چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

آیا در جاهایی به غیراز دست‌ها و پاها ماهیچه داریم؟


آیا در جاهایی به غیراز دست‌ها و پاها ماهیچه داریم؟

ما ماهیچه‌های بازوها و پاها را بیشتر از هر جای دیگر می‌شناسیم. امّا در هر جای از بدن ما ماهیچه وجود دارد! ماهیچه‌هایی بزرگ مثل ماهیچه‌های شکم که به آن ماهیچه‌های شکمی می‌گوییم …

ما ماهیچه‌های بازوها و پاها را بیشتر از هر جای دیگر می‌شناسیم. امّا در هر جای از بدن ما ماهیچه وجود دارد! ماهیچه‌هایی بزرگ مثل ماهیچه‌های شکم که به آن ماهیچه‌های شکمی می‌گوییم و ماهیچه‌هایی کوچک مثل ماهیچه‌هایی که چشم‌‌هایمان را باز و بسته می‌کنند. ضمناً ماهیچه‌ خیلی مهمی را فراموش نکنید که یک سره دارد کار می‌کند: قلب!

داشتن ماهیچه به چه درد می‌خورد؟

به کمک ماهیچه‌های‌مان می‌توانیم تکان بخوریم. وقتی که بخواهیم چیزی را از روی میز برداریم، مغز به ماهیچه‌ها دستور می‌دهد و یک هو دست دراز می‌شود. البته ماهیچه‌هایی هم داریم که مغز نمی‌تواند به آن‌ها دستور بدهد. مثل ماهیچه‌ قلب، ماهیچه‌های روده‌ها و ماهیچه‌های رگ‌های خونی.

چرا وقتی که بازو را خم می‌کنیم، ماهیچه‌اش قلنبه می‌شود؟

وقتی که دستمان را دراز می‌کنیم، ماهیچه باز و صاف و کشیده است. در این حالت، ماهیچه آزاد است. برای خم کردن بازو از آرنج، ماهیچه بازو جمع و منقبض می‌شود و به نظر می‌آید که ما چیزی نمی‌بینیم، ولی با هر حرکتی که می‌کنیم، یک ماهیچه منقبض می‌شود و ماهیچه دیگری کشیده می‌شود.

چرا هرچه بیشتر ورزش می‌کنیم، ماهیچه‌های بزرگ‌تری پیدا می‌کنیم؟

وقتی که ماهیچه‌‌ای را مرتّب به کار می‌گیریم، این ماهیچه بزرگ می‌شود. به همین خاطر است که یکی از بازوهای تنیس‌بازهای خیلی حرفه‌ای پرگوشت است! برعکس، وقتی آدم عین سنگ بی‌حرکت باشد، و مدّت زیادی کار نکند، ماهیچه‌هایش کوچک و بی‌رمق می‌شوند.

بهتر است بدانی!

بدن آدم بیشتر از ۶۰۰ ماهیچه دارد. زبان از ۱۷ ماهیچه درست شده است. برای این که یک شکلک در بیاوریم، باید ۵۰ تا ماهیچه‌هایمان را به کار بگیریم.

پاسخ به چراهای من - مترجم: مهناز عسگری