پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

فرصتی برای مردم ­نگاری در گواتمالا


امیر هاشمی مقدم

مدرسه مردم نگاری میدانی وابسته به دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، در ادامه برنامه های سالانه مردم نگاری میدانی خود، بیستمین دوره این برنامه را به گواتمالا اختصاص داده است. این برنامه به مدت هفت هفته و نیم (52 روز) در تابستان سال 2013 و از 24 ماه مه (چهارم خرداد) تا 15ژوئییه  (25 تیر) برگزار می شود. طی این مدت، هر دانشجو در کنار یک خانواده گواتمالایی زندگی می کند و این خانواده به وی کمک می کند تا ضمن آشنایی با زبان اسپانیایی، بتواند با بقیه جامعه بومی نیز ارتباط برقرار کند. مکان این دوره در کنار دریاچه آتیتلان در هایلند غربی است که 13 گروه بومی در اطرافش زندگی می کنند. طی این دوره هر دانشجو فرا می گیرد که چگونه یک کار پژوهشی کیفی را در قالب مردمنگاری طراحی و مدیریت کرده، داده ها را گردآوری کند و گزارش نهایی را بنویسد؛ در حالی که در کنار دریاچه و کوههای آتشفشانی، تجربه زندگی در میان بومیان را دارد. در این دوره ها، دانشجویان رشته های مختلفی شرکت می کنند و هر دانشجو، مردم نگاری در حوزه مورد علاقه و اختصاصی خودش را انجام می دهد؛ گردشگری، سلامت، جهانی شدن، اقتصاد بومی، زبان شناسی، معماری و... برخی موضوعاتی است که مردم نگاری ها حول آنها انجام می شود. پیشنهاد شده کسانی که در این دوره ها حضور می یابند، دست کم تا حدودی با مقدمات زبان اسپانیایی و دانش انسان شناسی آشنایی داشته باشند. ظرفیت دانشجویان برای شرکت در این دوره 16 نفر است. دریاچه آتیتلان که با کوههای آتشفشانی غیرفعال احاطه شده است، حدود 15-10 روستا را در اطراف خود دارد که ساکنان آنها بازماندگان تمدن مایاها هستند. به طور کلی گواتمالا بیشترین جمعیت بومی (منظور، بازماندگان تمدنهای پیش از کلمبی است) را در حوزه امریکای مرکزی دارد (با وجود شکست و کشتار بومیان به دست مهاجمان اروپایی، همچنان نزدیک به دو میلیون مایایی، میراث دار گذشتگان خود هستند که بیشتر این جمعیت، در گواتمالا زندگی می کند و اتفاقاً مایایی های گواتمالا تأکید بیشتری هم بر حفظ آداب و رسوم شان دارند). در گواتمالا به 23 زبان مختلف صحبت می شود که 3 تای آنها (کاکچیکل، تز اوتوچیل و ک ایچه) در اطراف دریاچه آتیتلان مورد استفاده قرار می گیرد. پاناجاچل با ده هزار نفر جمعیت، نزدیکترین شهر به آنجاست که مرکز توجه این دوره آموزشی خواهد بود. در طول این دوره، کارگاههای آموزشی در زمینه های طراحی و برنامه ریزی برای انجام کار میدانی مردم نگاری، مشاهده نظام مند، مصاحبه، نت برداری در میدان، کد گذاری، اخلاق پژوهشی، تحلیل داده ها، گزارش نویسی و همچنین روحیات مایائی ها برگزار می شود. این دوره ها به زبان انگلیسی برگزار می شود.

هزینه ثبت نام و شرکت در این دوره، 3.300 دلار امریکا است که تقریباً همه هزینه های جاری را طی این مدت در بر می گیرد (به جز هزینه بلیط هواپیما). خدماتی که دانشجویان در قبال این مبلغ دریافت می کنند عبارت است از:

  • اقامت در طول دوره؛
  • سه وعده غذایی در هر روز؛
  • خدمات لباسشویی و خشکشویی (که در اختیار خود شرکت کنندگان است)؛
  • بیمه کامل برای زمان اقامت و انجام کار مردم نگاری؛
  • در اختیار داشتن یک خط تلفن همراه؛
  • شرکت در کلاسها و دوره های آموزشی؛
  • ورودیه های پارک ملی (که محوطه بخشی از آن است)؛
  • بازدید از مراکز دیدنی (بقایای تمدن مایاها، بازارهای محلی، فستیوالهای بومی و...)
  • رفت و آمدهای محلی با وسایل نقلیه؛
  • تدارکات و هماهنگی ها برای انجام مردم نگاری؛
  • و...

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره می توانید به وب­سایت مدرسه مردمنگاری میدانی به آدرس: http://faculty.chass.ncsu.edu/wallace و یا وب­سایت دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی به آدرس: http://studyabroad.ncsu.edu مراجعه نمایید. همچنین پرسشهای بیشتر درباره این دوره را می توانید از طریق ایمیل از مدیر این برنامه، دکتر تیم والاس به آدرس: tmwallace@mindspring.com و یا سارا تایلر به آدرس: sarahtaylor44@gmail.com بپرسید.

 

 

دوست و همکار گرامی

چنانکه از مطالب و مقالات منتشر شده به وسیله «انسان شناسی و فرهنگ» بهره می برید و انتشار آزاد آنها را مفید می دانید، دقت کنید که برای تداوم کار این سایت و خدمات دیگر مرکز انسان شناسی و فرهنگ، در کنار همکاری علمی،  نیاز به کمک مالی همه همکاران و علاقمندان وجود دارد. برای اطلاع از چگونگی کمک رسانی و اقدام در این جهت خبر زیر را بخوانید

http://anthropology.ir/node/11294

پیوستاندازه
14977.31.1 KB