پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
جدیدترین نسخه مایکروسافت رایگان ارائه می شود
مایکروسافت سال ۲۰۰۵ اولین نسخه SQL Server Express را ارائه کرد؛ نسخهای رایگان از SQL Server که برای کارهای کوچک یا Smart Client استفاده میشد. این نسخه دیتابیسهایی با حجم کوچکتر از چهار گیگابایت را پشتیبانی میکرد و خیلی از ویژگیهای نسخههای تجاری اجداد خود مانند Business Intelligence Service، Replication Service، ... را نداشت، اما در عوض از Full-Text Index برای جستجو در متون و همین طور سرویس گزارشگیری مایکروسافت (Reporting Service) را به طور کامل پشتیبانی میکرد و به برنامهنویسان این امکان را میداد با تنظیمات Mix Mode بتوانند از این دیتابیس در محیطهای شبکه بخوبی استفاده کنند.
از آنجا که این نسخه رایگان بود، در تمامی نسخههای ویژوال استودیو گزینه مناسبی برای نصب بود (امکان دانلود مستقل از ویژوال استودیو نیز فراهم است). خیلی از برنامهنویسان برای برنامههای کوچک خود ترجیح میدادند از این دیتابیس استفاده کنند تا اینکه با صرف هزینههای گزاف SQL Server را مورد استفاده قرار دهند.
به مرور این دیتابیس طرفداران خود را پیدا کرد و مایکروسافت از سال ۲۰۰۵ به بعد هر نسخهای که از SQL Server را منتشر کرد یک نسخه Express را نیز ارائه داد. اما این هدف نهایی این شرکت نبود؛ زیرا برای استفاده از این دیتابیس باید سرویس آن روی سیستم مشتری نصب میشد. البته دیتابیسهای دیگری نیز پا به عرصه ظهور گذاشتند که مستقل از هر گونه سرویسی، فقط از طریق سیستم فایل اجازه دسترسی به پایگاه داده را به کاربر میداد. از معروفترین آنها میتوان به SQLite اشاره کرد که در شمارههای پیش به طور مفصل در مورد آن صحبت
شده است.
در ادامه مایکروسافت نسخه SQL Server CE خود را که تا پیش از این برای دستگاههای موبایل مورد استفاده قرار میگرفت، توسعه داد. سال ۲۰۰۹ در کنفرانس PDC SQL Server CE ۳.۵ به صورت یک موتور پایگاه داده قابل حمل در سرویس پک ۱ ویژوال استودیو ۲۰۰۸ از آن استفاده کرد. این موتور مشکلاتی را به همراه داشت اما این شرکت، آن را توسعه داد و در نسخه ۴ آن که با ویژوال استودیو معرفی شد، این امکان را در ا ختیار برنامهنویسان قرار داد تا بدون نصب هیچ نرمافزاری از این موتور پایگاه داده در برنامههای خود اعم از وب و ویندوز استفاده کنند. با این حال هنوز یک مشکل حل نشده باقی مانده بود و آن هم قدرت SQL Server Express و راحتی SQL Server CE بود که هر کدام تکمیلکننده دیگری به حساب میآمد.
مایکروسافت با انتشار نسخه SQL Server ۲۰۱۲ و ارائه LocalDB به برنامهنویسان این امکان را داد تا علاوه بر استفاده از مزایای SQL Server Express و حذف معایب آن مانند تنظیمات خاص، اجرا شدن تحت سیستم کاربری ویندوز، و استفاده از یک سرویس ارائهکننده خدمات بانک اطلاعاتی، بتوانند از مزایای SQL Server CE مانند دسترسی همیشگی، راحتی کار، نیاز نداشتن به تنظیمات خاص، استفاده از تمامی ویژگیهای نسخه CE و... را فراهم کنند.
برای استفاده از LocalDB به نصب سرویس خاصی احتیاج ندارید، هر زمان که نیاز باشد موتور این پایگاه داده اجرا میشود و در صورت نبودن نیاز بسته خواهد شد؛ پس همیشه شما در حال استفاده از یک سرویس نیستید و میتوانید از LocalDB در کنار سرویس SQL Server استفاده کنید. حجم این موتور پایگاه داده برای نسخههای ۳۲ بیتی ۲۸ مگابایت و برای نسخههای ۶۴ بیتی ۳۳ مگابایت است.
LocalDB از T-SQL، روالهای ذخیره شده، Geometry و Geography و... پشتیبانی میکند.
این نسخه براحتی با ORMهای مایکروسافت قابل همگام شدن است و میتوان مانند SQL Server CE در برنامههای تحت وب ASP.NET از آن استفاده کرد، پشتیبانی از XML (XQuery ،XPath) و همین طور دادههای BLOB را فراهم کرده و از تراکنشهای توزیع شده پشتیبانی میکند.
از معایب آن میتوان به حجم فایل ده گیگابایت، قابل نصب روی ویندوز ویستا به بعد و پشتیبانی نکردن از نصب نسخه ۳۲ بیتی در بستر ۶۴ بیتی، استفاده از یک CPU و پشتیبانی نکردن از نسخه RTM ویژوال استودیو ۲۰۱۰ به قبل و از جمله FileStream را بر شمرد.
در شمارههای بعدی در مورد نحوه استفاده از آن در برنامههای دات نت توضیحات بیشتری ارائه خواهیم کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست