چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

«بنا» گفت «منتقدان خادم چیزی از کشتی نمی فهمند»


«بنا» گفت «منتقدان خادم چیزی از کشتی نمی فهمند»

انتقاد به سرمربیگری «رسول» انتقاد به قهرمانی بعد از ۴۸ سال است

بعضی وقت‌ها مهم نیست که رییس لباس گرم بپوشد و وارد گود شود! شاید هم اصلا خیلی وقت‌ها لازم باشد که این کار را انجام دهد؛ وقت‌هایی که با این کارش تیم به موفقیت می‌رسد و این حرکت او یک نیاز به حساب می‌آید تا دخالت در امور فنی. رسول خادم کسی بود که با بازگشتش به کشتی، ورزش اول ایران را دوباره به خودباوری رساند و ثابت کرد که با فکر و تلاش می‌توان به موفقیت رسید، با کار فنی می‌توان قهرمان شد. خدماتی که او در این دو سال و در شرایط حاکم بر ورزش ایران به کشتی کشورمان داده است کم نظیر است. او حکم ماهیگیری را دارد که به شاگردانش ماهی نداده بلکه ماهیگیری را به آنها یاد داده است؛ متفکری که فکر کردن را به نیروهایش آموخته نه اینکه تفکراتش را تحمیل کند.

● نه با «هدایت» خطیب، بلکه با «درایت» خادم

در دو سالی که فدراسیون با سرپرستی حجت‌الله خطیب اداره می‌شد و کشتی به موفقیت می‌رسید، نه با «هدایت» خطیب بلکه با «درایت» خادم بود که این موفقیت‌ها حاصل می‌شد، پس باید او را رییس می‌دانستیم و هر آدم منصفی هم که از کشتی شناخت نسبی داشت، این را می‌دانست و به آن اعتراف می‌کرد، مگر اینکه هدفی دیگر داشته، اهدافی که در راستای موفقیت کشتی نبوده است. در ادامه رسول سرپرست فدراسیون کشتی شد و در چند ماه سرپرستی‌اش، آرامش را با بازگرداندن محمد بنا به کشتی و خیلی کارهای دیگر به ورزش نخست ایران بازگرداند. خادم در ادامه با بیشترین آرا رییس فدراسیون شد و حالا به دنبال موفقیت کشتی در تمام رده‌های سنی است، موفقیتی که ماندگار باشد، نه مثل گذشته که کشتی ایران یک خط درمیان به موفقیت می‌رسید و یک سال موفقیت را تجربه می‌کرد و چند سال نه و این داستان ادامه داشت. او برنامه‌یی بلندمدت برای موفقیت دارد، البته این بدان معنا نیست که برنامه کوتاه‌مدت و میان مدت ندارد نه، دارد از نوع خوب و مرغوبش را هم دارد؛ اما برای موفقیت بزرگ که سیستم کشتی ایران را دگرگون می‌کند و زمینه موفقیت را بیشتر از هر زمان دیگری فراهم، باید صبر داشت.

● «اسرار»ی در این «اصرار» نهفته است

حالا او بزرگانی چون منصور برزگر، ابراهیم جوادی، علی بیات، جواد رفوگر، عسگری محمدیان، امیررضا خادم، محمد طلایی، علیرضا حیدری، علیرضا رضایی، غلامرضا محمدی، مراد محمدی، امیر توکلیان و... را در فدراسیون گرد هم جمع کرده تا برنامه‌هایش برای موفقیت کشتی را عملی کند و خود به «اصرار» اعضای شورای فنی، سرمربی تیم ملی خواهد بود و در این اصرار «اسرار»ی نهفته است که هر ناکاربلدی نمی‌تواند از آن سر دربیاورد و برای همین هم هست که امروز عده‌یی نسبت به این موضوع انتقاد می‌کنند که رییس فدراسیون کارش چیز دیگری است و نباید لباس گرم بپوشد و وارد گود شود، در حالی که بعضی وقت‌ها مهم نیست که رییس لباس گرم بپوشد و وارد گود شود! شاید هم اصلا خیلی وقت‌ها لازم باشد که این کار را انجام دهد؛ وقت‌هایی که با این کارش تیم به موفقیت می‌رسد و این حرکت او یک نیاز به حساب می‌آید تا دخالت در امور فنی. حرکتی که می‌تواند باز تیم ایران را قهرمان دنیا کند.

● خادم با کار فنی ایران را قهرمان دنیا کرد

تردیدی نیست، رییس فدراسیون با کارها و ایده‌های فنی خود باز کشتی را در مسابقات پیش رو به موفقیت خواهد رساند، چرا که او پیش از این و در شرایطی که ورزش ایران شرایط خوبی نداشت با کار فنی ایران را قهرمان دنیا کرد! جالب اینکه محمد بنا سرمربی محبوب تیم ملی کشتی فرنگی ایران هم این را به خوبی می‌داند که در مصاحبه خود گفته بود «منتقدان خادم چیزی از کشتی نمی‌فهمند». آقای خاص رسول را نه قبول بلکه باور دارد که با رییس شدنش به کشتی بازگشت. چیزی که امروز معلوم و مشخص است اینکه انتقاد به سرمربیگری رسول -که خود دوست نداشت رییس باشد و همواره علاقه داشته در امور فنی فعالیت داشته باشد- انتقاد به قهرمانی ایران بعد از ۴۸ سال در خارج از خانه است؛ قهرمانی با ارزشی که با کارهای فنی او حاصل شد. پس بهتر است امروز ما نیز همراه او باشیم، چرا که رسول خادم نشان داده کارش را بلد است و برای همین هم علیرضا حیدری را به عنوان نایب‌رییس برگزید تا کارهای فدراسیون را انجام دهد و خود در امور فنی که باعث موفقیت می‌شود به کارها رسیدگی کند.

● رسول، «یوردانف» یا «یرلی‌کایا» نیست

این هم که گفته شود چرا مثلا «والنتین یوردانف» و «حمزه یرلی کایا» قهرمانان المپیک و جهان -که روسای فدراسیون‌های کشتی بلغارستان و ترکیه هستند- لباس گرم نمی‌پوشند و به کار مدیریتی خود می‌رسند، درست نیست، چرا که تیم کشورشان با کار فنی آنها قهرمان دنیا نشده است، این تیم رسول است که با هدایت و مدیریت فنی او قهرمان دنیا شده است، پس نیاز است که همچنان خادم در کنار ریاست، کار فنی هم انجام دهد.

وحید جعفری