پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024


مجله ویستا

مصرف مایعات در لحظه مادرشدن


مصرف مایعات در لحظه مادرشدن

اگرچه مصرف نکردن غذاهای جامد قبل از سزارین هنوز مورد توجه پزشکان است اما گفته می‌شود زنان هنگام زایمان می‌توانند از مقدار بیشتری یخ استفاده کنند.
روش رایج در بیمارستان‌ها …

اگرچه مصرف نکردن غذاهای جامد قبل از سزارین هنوز مورد توجه پزشکان است اما گفته می‌شود زنان هنگام زایمان می‌توانند از مقدار بیشتری یخ استفاده کنند.

روش رایج در بیمارستان‌ها برای دهه‌های متمادی بر این بود که زنان هنگام زایمان در صورت تشنگی تنها می‌توانند از قطعات یخ استفاده کنند و اجازه‌ ندارند غذاهای جامد مصرف کنند.

علت وجود این محدودیت در مصرف غذا و آب (و یا سایر مایعات) طی زایمان، اجتناب‌از آسپیریشن در صورت نیاز به بیهوشی برای عمل سزارین بود. آسپیریشن، یکی از مشکلات کشنده و خطرناکی است که هنگام بیهوشی‌و براثر بازگشت مواد داخل معده به ریه‌ها اتفاق می‌افتد. البته طی ۶۰‌ سال گذشته به‌دلیل ممنوعیت مصرف مواد جامد و همچنین پیشرفت‌های بیهوشی موارد مرگ و میر مادران براثر آسپیریشن کاهش چشمگیری داشته‌ است.

زنان در حالت طبیعی و در زایمان‌های عادی امکان استفاده از مایعاتی مانند آب، آب‌میوه بدون پالپ، نوشیدنی‌های کربنات دار، چای ساده، قهوه و نوشیدنی‌های ورزشی دارند، اما در عین حال مصرف غذاهای حاوی مواد جامد مانند سوپ برای آنها ممنوع است. در جراحی سزارین نیز مصرف این مایعات تا حداکثر دو ساعت قبل از بیهوشی امکان پذیر است و این در حالی است که مصرف غذاهای جامد در عمل سزارین و همچنین جراحی‌های پس از زایمان طبیعی، بین شش تا هشت ساعت قبل از جراحی ممنوع است.

در این بین مصرف مایعات حتی گاهی برای زنان مبتلا به چاقی مفرط یا دیابت و همچنین زنانی که زایمان‌های سختی را تجربه می‌کنند به دلیل خطر بیشتر بروز آسپیریشن، ممنوع اعلام شده است.