چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

۲۲دسامبر ۲۰۰۴ ـ روزنامه نگاری که تنها ضعف ها و لغزش ها منعکس می کرد؛ به صورت گزارش، مقاله و یا کتاب


بیست و دوم دسامبر ۲۰۰۴ «جک نیوفیلد» روزنامه نگار آمریکایی مقیم نیویورک که تنها ضعف ها و لغزش ها را می کاوید و منعکس می کرد در ۶۶ سالگی بر اثر بیماری سرطان فوت شد.
مطالبی را که «نیوفیلد» …

بیست و دوم دسامبر ۲۰۰۴ «جک نیوفیلد» روزنامه نگار آمریکایی مقیم نیویورک که تنها ضعف ها و لغزش ها را می کاوید و منعکس می کرد در ۶۶ سالگی بر اثر بیماری سرطان فوت شد.

مطالبی را که «نیوفیلد» علاقه مند به دنبال کردنشان بود عبارت بودند از: محکومانی که بعدا معلوم می شد بی گناه بودند، سوء استفاده ازقدرت و پارتی بازی، (عملا) مادام العمر شدن مقام انتخابی، گرانی های مصنوعی، کلک های بورس سهام، رشوه، دنبال کردن نمایندگان مجالس که بعدا مشاور و کارچاق کن (لابی گر) می شدند، جنایاتی که مسائل و ضعف های اجتماعی باعث آنها شده بودند و این ضعف ها، فرد را در مسیر ارتکاب جرم قرار داده بود، مهمانی های سیاسی و تقسیم مشاغل در کلوبهای دوستانه، میهمانی ها و جلسات انجمن ها، حمایت از روزنامه نگارانی که بر اثر فشار اصحاب قدرت، مقامات دولتی، ناشران و ... برکنار و یا تغییر اجباری شغل داده می شدند و ....

به باور نیوفیلد، نشستن و حرف مقامات را نوشتن و فعالیت های آنان را منعکس کردن «روزنامه نگاری اصیل» نیست و ژورنالیسم به این منظور به وجود نیامده است. هربار که روزنامه ها از انتشار یکی از مطالب نیوفیلد خودداری می کردند آن مطلب را به صورت کتاب منتشر می ساخت و «ده قاضی بد»، «ده موجر بد» ، «چه کسی حکومت می کند؟»، «لیندن جانسون بی هدف»، «ژورنالیسم ضد تمجید» ، «ژورنالیسم با روشی دیگر» ، «آن چه که مردم می خواهند بدانند»، «آلترناتیو روزنامه نگاری» و «ژورنالیسم اصحاب منافع (در انتقاد از کمپانی های غیر حرفه ای که رسانه ها را خریداری می کنند تا در مسیر منافع آنها باشند)» از جمله مطالبی هستند که وی دنبال کرده و به صورت کتاب منتشر ساخته است.

به مناسبت در گذشت نیوفیلد، روزنامه های آمریکا نوشته بودند که لیندن جانسون رئیس جمهور دهه ۱۹۶۰ آمریکا از دست انتقادها نیوفیلد چند بار مریض شده بود.