چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
رازهای پشت پرده
شاخهای از دانش که به مطالعه پدیدههای فوقطبیعی میپردازد، فراروانشناسی نامیده میشود. طی یکصدسال اخیر، در سراسر جهان، بهویژه در غرب، رشتههائی با نام یا موضوع فراروانشناسی راهاندازی شده و دهها محقق با بهکار بستن روشهای متقن علمی، این پدیدهها را بررسی میکنند تا سرانجام به قانونمندیهائی در این زمینه دست یابند.
در تحقیقات نوین فراروانشناسی، تمام پدیدههای فوق طبیعی ”Psi“ نامیده میشود که شامل ادراک فراحسی (ESP) و ادراک روانجنبشی (PK) است. ادراک فراحسی به معنای بهدست آوردن اطلاعات از راههای غیرمتعارف، و ادراک روانجنبشی تأثیر نیروی فکر بر ماده میباشد. ESP شامل پدیدههائی مانند تلهپاتی (تبادل اطلاعات بین اشخاص بدون کمک حواس معمولی)، غیبگوئی (بهدست آوردن اطلاعات در مورد اشیاء یا وضعیتهای دیگر بدون انتقال از طریق حواس معمول)، پیشآگاهی (آگاهی از وقایع آینده) و... است و PK شامل تأثیرگذاری روانی بر ماده، گیاه و بر ذهن انسان و حیوان میباشد که خود دارای زیرمجموعههائی است.
یکی از اصلیترین تحقیقات فراروانشناسی، بررسی روشهائی است که بتوان بر سیستم موجودات زنده، اثر روانی مستقیمی گذاشت. اما این سئوال مطرح است که آیا ذهن ما (از طریق نیات آگاهانه و یا ناخودآگاهنه) قادر است بر محیط مادی اطراف خود اثر بگذارد؟ فراروانشناسها، آزمایشات و تحقیقات گستردهای را برای دستیابی به پاسخی روشن و صریح، طراحی و اجراء نمودهاند و بالاخره در سال ۱۹۳۰ آزمایشاتی در خصوص تأثیرگذاری روانی توسط ”جی.بی.راین“ دانشمند آمریکائی پایهگذاری شد. او طی آزمایشات خود که سیسال بهطول انجامید، ثابت کرد تأثیرگذاری ذهنی (برای حصول نتیجه مورد نظر) قابل مشاهده و اندازهگیری است.
تحقیقات سرّی در شوروی و آمریکا
بسیاری از پروندههای محرمانه در آمریکا پس از قانون آزادی اطلاعات در سال ۱۹۸۱ در اختیار عموم قرار گرفت. اطلاعات موجود در این پروندهها حاکی از آن است که سازمان سیا دقیقاً چند سال پس از پایان جنگ جهانی دوم، بررسی بر روی psi (قابلیتهای فراروانی) و ادراک فراحسی را توصیه کرده است. در یادداشتی به تاریخ ۷ ژانویه ۱۹۵۲ چنین میخوانیم: ”تاکنون بدون هیچ شبههای به ما ثابت شده که اشخاصی با توانائی ادراک فراروانی وجود دارند. این واقعیت و تحولات ناشی از آن، میتواند برای هر سرویس اطلاعاتی، حرفهای بسیار سودمند باشد.“ اهمیت موضوع مورد تحقیق از نظر سازمان سیا، وجود یا عدم وجود psi نبود بلکه مهم، یافتن راهی برای استفاده علمی یا بهطور دقیق، استفاده نظامی از آن بود تا به کمک آن بتوان بهدرون پردهٔ آهنین نفوذ کرد.
سرویسهای اطلاعاتی ایالات متحده، مدتها پیش از دهه ۱۹۶۰، به کاربرد مفید psi توجه داشتند اما ظاهراً هنوز به لزوم آغاز تحقیقات در این زمینه پی نبرده بودند. در واقع نگرانی سرویسهای اطلاعاتی آمریکا از اواخر ۱۹۶۰ آغاز شد زمانیکه وسعت دامنهٔ تحقیقات اتحاد جماهیر شوروی باعث بهت و حیرت زیادی گردید.
در واقع، دلایل عقیدتی و بینش مادیگرایانه در اتحاد جماهیر شوروی سابق جائی برای بعد روانی که موضوع مورد بررسی فراروانشناسی بود، باقی نمیگذاشت. با وجود این، فراروانشناسی در روسیه بسیار زودتر از غرب اعتبار جهانی پیدا کرد. در فوریه ۱۹۲۲، کنگرهٔ انجمن علوم طبیعی روسیه، نظر مثبت خود را نسبت به تحقیقاتی که در این زمینه بوسیلهٔ ”برنارد کازینسکی“ انجام شد، ابراز کرد. این مسئله بسیار حائز اهمیت بود، چرا که باعث شد در ایالات متحده نیز تحقیقات فراروانشناختی توسط مؤسسههای بهداشت روانی آمریکا به رسمیت شناخته شود.
آلمار گروبر
منبع: مرکز تحقیقات انرژیزائی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست