یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

اما و اگرهای استفاده از ماشین های لباسشویی


اما و اگرهای استفاده از ماشین های لباسشویی

به روزهای پایان سال و فصل خانه تکانی و رفت و روب و شست وشو رسیده ایم فصلی که در آن خانم های خانه دار از هیچ تلاشی برای نونوار و تمیز کردن خانه و زدودن گرد و غبار از خانه فروگذار نمی کنند

به روزهای پایان سال و فصل خانه تکانی و رفت و روب و شست‌وشو... رسیده‌ایم.فصلی که در آن خانم‌های خانه‌دار از هیچ تلاشی برای نونوار و تمیز کردن خانه و زدودن گرد و غبار از خانه فروگذار نمی‌کنند. البته برخی از لوازم خانگی در این مسیر کمک بزرگی به خانم‌های خانه‌دار به شمار می‌آیند.

ماشین لباسشویی یکی از این کالاها است. کالایی که تصور زندگی بدون آن برای اکثر ما غیرممکن است. کالایی که این روزها قیمت گرانی داشته و در رده محصولات گران‌قیمت بازار قرار گرفته است و خرید یا تعویض و حتی تعمیر این کالا هزینه هنگفتی روی دست کاربر می‌گذارد. اما رعایت نکاتی برای نگهداری بهتر از این وسیله ما را به دردسرهای تعمیر و تعویض دستگاه دچار نمی‌کند. می‌خواهید بدانید رعایت چه نکاتی موجب افزایش عمر مفید ماشین لباسشویی می‌شود؟ این مطلب را بخوانید:

نکاتی برای استفاده بهتر از ماشین لباسشویی

۱- ماشین لباسشویی را در جایی قرار دهید که به شیر آب، پریز برق و خروجی فاضلاب نزدیک باشد و قبل از اتصال ماشین لباسشویی به پریز برق و شیر آب و... از قبل آنها را بررسی کنید.

۲- هرگز ماشین را بیش از حد ظرفیت آن پر نکنید، زیرا پر کردن محفظه، روند چرخش و خالی کردن آب را دچار مشکل می‌کند. از طرفی البسه باید به راحتی در آب حرکت کنند و آب را به خود جذب کنند.

۳- لباس‌هایی با جنس پارچه مختلف را با هم داخل ماشین لباسشویی نریزید. زیرا هر برنامه لباسشویی، شرایط خاص خود را دارد. البسه دارای دکمه فلزی و زیپ باید جداگانه شسته شوند و لباس‌های رنگی را باید جدا از لباس‌های سفید شست.

۴- آب اضافه داخل محفظه را پس از هر شست‌وشو خالی کنید (در ماشین‌هایی که درب آن از بالا باز می‌شود)، شستن هر روزه محفظه لزومی ندارد، مگر اینکه در آخرین شست‌وشو از سفید کننده یا ماده افزودنی مشابه استفاده کرده باشید.

۵- برای شستن اشیایی چون کفش، عروسک‌های پارچه‌ای و مانند آن به موارد ذکر شده روی آنها توجه کنید، تا آسیبی به کفش یا عروسک وارد نشود.

۶- پس از شستن مواد پرزدار از قبیل عروسک، پتو و مانند آنها، فیلتر ماشین را به خوبی پاک کنید.

۷- اگر هنگام استفاده از ماشین لباسشویی متوجه ایرادی شدید، وحشت زده نشوید و موضوع را فورا به موتور آن ارتباط ندهید، در بسیاری از مواقع، مشکل تنها در اثر یک ریزه‌کاری مانند محکم نبستن درب ماشین یا محفظه پودر صورت گرفته است.

۸- اگر در ماشین لباسشویی باز نشد به زور متوسل نشوید. زیرا برخی از ماشین لباسشویی‌ها برنامه‌ای دارند که پس از پایان شست‌وشو و بعد از طی زمان کوتاهی، در خود به خود باز می‌شود. متوسل شدن به زور می‌تواند موجب آسیب دستگاه شود.

۹- قفل کودک گزینه مهمی نزد برخی از خریداران است. قبل از اینکه ماشین لباسشویی را به هوای وجود قفل کودک رها کنید و به دنبال کار خود بروید یک بار قفل و عملکرد آن را تست کنید.

۱۰- در صورت بروز هر ایرادی دستگاه را به نمایندگی بسپارید، نه تعمیرکاران آزاد.

چه مشکلاتی را نباید جدی گرفت

اگر ماشین پر از آب نمی‌شود، به احتمال زیاد لوله آب آن یا صافی رابط گرفته است، و با تمیز کردن مرتب صافی و برطرف کردن گرفتگی لوله، اشکال رفع خواهد شد.

