جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

مقایسه روش‌های مختلف تولک بری اجباری در مرغ‌های تخمگذار


این آزمایش به منظور مقایسه روش های مختلف تولک بری اجباری و یافتن بهترین روش موجود از نظر تأثیر بر خواص تولیدی و کیفی تخم مرغ به اجرا درآمد. در یک طرح کاملا" تصادفی با ۱۰ تیمار …

این آزمایش به منظور مقایسه روش های مختلف تولک بری اجباری و یافتن بهترین روش موجود از نظر تأثیر بر خواص تولیدی و کیفی تخم مرغ به اجرا درآمد. در یک طرح کاملا" تصادفی با ۱۰ تیمار و ۶ تکرار تعداد ۲۴۰ عدد مرغ لگهورن سفید از سن ۷۰ هفتگی به مدت ۱۶ هفته مورد بررسی قرار گرفتند.صفات مورد اندازه گیری عبارت بودند از وزن تخم مرغ ، کیفیت پوسته، تعداد تخم مرغ های شکسته و بدشکل ، ارتفاع سفیده ، وزن بدن، درصد تولید ، بازده تخم مرغ ، ضریب تبدیل خوراک ، درصد تلفات و تعیین بهترین روش تولک بری اجباری از جنبه ملاحظات اقتصادی. اندازه گیری صفات تخم مرغ به فاصله هر دو هفته و سایر صفات هر ۲۸ روز یکبار صورت می گرفت.نتایج نشان دادند که مرغ های شاهد بالاترین وزن تخم مرغ و بیشترین تعداد تخم مرغ شکسته بدشکل را داشتند ( ۰۵/۰>P ). درصد و ضخامت پوسته در روش جیره پایه کم پروتئین که با اسیدهای آمینه تکمیل شده بود، بیشترین مقدار را از خود نشان داد(۰۵/۰>P ) . بهترین مقاومت پوسته زمانی حاصل شد که از روش جیره پایه کم پروتئین استفاده می شد (۰۵/۰>P ) . روش مرسوم گرسنگی برای تولک بری بیشترین ارتفاع سفیده را از خود نشان داد ولی صفت شاخص زرده تحت تأثیر روش های مختلف قرار نگرفت (۰۵/۰>P) . وزن بدن در مرغ های شاهد بیشتر از سایر گروه ها بود ( ۰۵/۰>P) . صفات درصد تولید و بازده تخم مرغ با استفاده از عنصر روی در جیره افزایش چشمگیری از خود نشان دادند ( ۰۵/۰>P) ولی بهترین ضریب تبدیل خوراک هنگامی که جیره های کم نمک برای تولک بری به کار گرفته می شدند، بدست آمد (۰۵/۰>P) بالاترین درصد تلفات نیزمتعلق به روش جیره های کم نمک بود ( ۰۵/۰>P ) . از جنبه ملاحظات اقتصادی روش مرسوم گرسنگی نسبت به سایر روش ها بیشترین سود را در برداشت.