چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
شاخصهای توانمندسازی زنان
هدف اصلی توسعه انسانی، خدمت به انسان و پرورش قابلیتها و توانایی و استعدادهاست. بهبود کیفیت زندگی، برخورداری از زندگی سالم و افزایش درآمد از شاخصهای توانمندسازی است.
جوامعی که به توانمندسازی زنان تاکید دارند، از نظر رشد اقتصادی، اشتغال، کاهش فقر و توزیع درآمد، عملکرد بهتری دارند.
تحقیقات بانک جهانی نشان میدهد، ۶۵ درصد ثروت یک کشور را سرمایه انسانی تشکیل میدهد. زنان به عنوان عضو موثر خانواده میتوانند بزرگترین منبع حمایت و آرامش و عشقآفرینی افراد خانواده باشند. بنابراین هویت فردی و اجتماعی زنان قبل از سایر هویتها رشد میکند و پایداری بیشتری دارند. نگرش منفی جامعه نسبت به خانهداری زنان رو به افزایش است.
تحقیق صورت گرفته نشان میدهد، ۶۳ درصد مردان و ۸۰ درصد زنان مخالف خانهدار بودن هستند. نگرش جامعه نسبت به اشتغال بانوان مثبت است. افزایش سطح سواد زنان باعث گسترش حضور بانوان در جامعه شده است.
موج شهرنشینی و فرهنگ شهرنشینی مدرن فرا رسیده است. مدیریت صحیح و کارآمد در حوزه فرهنگی و اجتماعی میتواند در بالا بردن میزان آگاهی فردی و اجتماعی زنان و کاهش مشکلات روانی و جسمی و به تبع آن، سلامت جامعه شهری موثر واقع شود. اسلام به همان اندازه که مسلمانان را به شناخت گذشته توصیه میکند، آیندهنگری را مورد توجه قرار میدهد. مدیران آیندهنگر همیشه از زمان جلوتر حرکت میکنند و به بررسی نیازها و مشکلات کار میپردازند و امکانات لازم را از پیش تدارک میبینند.
یکی از نتایج عاقبتاندیشی و آیندهنگری مدیران، آرامش خاطر و جلوگیری از پشیمانی است و نیاز مدیریت آیندهشناسی است. لذا توانمندسازی نوعی سرمایهگذاری راهبردی است.
توانمندسازی یعنی یاددادن چیزهایی به دیگران که میتوانند انجام دهند تا کمتر به دیگران متکی باشند. زنان به مدد آموزش توام با پرورش میتوانند توانایی خود را به ظهور برسانند.
شاخصهای توانمندسازی زنان
آموزش مهارتهای زندگی:
(ارائه خدمات مشاوره)
- تقویت هوشرفتاری و هیجانی
تحقیقات نشان میدهد، تقویت هوشرفتاری بین ۸ تا ۱۰ برابر ارزش اقتصادی دارد.
- تقویت مهارتهای ارتباط بینفردی
- تقویت اعتماد به نفس (احساس ارزشمند بودن)
- راهکارهای کاهش اضطراب و استرس و اختلالات روانی
- تشکیل کلاسهای آموزشی و کارگاه آموزشی
- توجه به بهداشت (بهداشت جسم و سلامت روان)
- سلامت جسمی (تغذیه مناسب، ورزش، تفریح، استراحت)
ـ سلامت روان: به منظور بهتر زیستن و کنار آمدن با مشکلات زندگی. به عبارت دیگر فرد قادر به انجام فعالیتهای روزمره به نحوه منطقی باشد و کوشش در حل عاقلانه مشکلات و تعامل سازنده و مفید با محیط خویش داشته باشد.
آموزش بهرهوری
عقلانی کردن فعالیتهاست. یکی از اصول اساسی، فرآیند توسعه بهرهوری استفاده بهینه از امکانات است؛ یعنی از تمام فرصتهای ایجاد شده، با کمترین امکانات بیشترین استفاده را کنیم.
بهرهوری یک دیدگاه فکری است که سعی دارد آنچه را که موجود است، بهبود بخشد. به عبارتی استفاده بهینه از منابع کاهش هزینهها برای جلوگیری از کارهای بیهوده است.
روانشناسی رفتاری معتقد است؛ بهرهوری به احساس موفقیت میانجامد، باعث انگیزه و کار بیشتر میشود و در فرد رضایت به وجود میآورد.
خلاقیت و نوآوری
تبدیل مشکل به فرصت است. روانشناسان میگویند؛ وقتی روزگار به سمت شما لیموترش فرستاد، با آن شربت درست کنید. در دنیا که بسرعت در حال تغییر و تحول است، خلاقیت شرط بقا و دوام زندگی تلقی میشود؛ یعنی همراه شدن با شرایط زمان و مکان.
- خلاقیت ایجاد فکر و اندیشه نو
- نوآوری کاربرد افکار نو و تازه
- تقویت باورهای اعتقادی و مذهبی (درونی کردن ارزشها)
- آموزش مدیریت اقتصاد خانواده (رشد نرخ پسانداز و رشد بهرهوری)
بنابراین آموزش درست، تغییر نگرش، تغییر رفتار و تغییر نتایج، از ثمرات آموزش و توانمندسازی است.
سیدمهدی حسینی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست