سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
آب در هاون کوبیدن
میگویند رئیسجمهور محمود احمدینژاد و محمد سعیدیکیا وزیر مسکن دوشنبههای هر هفته، روزی متفاوت را با روزهای دیگر تجربه میکنند. آنها در این روز تنها به دنبال یک هدف هستند: یافتن راهی برای حلوفصل بحران مسکن. این جلسات تا امروز نه تنها تب بحران را کاهش نداده که بازار نابسامان مسکن هر روز بیشتر تنش را تجربه میکند. به گزارش مهر، تحولات جمعیتی در ایران با توجه به ازدواج سالانه ۸۰۰ هزار نفر و افزایش این رقم در سال ۱۳۹۲ به ۹۰۰ هزار نفر، ساخت سالانه ۵/۱ میلیون واحد مسکونی را مورد تأیید قرار میدهد، این در حالی است که از ۵/۱۷ میلیون خانوار در کشور تنها ۱۶ میلیون خانوار دارای مسکن هستند؛ لذا کمبود این میزان واحد مسکونی در کشور باید مرتفع شود.
در این راستا در تبصره ۶ قانون بودجه سال ۸۶ کشور، وزارت مسکن و شهرسازی موظف شد نسبت به تامین زمین مناسب برای احداث مسکن اجارهای، حداکثر با زیربنای ۷۵ متر توسط اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی و نهادهای عمومی غیردولتی و خیرین مسکنساز، نهادهای متولی حمایت از گروههای کم درآمد و تعاونیهای موجر اقدام نماید تا زمان بهرهبرداری اجارهای از واحدهای احداثی طبق قرارداد، بابت زمین اجارهای صرفا اجارهبها و یا بهای زمین به قیمت کارشناسی روز از ذینفع دریافت شود ضمن اینکه اجاره بهای سالانه حداکثر تا ۲۰ درصد قیمت منطقهای تعیین میشود. براساس برنامه دولت در سال ۸۶ باید زمین لازم به منظور احداث ۵/۱ میلیون واحد مسکونی فراهم میشد که برای این منظور باید ۲۰ هزار هکتار زمین تامین میشد؛ لذا درراستای تحقق این برنامه دولت واگذاری زمینهایش را به صورت اجاره درازمدت ۹۹ساله از سال گذشته آغاز کرد. برهمین اساس، درقالب طرح تعاونی مسکن مهر افرادی که دارای چهار ویژگی متاهل بودن، نداشتن مسکن، بهرهمند نبودن از یارانه دولت و سکونت در محل باشند میتوانند در قالب تعاونیها برای خانهدار شدن اقدام نمایند و این تعاونیها باید از طریق ادارات تعاون استانها شناسایی و معرفی شوند.
سال گذشته علاوه بر ساخت ۵/۱ میلیون واحد مسکونی از طریق واگذاری زمینهای اجارهای ۹۹ ساله به تعاونیها، ساخت ۵/۱ میلیون واحد مسکونی شامل ساخت ۳۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی، انجام ساخت حدود ۶۰۰ هزار واحد مسکونی دیگر با دریافت تسهیلات دولتی و ساخت سالانه ۵۰۰ تا ۶۰۰هزار واحد مسکونی توسط بخش خصوصی و مردم صورت گرفت.
میزان زمینهای ۹۹ ساله واگذار شده براساس آخرین اطلاعات بالغ بر ۹ هزار و ۷۰۰ هکتار بوده است، ضمن اینکه تاکنون بیش از۳۰ هزار واحد مسکونی مهر به مرحله پیسازی رسیده است. همچنین حدود ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر متقاضی دریافت زمین ۹۹ ساله در سراسر کشور ثبتنام کردهاند که از این تعداد ثبتنامکننده بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ نفر پالایش شدهاند و برای دریافت زمینهای ۹۹ ساله به سازمانهای مسکن مربوطه معرفی شدند و این سازمانها نیز نسبت به واگذاریها اقدام لازم را مبذول کردهاند. اگرچه طرح واگذاری زمینهای ۹۹ ساله از جمله طرحهایی است که دولت نهم آن را به اجرا درآورده و مورد انتقاد کارشناسان است.
علاوه بر اجاره زمین به متقاضی به صورت ۹۹ساله، ۱۰میلیون ریال وام بانکی برای عملیات آمادهسازی زمین و ۱۴۰ میلیون ریال دیگر نیز برای ساخت واحد مسکونی به صورت بازپرداخت ۱۵ ساله در نظر گرفته شده است. مسکن بر مردم وارد میآید سخن میگوید و از مبلغ ۲۰ میلیون تومان رهن و ماهیانه ۱۵۰ هزار تومان اجارهخانهای ۸۰-۷۰ متری در محلهای شلوغ یاد میکند و میپرسد یک دختر و پسر جوان چطور میتوانند با درآمدهای حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان این مبلغ را به همراه کرایه هر ماه بپردازند و تازه هم گذران زندگی کنند و هم آینده خود را بسازند. اگرچه این قبیل سوالات ذهن رئیسجمهور را بسیار به خود مشغول میکند اما در نهایت در سیاستهای اقتصادی دولت متبوعش اشتغال، خانه ارزان، کنترل قیمتها و تورم و.... محلی از اعراب ندارد.
لطفا فرم زیر را پر کنید. فیلد های الزامی با ستاره مشخص شده اند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست