوب مانور می داد و توپ سازی می كرد. گل فیلیپ لام كه در همان دقیقه ششم به ثبت رسید و استادیوم آلیانز و بهتر بگوییم كل كشور آلمان را منفجر كرد، اوج زیبایی و نشان دهنده تكامل فردی مدافع چپ جوان بایرن مونیخ بود. شوت او مماس با تیر عمودی و پس از برخورد به آن بر تور بوسه زد و شروعی انفجاری را به جام جهانی ۲۰۰۶ بخشید و به واقع اولین گل جام جهانی هجدهم را به شكلی تماشایی به تصویر كشید. گل مساوی كه توسط ون چاپ كهنه كار و هوشیار به ثمر رسید و آلمانی ها ادعای آفساید بودن آن را داشتند یك بار دیگر مشخص ساخت كه خط دفاعی آلمان همچنان جوان و ناپخته است و در سطح و اندازه های تیمی نیست كه داعیه فتح جام را دارد. ون چاپ در این لحظه (دقیقه ۱۲) بسیار خوب در پشت خط دفاعی میزبان ظاهر شد و با ضربه ای دقیق و زمینی ینس لمن را تسلیم و كار را تمام كرد. با این حال برای آلمان فقط ۵ دقیقه طول كشید كه از شوك گل ون چاپ رها شود و گل دومش را نیز بزند و ۱-۲ پیش بیفتد.
این گل با مانور عالی اشنایدر پایه گذاری، «پاس در عرض» شواین اشتایگر كامل و با ضربه نهایی بغل پای كلوزه خلق و ترسیم شد. همه اینها و تمام سه گلی كه وصفش آمد فقط در ۱۷ دقیقه نخست حاصل شد تا سنت دهه های اخیر در خصوص شگفتی ساز و پرحادثه بودن دیدارهای افتتاحیه جام های جهانی استمرار یابد. دقایق بعدی نیمه اول بدون گل، قدری آرام تر اما با كیفیات فنی قابل قبول سپری شد. یكی دو توپ خوب دیگر كه در عمق خط دفاعی آلمان فرستاده شد و متزلدر و یارانش باز هم در دفع آن مشكل داشتند و حملات تند و تیز ژرمن ها از دو سمت و به ویژه با تكیه بر حركات شواین اشتایگر، لام، كلوزه و فرینگز صورت می گرفت و مارتینز و سكوئیرا مدافعان كاستاریكا برای دفع آن آشكارا به زحمت می افتادند، ثابت كرد كه هر دو تیم توانایی زدن گل های بیشتر را هم دارند، ولی بی دقتی ها و ضعف دو تیم در زدن ضربات آخر مانع از شكل گیری این توفیق می شد. با این حال آنچه برای كلینزمن و به واقع دستیار او و تئوریسین و برنامه ریز فنی اصلی تیم ملی آلمان یعنی «یواخیم لو» اهمیت داشت، اضافه بر نتیجه حاصله بررسی مهارت های فنی نفرات تیم شان طی این دیدار بود و در این خصوص كارنامه ای بالنسبه مثبت را در نزد آنان مشاهده كردند.
در خط میانی شواین اشتایگر و اشنایدر حركات انفجاری خوبی به سمت جلو داشتند و لام هم در سمت چپ همین حالت را داشت. این نمایش سبب شد مربیان و سردمداران فوتبال آلمان به آینده امیدوارتر شوند. كاستاریكا چه؟ این تیم با تكیه بر «سیستم دفاع و ضد حمله» به میدان آمده بود و شاید هم حق داشت، زیرا بازی كردن در زمین میزبان زیر آن همه فشار مسئله ای آسان و كار هر تیمی نیست. تدبیر الكساندر گیمارش در این خصوص این بود كه تیمش را عقب بنشاند و با ارسال پاس هایی به پشت خط دفاعی كند و پر اشتباه آلمان در انتظار فرصت های گلزنی بنشیند. چیزی كه یك گل برای كاستاریكا به بار آورد و می توانست بیشتر از این را نیز موجب شود.
نیمه دوم با همین اوصاف شروع شد و دو تیم تغییر محسوسی را در تاكتیك خود نداده بودند و پس از فشردگی در دقایق نخست كلوزه در دقیقه ۶۱ گل دوم خودش و گل سوم آلمان را نیز زد تا امید های كاستاریكا را برای رسیدن به نتیجه تساوی كاهش دهد. با این حال این گل در درجه اول روی هوشیاری و مانور و فرار سریع لام از سمت چپ و ضعف چشمگیر مدافعان كاستاریكا كه سمت راست زمین شان و به واقع محل عبور لام را خالی و بی حفاظ گذاشتند، پایه گذاری شد. لام در چنین فضایی یك سانتر عالی را به روی دروازه كشید، ضربه سر محكم كلوزه توسط پوراس دفع ناقص شد و كلوزه به راحتی توانست ضربه ریباند و توپ رها شده را به درون دروازه بفرستد. با احتساب ۵ گلی كه كلوزه در جام جهانی قبلی زده بود، او دیشب ششمین و هفتمین گلش را هم در جام های جهانی تجربه كرد و نشان داد كه انگار فقط با رسیدن این جام اوج می گیرد، زیرا او پس از درخشش اش در جام ۲۰۰۲ در سه فصل بعدی معمولی و ضعیف ظاهر شده بود، ولی در فصل جاری دوباره اوج گرفته و به آقای گلی بوندس لیگا هم رسیده است. همه اینها زمانی كامل تر و جالب تر می شود كه در نظر بگیریم دیشب، شب تولد كلوزه هم بود و وی وارد بیست و نهمین سال زندگی اش شد.جشن تولد او خراب نشد و حتی بیرون رفتن او از میدان و آمدن الیور نیوویل به جای او چنین پیامدی نداشت اما با گلی كه ون چاپ در دقیقه ۷۳ به سود كاستاریكا زد و نتیجه را موقتاً ۲-۳ كرد (و مثل كلوزه ۲ گله شد) تا حدی كمرنگ شد. یك بار دیگر ضعف خط دفاعی آلمان در دفع توپ های ارسال شده به عمق این خط كار دست این تیم داد و ون چاپ حاضر بود تا با یك ضربه دیگر به گوشه دروازه لمن، قیافه او و سایر آلمانی ها را اخمو كند. ولی بازی در نهایت ۲-۴ به سود آلمان تمام شد.
زیرا تورستن فرینگز در دقیقه ۸۷ با شوتی چكشی از فاصله ای بیش از ۳۰ متر گل چهارم آلمان را هم زد و شكوهی بیشتر را به بازی آغازین جام بخشید. این یك گل استثنایی برای كامل شدن یك بازی افتتاحیه بسیار خوب و تماشایی بود و در حالی كه در ۸ دوره قبلی جام بازی های افتتاحیه مجموعاً فقط ۹ گل داشتند، این بار در یك بازی ۶ گل به ثبت رسید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست