پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
دیابتیها مویز بخورند
مویز در سالهای اخیر در آجیلفروشیها جایگاه خاصی به خود اختصاص داده است....
این عضو کوچک خشکبار در واقع همان کشمشی است که از انگورهای سیاه مجلسی قرمز یا انگور شاهانی تهیه میشود. درخت انگور یا مو با نام علمی VITIS VINIFERA و با نام عمومی GRAPE بیش از ۵ هزار سال قبل از میلاد بومی آسیای غربی شده و فسیل برگ آن به دوران ماقبل تاریخ برمیگردد. انگور دارای انواع فراوانی است که از نظر شکل ظاهری و رنگ متفاوت بوده ولی در خواص تا حد زیادی شبیه یکدیگرند.
انگور در اثر خشک شدن خواص خود را از دست نمیدهد و حتی اثر نیروبخش آن بیشتر میشود. جالب است بدانید که عمده قند انگور، فروکتوز است که برای افراد مبتلا به دیابت مشکلساز نیست. همچنین در سالهای اخیر فلز کروم در انگور تشخیص داده شده که موجب کاهش قند خون میشود. یکی از دلایل مصرف کشمش و مویز به جای قند به همراه چای از قدیم به خصوص در افراد دیابتی وجود قند فروکتوز و فلز کروم در انگور تازه و خشک است. بهترین و پرخاصیتترین نوع مویز، مویز پرگوشت، کم دانه یا بیدانه است.
البته دانه انگور دارای ترکیبات بسیار با ارزش و روغن خوبی است که در صورت له شدن از آن جدا میشود. خواص مهم انگور که تاکنون مورد تایید قرار گرفته، عبارت است از: اثرات ضد درد، ضد چسبندگی پلاکتها، ضدآلرژی، ضد آلزایمر، ضد سفت و سخت شدن رگها، محافظ کبد، ضد سرطان، ضد ادم، ضد باکتری، افزایش دهنده قوای جنسی، ملین، ادرارآور، مقوی قلب، کاهشدهنده کلسترول، محرک ایمنی بدن، کاهش دهنده چربی خون و محافظت از اثر اشعهها (آفتاب). این ماده غذایی برای تقویت حافظه نیز مفید است و بهتر است هر روز قبل و یا به همراه صبحانه مقداری از آن را استفاده کرد. مویز همچنین به تقویت معده کمک کرده و برای افرادی که ناراحتیهای گوارشی دارند، مفید است.
باید اضافه کرد که ترکیبات بنفش (قرمز) رنگ انگور که در مویز وجود دارد ترکیبات آنتوسیانین بوده که دارای خواصی از جمله ضدسرطان، ضد تصلبشرایین و ضد آلزایمر است. با توجه به اثرات ارزشمند آنتوسیانینها که به مقدار قابل توجه در انگور سیاه یا مویز وجود دارد میتوان دریافت که خواص آنها از انگور سبز و کشمش آن به مراتب بیشتر و کاملتر است پس چه بهتر که انتخاب اول شما آنها باشند.
علاوه بر همه اینها، در سالهای اخیر از دانه انگور، روغنی به بازار عرضه میشود که مصرف خوراکیاش بسیار مفید بوده و میتواند جایگزین روغن آشپزخانه شود. این روغن دارای خاصیت نرمکنندگی قابل توجه و اثرات ضد سرطانی است و مصرف آن باعث بالا رفتن چربی و کلسترول نمیشود.
همچنین عصاره دانه انگور دارای موادی شبیه به انگور، مویز و کشمش است و اکثر خواص آنها را داراست، به طوری که در سالهای اخیر از آن مکملهای دارویی و غذایی متعددی ساخته شده است.
دکتر محمدحسین صالحی سورمقی
متخصص فارماکوگنوزی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست