چهارشنبه, ۱۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 5 March, 2025
تابستان را مزه کنید

تابستان است؛ زمانی که میتوانید با خوردنیهای این فصل داغ، روزهای به یادماندنی برای خودتان رقم بزنید...
میوههای تابستانی و البته اضافه کردن یخ به برخی خوراکیهای معمول همه فصول دست به دست هم میدهند تا در فصل تابستان انتخابهای خوراکی شگفتانگیزی پیش رو داشته باشید. در این مطلب شما را راهنمایی میکنیم تا انواع خوراکیهای خوشمزه را به برنامه غذایی تابستانیتان اضافه کنید تا علاوه بر حفاظت از سلامت?تان به نوعی لذت فصل گرم را هم بیشتر کنید. بهتر است نگاهی به این فهرست بیندازید و تابستان را اینطور شروع کنید. قرار نیست فقط از شدت گرما حرص بخورید! بلکه قرار است با خوردن این خوراکیها تابستان را لذتبخشتر از آن چیزی کنید که فکرش را میکردید.
● تابستان و ذرتهایش!
تابستان را با چه چیزی به یاد میآورید؟ جز این است که مزه ذرتهای شیرینش همیشه زیر زبان?تان خواهد بود؟ و خب! همه ماجرا این نیست چون اگر تابستان و گرمایش را به عشق ذرتهای شیرین تحمل میکنید باید بدانید دو آنتیاکسیدان به نامهای لیتویین و زیاکسانتین که در همین ذرتها وجود دارند دقیقا برای چشمان شما نقش یک عینک آفتابی استاندارد را ایفا میکنند به طوری که مانع ضعف ماهیچههای چشمهای شما خواهند شد و البته آنها را از آثار مضر برخی از اشعههای خطرناک خورشید مصون نگه میدارند. فراموش نکنید همین آنتیاکسیدانها هستند که میتوانند مانع مشکلات بینایی بهخصوص در سنین بعد از ۶۰ سال در چشم افراد شوند ؛ مشکلاتی مانند ضعف ماهیچههای چشمی که میتوانند حتی آثار مخربی روی بینایی داشته باشند. همه اینها برای این بود که بدانید بوی ذرت و البته مزه شیرینش، بیدلیل شما را سمت خودش جذب نمیکند. آن را جدی بگیرید. خیلی جدیتر از قبل.
● یک فنجان قهوه خنک!
شاید تا به حال نشنیده باشید و البته شاید هم برایتان خیلی عجیب و غریب باشد اما یک فنجان قهوه یخی دقیقا همان چیزی است که برای صبحهای تابستان نیاز دارید تا یک روز پر انرژی را شروع کنید. البته به جز این ماجرای دیگری هم وجود دارد؛ یک ماجرای خوشایند. باید بدانید نوشیدن روزانه یک فنجان قهوه، ریسک ابتلا به سرطان پوست را در افراد به حداقل میرساند. تحقیقات منتشر شده در مجله اروپایی ضدسرطان که روی ۹ هزار و۳۰۰ زن انجام شده نشان داده این زنان که روزانه یک فنجان قهوه و به طور کلی نوشیدنی کافئیندار نوشیدهاند ۱۰ درصد از دیگرانی که کافئین جای ثابتی در برنامه غذاییشان ندارد در معرض ابتلا به سرطان پوست قرار گرفتهاند. حالا انتخاب با خودتان است. اگر در فصل گرما بدن?تان قهوه داغ نمیطلبد صاف بروید سراغ آیسکافی.
● گوجهفرنگی در تابستان
جای هیچ شک و تردیدی نیست که کرمهای ضدآفتاب در فصل تابستان اولین و البته جدیترین اسلحه شما در برابر شعلههای سوزان آفتاب داغ این فصل گرم هستند اما...
خوردن گوجهفرنگی در فصل تابستان میتواند در محافظت از پوست تان بهخصوص در مقابل نور خورشید تاثیرگذار باشد. خوردن لیکوپن (نوعی کاروتنوئید) میتواند محافظ قابلاطمینانی برای پوست شما در برابر آفتابسوختگی باشد که البته این لیکوپن را میتوانید در گوجهفرنگی به فراوانی پیدا کنید. در یک مورد آزمایشی افرادی که در معرض اشعه ماورای بنفش خورشید قرار گرفتند و البته پیش از آن هر کدام قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی میل کرده بودند ۵۰ درصد از کسانی که بدون خوردن گوجهفرنگی در معرض این نور قرار گرفتند با صورتی قرمز و ملتهب مواجه شدند و این یعنی گوجهفرنگی یک محافظ قابلاطمینان برای پوست شما در برابر سوختگی ناشی از نور خورشید است. البته این افراد در فاصله زمانی یک هفته تا ۱۰ روز به طور منظم و روزانه این مقدار گوجهفرنگی را به بدن خود رسانده بودند. با این وصف بهتر است مصرف گوجهفرنگی را در برنامه غذایی خود به شکل منظمی درآورید تا از همه خواص آن بهرهمند شوید.
● به افتخار آلبالوی ترش!
بیایید و در این تابستان بدن تان را میزبان سلامت کنید. شاید تا به حال زیاد شنیده باشید که نوشیدن آب آلبالوی ترش میتواند خواب شبانه شما را آرام و مطلوب کند و البته باعث کاهش دردهای عضلانی بعد از ورزش سنگین شود، اما آیا این را هم میدانستید که آلبالوی ترش این قابلیت را دارد که چربیهای اضافی شما را از بین ببرد و در نهایت باعث کاهش وزن?تان شود؟ رنگدانههای قرمز در آلبالوی ترش باعث میشوند مولکولی در بدن شما گردش کند که باعث چربیسوزی میشود و البته مانع انباشتگیهای چربیهای دریافتی در هر گوشهای از بدن تان خواهد شد.
● هندوانههای آبدار
باور کنید اگر بتوانید رطوبت بدن تان را در شرایط ایدهآلی حفظ کنید، نهتنها حافظهتان مثل ساعت منظم و مرتب کار میکند که خلق و خویتان هم همواره در حالت متعادلی باقی خواهد ماند و کمتر درگیر کرختی و کسالتهای ناشی از گرمای فصل تابستان خواهید شد. همچنین حفظ رطوبت ایدهآل باعث میشود بدن تان در فصل داغ تابستان سرحال و به قول معروف خنک باقی بماند تا کمتر دچار گرمازدگیهای آزاردهنده شوید. خبر خوب اینکه قرار نیست برای حفظ رطوبت بدن تان در فصل تابستان فقط آب بنوشید چون هندوانه، میوه محبوب و البته آبدار تابستانی در این فصل حسابی خودنمایی میکند و به مهمان شبهای دورهمیهای خانوادگی شما تبدیل خواهد شد، بنابراین میتوانید بخشی از این رطوبت را با خوردن هندوانه حفظ کنید. باید بدانید ۹۲ درصد هندوانهای که میل میکنید از آب تشکیل شده و علاوه بر این شما با مصرف آن میتوانید به نوعی ضامن سلامت پوست خود هم بشوید. آیا میخواهید باز هم درباره قابلیتهای این میوه خوشمزه تابستانی بدانید؟ نکته دیگر اینکه هندوانه و به طور کلی خوراکیهای آبدار میتوانند حجم معدهتان را اشغال کنند و به این ترتیب زمانهای طولانیتری سیر میمانید و در نتیجه نیازی نیست به دلیل گرسنگیهای کاذب سراغ خوراکیهای دیگر بروید و شاید هم در نهایت کالری های اضافی میل کنید.
● شاتوت وارد میشود
شاتوت منبع غنی از فیبر است. بعضی از این فیبرها که اتفاقا فیبر حلال در آب هستند این قابلیت را دارند که کلسترول بد خون را پایین نگه دارند. با خوردن یک لیوان شاتوت تقریبا ۸ گرم فیبر به بدن میرسد. بد نیست بدانید شاتوت نهتنها میتواند مانع تجمع چربیهای اضافی در بدن شود بلکه میتواند موجبات کاهش وزن را هم فراهم آورد. شاتوت برای آن گروه افرادی که از فشارخون هم رنج میبرند مفید است چون باعث پایین آمدن فشارخون شان میشود اما افرادی که معمولا فشارخونی پایینتر از حد معمول دارند بدنیست شاتوت را با کمی نمک میل کنند تا دچار افت بیش از حد فشارخون نشوند.
● چای با یخ!
باز هم یخ در تابستان. این بار در نوع عجیبتر اما در عین حال جذابترش بهخصوص برای فصل گرما!
درباره آیستی چقدر شنیدهاید؟ چقدر آن را خوردهاید؟ شاید برای ما ایرانیها که چایهای لبسوزمان زبانزد خاص و عام است، چای یخی کمی عجیب و غریب به نظر برسد اما اگر خودتان و سلامت بدن?تان را دوست دارید بدنیست اگر این یکی را هم امتحان کنید. خوردن آیستی در روزهای داغ تابستان علاوه بر اینکه بدن?تان را سرحال نگه میدارد، فواید دیگری هم دارد که شاید تا به حال خیلی از آن خبر نداشتهاید؛ باید این را بدانید که آیستی میتواند برای سلامت جسم?تان کارهای بسیاری بکند از جمله اینکه نوشیدن منظم چای میتواند شما را از شر آلزایمر درامان نگه دارد، خطر ابتلا به دیابت را به حداقل برساند، سلامت دندانهای?تان را تضمین کند و البته ضامن استخوانبندی قرص و محکمی برایتان شود. شاید از خود بپرسید چطور؟ خب، جواب را همین جا جستجو کنید. چای منبع غنی یک نوع آنتیاکسیدان به نام فلاوونویید محسوب میشود.شما این آنتیاکسیدان را در انواع چایها اعم از سیاه، سبز، سفید و گیاهی میتوانید پیدا کنید. اگر میخواهید آیستی را در یخچال نگهداری کنید، بهتر است چند قطره آبلیمو داخل آن بچکانید چون ویتامین C موجود در لیمو باعث میشود فلاوونویید آیستی حفظ شود.
صنم بیاناتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست