سه شنبه, ۵ تیر, ۱۴۰۳ / 25 June, 2024
مجله ویستا

نهضت فعال سازی صنایع را راه بیندازید


نهضت فعال سازی صنایع را راه بیندازید

تاکنون سرمایه گذاری های زیادی در واحدهای صنعتی کشور انجام شده است که به بهره برداری نرسیده اند لذا تکمیل و توسعه ظرفیت این واحدهای صنعتی باید در دستور کار وزارت صنعت, معدن و تجارت قرار گیرد و با اولویت تام و ارائه برنامه زمانبندی مناسب به بهره برداری برسند

تاکنون سرمایه‌گذاری‌های زیادی در واحدهای صنعتی کشور انجام شده است که به بهره‌برداری نرسیده‌اند لذا تکمیل و توسعه ظرفیت این واحدهای صنعتی باید در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گیرد و با اولویت تام و ارائه برنامه زمانبندی مناسب به بهره‌برداری برسند.

بسیاری از طرح‌ها وجود دارد که بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با یک تلاش و حمایت و مدیریت مناسب می‌تواند در سال جاری به بهره‌برداری برسد.

تکمیل و راه‌اندازی این نوع واحدهای صنعتی با کمترین سرمایه‌گذاری می‌تواند انجام شود. در این صورت با سرمایه‌گذاری کم و با نظارت قوی می‌توان موجبات کسب و کار پایدار و باارزشی را برای قشر مهمی از مردم بویژه صنعتگران فراهم کرد.

همچنین در نظر گرفتن مزیت‌های مهم منطقه‌ای و جنبه‌های تکمیلی این صنایع برای پوشش و همبستگی با صنایع بزرگ می‌تواند بر رونق تولیدی و صنعتی کشور بیفزاید.

در این نهضت، فعال‌سازی و راه‌اندازی، نقش حمایتی وزارتخانه‌های زیربنایی نظیر نفت، کشاورزی، نیرو، علاوه بر وزارت صنعت، معدن و تجارت بسیار حیاتی و کارساز می‌باشد.

طبق آمار منتشر شده بالغ بر ۲۸ هزار واحد در شهرک‌های صنعتی کشور وجود دارد که بیش از ۱۲۶۰۰ واحد آن کمتر از ۶۰ درصد پیشرفت دارند.

راه‌اندازی این واحدها با تزریق منابع مالی نسبتا کم و مدیریت شده می‌تواند انقلابی در تولید ملی ایجاد کند و بهره‌وری صنعتی کشور را چند برابر کند و چرخه اقتصاد کشور را رونق و جان تازه‌ای ببخشد.

حمایت بانک‌ها و استفاده از منابع وجوه اداره شده سازمان‌ها، شرکت‌ها و وزارتخانه‌های مختلف در این امر ضروری است.

از سوی دیگر با توجه به این‌که اصولا فعالیت و اقدامات تجاری و بازرگانی نظیر واردات آسان‌تر از تولید، زودبازده و زود نتیجه‌بخش، دارای ریسک‌پذیری کم و کارآمد در حل مسائل فوری است و از طرفی دیگر بسیاری از مدیران، ذهنیت تجاری و بازرگانی دارند، این دغدغه و نگرانی عمیق وجود دارد که وزارت جدید صنعت، معدن و تجارت زیر تیغ تفکر تجارتی و داد و ستدی رفته باشد یا برود.

در این راستا، تحرک وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه صنایع کوچک و رسیدگی به امور شهرک‌های صنعتی آن‌طور که شایسته است، نیست و کمرنگ جلوه می‌کند.

اگر مسئولان این وزارتخانه هرچه زودتر به داد صنایع کوچک نرسند، روزبه‌روز این حوزه با معضلات جدیدتر و بیشتری رو‌به‌رو گشته و بر آمار واحدهای غیرفعال یا تعطیل اضافه می‌گردد لذا مصرانه از وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت انتظار دارد که اقداماتی نظیر این موارد پیشنهادی را در نظر بگیرند و اجرا کنند:

۱ـ تشکیل ستاد ویژه رسیدگی به واحدهای نیمه‌تمام با ریاست وزیر محترم و عضویت چند وزیر دیگر.

۲ـ اولویت‌بندی صنایع نیمه‌تمام براساس معیارهایی نظیر پیشرفت کار، اهمیت موضوع، اشتغالزایی ، همخوانی و همبستگی با صنایع بزرگ، امکان صادرات و بازاریابی داخلی، ویژگی‌های منطقه‌ای و برنامه‌ریزی زمانبندی‌دار برای راه‌اندازی آنها.

۳ـ ارائه راهکارها و شیوه‌های تامین نقدینگی و حمایت‌های بانکی.

۴ـ جلب نظر وزارتخانه‌های زیربنایی بویژه نفت و کشاورزی جهت تامین مالی و استفاده از وجوه اداره شده آنها برای تامین بخشی از نیازها.

۵ـ اصلاح آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های موجود و فراهم کردن امکانات ویژه برای صنایع نیمه‌تمام اولویت‌دار.

۶ـ تهیه برنامه زمانبندی راه‌اندازی واحدهای نیمه‌تمام اولویت‌دار در سال ۱۳۹۱ و نظارت قوی برای اجرای آن.

محمد سلیمانی

نماینده تهران و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت نهم