هنگام ریختن پودر یا مایع شوینده در دستگاه دقت کنید که به اندازه از این مواد استفاده کنید. زیرا گاه مصرف بیش از حد از شوینده‌ها موجب می‌شود از محفظه شوینده کف بیرون بزند. علاوه‌بر این استفاده بیش از حد شوینده برای دستگاه و البسه مناسب نیست.

اگر ماشین لباسشویی تکان‌های شدیدی داشت هول نکنید. ممکن است ایراد از محل قرارگیری دستگاه یا نحوه ریختن لباس‌ها در ماشین لباسشویی باشد. زیرا گاهی البسه داخل محفظه به یکدیگر پیچیده و یک شکل توپی تشکیل داده، تعادل ماشین را بر هم می‌زنند و اگر ماشین طراز قرار نگرفته باشد، این اتفاق موجب تکان‌های شدید دستگاه می‌شود که با یک بار خالی و پر کردن، مشکل رفع خواهد شد.

گاه پیش می‌آید که ناگهان آب از ماشین سرازیر می‌شود. در این زمان بهتر است قبل از هر چیز لوله فاضلاب را چک کنید. زیرا گاه گرفتگی لوله موجب بروز این اتفاق می‌شود. در غیر این صورت به دنبال مشکل دستگاه بگردید.

اگر چرخش ماشین صدای زیادی دارد، مشکل می‌تواند به یاتاقان مربوط باشد که علامت آن تشکیل لکه‌های زنگ زده در زیر و پشت دستگاه است و باید توسط متخصص تعمیر شود. اگر محفظه مشکلی نداشته باشد، منبع صدا می‌تواند یک جسم خارجی در بخش موتور یا پمپ باشد. اما قبل از اینها، باید از طراز بودن ماشین بر روی سطح زمین مطمئن شوید.

اشتباهات رایج در مورد ماشین لباسشویی

۱ هرگز لباس زیر و رخت‌های کوچک و به ویژه لباس کودکان را با ملحفه و... در ماشین لباسشویی نریزید. زیرا علاوه‌بر انتشار بیماری‌های پوستی موجب ایراد دستگاه نیز می‌شود.

به عقیده دکتر چارلز جبرا، استاد میکروبیولوژی دانشگاه آریزونا، یکی از اصلی‌ترین منابع انتشار میکروب‌ها در محیط‌های مرطوب و بسته، لباس‌های زیر هستند. بنابراین بهتر است که این لباس‌ها را همراه با باقی شستنی‌ها داخل محفظه ماشین قرار ندهند. علاوه‌بر این احتمال دارد که آلودگی لباس‌های دیگر به لباس‌های زیر سرایت کند و موجبات تحریک پوستی یا حتی عفونت دستگاه تناسلی را فراهم بیاورد. بنابراین بهتر است لباس‌های زیر را با آب داغ و مواد شوینده ملایم بشویید و زیر نور مستقیم آفتاب خشک کنید.

۲ بسیاری از خانم‌ها برای اینکه رنگ و کیفیت ملحفه‌ها، روبالشی‌ها و روتختی را حفظ کنند، آنها را با آب ولرم و دور کند ماشین لباسشویی می‌شویند. درحالی‌که روبالشی‌ها و روتختی‌ها، یکی از بهترین مناطق برای ایجاد آلرژی و حفظ گرد و غبار هستند. بنابراین باید تمامی کالاهای خواب را دست کم هر دو هفته یک بار با دور تند ماشین یا آب کاملا داغ بشویید وبرای اینکه از آلرژی‌زا شدن آنها جلوگیری کنید باید این کالاها را به دور از گرد و غبار محیط بیرون و در داخل خانه خشک کنید.

۳ به ندرت پیش می‌آید که کپک‌ها در محیط‌های خشک تولید و تکثیر شوند اما همواره فضاهای مرطوب، محل مناسبی برای تولید و تکثیر انواع مختلفی از کپک‌ها هستند. برخورد این کپک‌ها با بدن نیز موجب بروز خارش چشم ها، خس خس سینه و احتقان در افراد می‌شود. این حالت به‌خصوص در افراد مبتلا به آلرژی گسترده‌تر خواهد بود. بنابراین برای پیشگیری از تکثیر و تولید کپک‌ها در ماشین لباسشویی، پس از پایان شست‌وشو، در آن را به‌طور کامل باز بگذارید تا بخار و هوای داخلی ماشین به‌طور کامل خارج شود. علاوه‌بر آن باید قسمت لاستیکی دور در را هم با دستمال خشک کنید.

۴ اگر ماشین لباسشویی را داخل رختکن حمام قرار داده‌اید، باید بدانید که در معرض ابتلا به بیماری‌های پوستی هستید. عوامل آلرژی زا به پرده حمام، لباس‌های داخلی حمام و لوازمی مانند لیف منتقل می‌شوند و نتیجه آن چیزی جز ابتلا به بیماری‌های پوستی نیست.

ماشین لباسشویی را باید در محیطی باز مانند آشپزخانه قرار دهید تا بتوانید بعد از پایان کار شست‌وشو، پنجره را برای خروج هوا و بخار متصاعد شده از لباس‌ها باز بگذارید. به این ترتیب از تکثیر کپک‌ها و قارچ‌ها جلوگیری می‌کنید.

۵ پوست دست بعضی از خانم‌ها به برخی از شوینده‌ها حساسیت دارد. بنابراین ممکن است که تصورکنند اگر لباس‌ها با همان مواد در ماشین لباسشویی شسته شوند، آسیبی به آنها نمی‌رسد اما پژوهشگران دانشکده واشتنگتن معتقدند در صورت حساس بودن پوست دست، نبایداز آن در ماشین لباسشویی هم استفاده کرد، چرا که از این طریق حساسیت پوستی به تمام بدن منتقل می‌شود.همچنین استفاده از نرم کننده‌ها و شوینده‌های معطر نیز برای شستن افراد مبتلا به آسم و آلرژی و لباس‌های نوزادان و کودکان مناسب نیست و باید آنها را با دست و با مواد شوینده ملایم بشویند.

۶ یکی از اشتباهاتی که بیشتر خانم‌های خانه دار به‌دلیل مشغله زیاد مرتکب آن می‌شوند، رها کردن لباس‌های شسته شده در ماشین بعد از پایان کار شست‌وشو است. البته این افراد حتما نمی‌دانند که بیش از ۳۰ دقیقه ماندن لباس‌های خیس داخل ماشین مساوی است با تولید کپک‌ها و بسیاری از باکتری‌های آلرژی زا. بنابراین زمانی که در خانه هستید و فرصت دارید، ماشین لباسشویی را روشن کنید و بعد از پایان شست‌وشو بدون فاصله، لباس‌ها را پهن کنید.

۷ رطوبت، عرق و آلودگی لباس‌های کثیف موجب تولید میکروب‌ها و نفوذ آنها داخل لباس‌ها می‌شود. بنابراین لباس‌های نشسته را برای آخر هفته داخل فضای بسته ماشین انباشته نکنید. پر کردن ماشین با لباس‌های کثیف از خطاهای شایعی است که خانم‌ها به‌خصوص آنها که شاغلند بسیار مرتکب می‌شوند. میکروب‌ها در محفظه‌های ریز لباس‌ها رخنه می‌کنند و در فرصتی مناسب فعالیتشان را آغاز می‌کنند و بی آنکه شما ببینید و متوجه شوید، زمینه ساز ایجاد بیماری در شما و خانواده تان می‌شوند.

۸ اگر از سفر یا کوهنوردی برگشته‌اید و آنقدر خسته‌اید که نمی‌توانید کفش‌های گلی و کثیف‌تان را بشویید، بهتر است که آنها را به همان صورت در گوشه حمام یا حیاط قرار دهید تا بعد از چند ساعت که خستگی درآوردید، به سراغ آنها بروید. فکر پرت کردن آنها به داخل ماشین لباسشویی را هم از سرتان بیرون کنید چرا که آلودگی‌ها و میکروب‌های پنهان در گل و لای کفش‌ها، ممکن است تا مدت‌ها بعد داخل ماشین لباسشویی جا خوش کرده و آرام آرام به داخل لباس‌های شما نفوذ کنند.

توصیه‌هایی برای صرفه‌جویی در انرژی مصرفی

بیشتر البسه خود را با آب گرم (نه داغ) یا سرد بشویید و با آب سرد آب‌کشی نمایید. به این ترتیب در انرژی و پول صرفه‌جویی می‌کنید. از آب داغ تنها در زمانی که باید، استفاده نمایید. قرار دادن درجه ماشین از داغ به گرم، مصرف انرژی را به نصف تقلیل می‌دهد.

به‌طور کلی، شستن یکباره البسه بیشتر، مقرون به‌صرفه‌تر از دو مرتبه شستن مقدار کمتری از البسه است.

پودر را بیش از حد نیاز استفاده نکنید، کف زیاد از حد به ماشین فشار می‌آورد و انرژی بیشتری نیاز خواهد داشت.

البسه را بیش از حد نشویید. پارچه‌های ظریف به زمان طولانی شست‌وشو نیاز ندارند.

پارچه‌های خیلی چرک را ابتدا خیس کنید. می‌توانید برای این کار از برنامه خیساندن البسه استفاده کنید. به این ترتیب در یک دور شست‌وشو و مصرف برق بیشتر، صرفه‌جویی کرده‌اید.

از ترکیب شوینده‌ها و مواد شیمیایی بپرهیزید. این ترکیبات گاهی بسیار خطرناک هستند، برای مثال سفیدکننده‌ها در برخورد با صافی‌های شیمیایی دستگاه، گازهای خطرناکی متصاعد می‌کنند.

مریم عسگری