دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
۱۰ژانویه سال ۱۹۴۶ ـ ایران نخستین شاکی در نخستین مجمع عمومی سازمان ملل (سازمان علیل!)
دهم ژانویه سال ۱۹۴۶ نخستین مجمع عمومی سازمان ملل نشست خودرا با شرکت نمایندگان ۵۱ کشور عضو در لندن تشکیل داد و اتلی نخست وزیر چپگرای وقت انگلستان در مراسم گشایش این اجلاس گفت که این سازمان به این شرط پیروز خواهد شد که هر دولت عضو حفظ صلح را برمنافع اختصاصی خود ترجیح دهد و نکوشد که سازمان ملل را ملعبه خواستهای خود قرار دهد و از ان به عنوان وسیله ای برای رسیدن به هدفهای سیاسی و ملی استفاده کند.
نخستین شکایتی که در این مجمع مطرح شد دادخواهی ایران بود که دولت مسکو را متهم ساخت برغم تعهد قبلی نه تنها نیروهایش را از ایران خارج نساخته بلکه این نیروها مانع نقل و انتقال واحدهای ارتش ایران درقلمرو این کشور می شوند و با این اقدام، تمامیت ارضی ایران به مخاطره افتاده است که قرار شد دو کشور ، نخست با مذاکرات دوجانبه بکوشند مسئله میان خود را حل کنند و در صورت رسیدن به بن بست ، آن وقت سازمان تصمیم بگیرد که مسئله در مذاکرات دو جانبه حل شد.
این مجمع در سالروز تشکیل جامعه ملل گشایش یافته بود که ۲۶ سال بیشتر عمر نکرد . بسیاری از استادان علوم سیاسی ضوابط ، ارکان و حتی عنوان ( نام ) جامعه ملل را بیشتر می پسندند که جنگ جهانی دوم را بهانه شکست آن قرار داده بودند . در آن مجمع به هیچ کشوری امتیاز خاص داده نشده بود . به عقیده بسیاری از علمای علم سیاست لزومی نداشت که عنوان « سازمان ملل متحد » باشد ؛ زیرا که همه اعضای آن متحد و دوست یکدیگر نیستند . نام این سازمان از پیمان ۲۶ گانه دولتهای در حال جنگ با المان گرفته شده که در دهم ژانویه سال ۱۹۴۲ متعهد شدند با دولتهای محور به طور جداگانه وارد مذاکرات ترک مخاصمه و حتی اتش بس نشوند . چون امریکا و انگلستان ، طراحان آن پیمان ، در آن تدبیر موفق شدند ؛ بر همان پایه پیشنهاد تاسیس سازمان ملل متحد را مطرح ساختند و روح حاکم بر سازمان نیز همان است که میان اعضای آن پیمان به وجود آمده بود .
جهانیان عدم وقوع جنگ سوم جهانی را در نیمه دوم قرن ۲۰ باید مدیون معارضه دو ابر قدرت وقت باشند تا سازمان ملل که بسیاری از اصحاب نظر آن را «سازمان علیل» لقب داده و خواهان یک تجدید نظر جامع در آن شده اند و گفته اند که باظهور قدرتهایی چون آلمان ، ژاپن ، هند ، برزیل و ... لزوم چنین اصلاحاتی بیش از هروقت دیگر احساس می شود و در غیر این صورت احتمال انشعاب وجود خواهد داشت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست