سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
یک انتخاب هوشمندانه
مادربردهای گرافیک مجتمع یا به قول خودمان گرافیک آنبرد، بخش عمده و اصلی بازار مادربرد کشور را تشکیل میدهند. در ایران به دلیل در حال توسعه بودن صنعت و اشتهای زیاد سازمانها، صنایع و ادارات به تجهیزات رایانهای و راهکارهای IT محور، رایانههای سطح متوسط با کاراییهای خاص موارد استفاده فراوانی دارند. بسیاری از کاربران و ادارات بنا به نیازهای شغلی خود نیاز چندانی به تواناییهای گرافیکی ندارند و از این رو ترجیح میدهند تا جای ممکن در هزینهها صرفهجویی و کارت گرافیک را از لیست خریدهای خود حذف کنند. به همین دلیل مادربردهای گرافیک مجتمع سهم عمدهای از بازار مادربرد کشور را در اختیار دارند و نیاز به خریدهای سنجیده و با آگاهی در این رده از محصولات به شدت احساس میشود.
از سویی دیگر با توانمندتر شدن گرافیکهای مجتمع، این محصولات توانایی پوشش دامنه گستردهتری از نیازهای کاربران، حتی کاربرانی با نیازهای تخصصی و گرافیکی را دارند. دیگر کوتاهی و سهلانگاری است که به دلیل آنبرد بودن گرافیک، نخواهیم به سنجش توانایی و قابلیتهای گرافیکی یک مادربرد توجه کنیم. در واقع وقت آن فرا رسیده است که اگر از مشتریان مادربردهای گرافیک مجتمع هستیم، دقیقتر به مقایسه و سنجش تواناییهای محصولات موجود بپردازیم.
در میان دو تولیدکننده عمده چیپستهای مادربرد در جهان، اینتل سالهاست که سهم عمده و مافیایی تراشههای گرافیکی مجتمع را در اختیار دارد. این یکهتازی برای AMD خوشایند نبوده و باعث شده است که طی یکسال اخیر، با محصولاتی ارزنده و توانا به رقابت با اینتل بپردازد. این شکوفایی عرضه چیپست ۷۸۰G محسوس و ملموس شد و اکنون با عرضه نمونه بهینه شده ۷۸۵G به اوج خود رسیده است. AMD در مادربردهای مبتنی بر چیپست ۷۸۵G، توازنی شگرف بین قیمت، کارایی و امکانات برقرار کرده است.
چیپست ۷۸۵G یک هسته گرافیکی Radeon HD۴۲۰۰ دارد که نمونه بهینه شده HD۳۲۰۰ است. این تراشه با قابلیت پشتیبانی از دایرکت ایکس ۱۰.۱ از تعداد چهل پردازنده جریانی بهره میبرد و برای یک هسته گرافیکی مجتمع ایدهآل است. شاخصترین مادربرد مبتنی بر این چیپست که در بازار ایران موجود است، مادربرد GA-MA۷۸۵G-UD۳H شرکت گیگابایت است. این مادربرد در کنار توانایی بالای گرافیکی دارای امکانات خاص و ویژهای است که آن را از دیگر رقبا متمایز میکند.
یکی از نیازهای گرافیکی که بسیاری از کاربران خانگی به آن نیازمند هستند، توانایی رایانه در کدگشایی و پخش فایلهای ویدیویی است. امروزه با رایج شدن فرمتهای HD، یک کاربر خانگی به تراشههای گرافیکی نیازمند است و با اشغال کمترین ظرفیت سیستم، نیاز او به پردازش HD را برطرف میکند. در میان تمام تراشههای گرافیکی مجتمع موجود اعم از AMD، اینتل و حتی انویدیا، HD۴۲۰۰ دارای بهترین کارایی است. سرعت کدگشایی از فایلهای ویدیویی و میزان درگیر کردن تراشه اصلی در این معادلات در این هسته گرافیکی در کمترین میزان ممکن قرار دارد. به طوری که در هنگام پخش یک فایل ویدیویی با فرمت ۱۰۸۰P فقط بین ۷ تا ۱۲ درصد ظرفیت تراشه اصلی درگیر این پردازش میشود. به این ترتیب با استفاده از یک مادربرد GA-MA۷۸۵G-UD۳H میتوانید با اشغال کمترین میزان از منابع سیستمی از کیفیت بینظیر فایلهای HD بهره ببرید.
اما آن چیزی که بیش از هر چیز نشاندهنده توان گرافیکی یک هسته گرافیکی است، یک بازی رایانهای است. برای این مهم بد نیست نگاهی به نتایج تست مادربرد GA-MA۷۸۵G-UD۳H در بازی Crysis بیاندازیم. این نکته را مد نظر داشته باشید که Crysis در حال حاضر سنگینترین موتور گرافیکی موجود در جهان به شمار میرود بنابراین بهتر است توقعات خود از یک هسته گرافیکی مجتمع هنگام اجرای این بازی را منطقی و معقول در نظر بگیرید. GA-MA۷۸۵G-UD۳H در اجرای Crysis با دقت ۱۰۲۴x۷۶۸ و تنظیم AA روی حالت ۲X و AF روی ۸X و با تنظیم جزئیات بازی روی حالت پایین و متوسط، موفق به اجرای ۲۵ فریم در ثانیه شده است. این در حالی است که کارت گرافیکی ۹۴۰۰ انویدیا در همین تنظیمات نتیجهای بهتر از ۲۱ فریم در ثانیه به جا نگذاشته است. این نتایج نشاندهنده آن است که GA-MA۷۸۵G-UD۳H مادربرد گرافیک آنبردی است که بسیاری از نیازهای گرافیکی شما را حتی در زمینه بازیهای رایانه به خوبی برطرف میکند. این مادربرد دارای ۱۲۸ مگابایت حافظه DDR۲ بافر روی مادربرد است که به صورت اختصاصی برای نیازهای گرافیکی تراشه HD۴۲۰۰ روی مادربرد تعبیه شده است. علاوه بر این تا سقف یک گیگابایت از حافظه نصب شده روی مادربرد را میتوانید در اختیار کارهای گرافیکی خود قرار دهید.
GA-MA۷۸۵G-UD۳H از سوکت AM۳ پشتیبانی میکند، به این معنی که هنگام خرید تراشه نهایت قدرت انتخاب در دستان شماست. علاوه بر این اگر روزی تصمیم به خرید یک کارت گرافیکی مجزا داشتید میتوانید از درگاه PCI-Express موجود روی این مادربرد بهره ببرید. این قطعه با بهرهگیری از طراحی Ultra Durable ۳ گیگابایت ساخته شده است و کیفیت ساخت مادربرد را تضمین میکند. قیمت این مادربرد حدود ۱۱۵ تا ۱۲۰ هزار تومان است. با توجه به مقایسهای که انجام شد، نمیتوان هیچگونه مادربرد و کارت گرافیکی مجزایی تهیه کرد که دارای توان گرافیکی تا این اندازه جامع باشند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست