جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
۶ اشتباه رایج درباره آنفلوآنزای خوکی
۱) ما مسلمانها چون گوشت خوک نمیخوریم، آنفلوآنزای خوکی نمیگیریم؟
نه، ربطی ندارد! راه اصلی انتقال این بیماری، تنفسی است (نه خوراکی)؛ یعنی میتواند با سرفه و عطسه منتقل شود. این بیماری حتی راحتتر از این حرفها هم منتقل میشود. کافی است دستمان با چیزی تماس پیدا کند که ویروس روی آن نشسته باشد. آنوقت اگر دست آلودهمان را به دهان، بینی یا چشممان بزنیم، ویروس منتقل میشود.
۲) علائم آنفلوآنزای خوکی، وحشتناک است؟
اتفاقا علائمش خفیف است: تب، سردرد، سرفه، گلودرد، خستگی، کوفتگی بدن و آبریزش بینی. اما طول میکشد و به درمانهای رایج جواب نمیدهد.
۳) اگر واکسن آنفلوآنزا بزنیم، در مقابل آنفلوآنزای خوکی هم ایمن میشویم؟
اینطور نیست. ویروس آنفلوآنزای خوکی، ویروس نوظهوری است که از تلفیق ۳ نوع ویروس آنفلوآنزای انسانی، مرغی و خوکی به وجود آمده. بنابراین واکسنهای متداول آنفلوآنزا زورشان به این ویروس نمیرسد. تولید یک واکسن موثر برای این بیماری نیز طبیعتا چند ماه طول میکشد.
۴) تا وقتی خطر آلودگی به این ویروس وجود دارد، باید دور تمامی سفرهای خارجی را خط کشید؟
البته اگر میخواهید به مکزیک یا بقیه کشورهای مبتلا بروید، بهترین توصیه این است که نروید! ولی اگر مجبورید به کشوری در مجاورت یکی از این کشورها سفر کنید، این دو توصیه را فراموش نکنید: شستشوی مکرر دستها و استفاده از ماسکهای تنفسی.
۵) آنفلوآنزای خوکی از بیماریهای پرسروصدای قبلی (ابولا و آنفلوآنزای مرغی و سارس) خطرناکتر است؟
نه! آنفلوآنزای خوکی آنقدرها مرگبار نیست ولی بدیاش این است که به مرحله سرایت انسان به انسان رسیده؛ مرحلهای که سارس با همه وحشتی که ایجاد کرده بود، هرگز به آن نرسید. با این حال، سارس در حدفاصل سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۳ بیش از ۷۷۰ نفر را کشت و بیش از ۱۰ برابر این تعداد را هم مبتلا کرد. آنفلوآنزای مرغی هم که لابد یادتان هست؛ میلیونها مرغ را قربانی کرد و جان ۲۵۰ انسان را در ۱۲ کشور دنیا گرفت.
۶) خطر آنفلوآنزای خوکی از خطر یک آنفلوآنزای ساده هم کمتر است؟
این هم یعنی افتادن از آن طرف بام! میانگین سنی قربانیان آنفلوآنزای خوکی در مکزیک، بین ۲۵ تا ۴۵ سال است؛ در حالی که آنفلوآنزای ساده معمولا کودکان، سالمندان و بیمارانی را قربانی میکند که دچار ضعف سیستم ایمنی شده باشند. ضمن این که این آنفلوآنزا جدید است، هنوز درمان قطعی و واکسن موثری ندارد و همهگیریاش در گوشه و کنار جهان رو به افزایش است. پس قطعا خطرناکتر از یک آنفلوآنزای ساده است.
دکتر محمد کیاسالار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست