چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

رهبری پناهگاهی در مقابل فتنه گران


رهبری پناهگاهی در مقابل فتنه گران

تاریخ پر فراز و نشیب این سرزمین, صحنه های بسیاری را به خاطر دارد که مردم مسلمان ایران در برابر حکام ظالم خود به پا خاستند و فریاد حق طلبی سردادند اما تنها جریانی که خیزش ملت ایران را به ثمر رساند جریان دینی به رهبری روحانیت بوده است که نـظام سلطنت ۲۵۰۰ ساله را سرنگون و نظام جمهوری اسلامی را براساس نظریه ولایت فـقـیـه مـسـتـقـر کرد

تاریخ پر فراز و نشیب این سرزمین، صحنه های بسیاری را به خاطر دارد که مردم مسلمان ایران در برابر حکام ظالم خود به پا خاستند و فریاد حق طلبی سردادند اما تنها جریانی که خیزش ملت ایران را به ثمر رساند؛ جریان دینی به رهبری روحانیت بوده است که نـظام سلطنت ۲۵۰۰ ساله را سرنگون و نظام جمهوری اسلامی را براساس نظریه ولایت فـقـیـه مـسـتـقـر کرد.

در نظام جمهوری اسلامی ایران ولایت و رهبری فقیه جامع الشرایط، تجلی اسلامیت نظام بوده و مـشـروعـیت نظام و قوای حکومتی از آن گرفته شده است . مردم ایران طی سه دهه گذشته ، نشان دادند که به نظام اسلامی و ولایت فـقـیـه وفـا دارنـد و هـرگـز از چـنـیـن نـظامی رویگردان نخواهند شد. فعالان سیاسی نیز برای کسب موقعیت های اجتماعی در جامعه دینی ایران ، راهی جز احـترام به افکار و عقاید مردم و همراهی با آنان در پیروی از اسلام و ولایت فقیه ندارند.

بـدیـهـی اسـت که شکل گیری ، رشد و بدست آوردن قدرت سیاسی با حضور در ساختار قدرت سیاسی از سوی احزاب و فعالان سیاسی ناهمسو با ولایت فقیه ، نظام اسلامی را از درون با چالش مواجه خواهد ساخت. موفقیت و پیشرفت در کشور، در گرو همگرا بودن ارکان نظام ، قوای سه گانه و تمامی دستگاههای حکومتی با محوریت ولایت فقیه می باشد. این اجماع نظر و هـمـبـسـتـگی اجزاء حکومت موقعی پدید می آید که تمام کسانی که از طریق انتخابات و با رای مـردم وارد سـاخـتـار حـکـومـت مـی شـونـد، قـدرت سـیـاسـی خـود را در طـول قـدرت و حـاکـمـیـت ولی فـقـیـه دانـسته و خود را تابع اوامر، دستورات و تدابیر او بـدانـنـد.

اما در دهه و سالهای گذشته و مخصوصا ماههای اخیر شـاهـد فعالیت برخی احزاب و گروه های سیاسی بودیم ، در حالی که اعتقادی به خـط امـام (ره ) و ولایـت فقیه نداشتند، لکن شعار طرفداری از خط امام (ره ) و تبعیت از ولایت فقیه را سر دادند که در این میان بررسی ادعاهای آنان ضروری است.

برای تشخیص ولایتمداری احزاب و گروههای سیاسی ، باید شاخصه های خط امام (ره ) و ولایتمداری را مـشـخـص کـرد.

جامعیت مکتب اسلام برای اداره جامعه یکی از محورهای منظومه فکری امام خمینی(ره) بوده است. بر اساس این محور انتظار می رود که فعالان سیاسی برای اداره جامعه به دین مبین اسلام تکیه کنند و الگوی مدیریتی اسلام را بر الگوهای دیگر مقدم بدانند. اما در دهه گذشته شاهد بودیم که برخی فعالان سیاسی و دولتمردان به لحاظ علمی و عملی جامعیت مکتب اسلام را زیر سوال بردند و الگوهای غربی را در برابر الگوی اسلامی برجسته کردند و مفاهیم اصلی اندیشه غربی را به عنوان اهداف جامعه ایرانی و اسلامی مطرح کردند و در نقطه مقابل مفاهیم دینی و بومی جامعه ایرانی را زیر سوال بردند. برای زیر سوال بردن نظریه ولایت فقیه، در مبانی و مستندات اصل نظریه تردید ایجاد کردند و از نهادهای انتصابی و انتخابی سخن گفتند و حال مدعی خط امام هم هستند!

به تمام مواریث خمینی کبیر دست اندازی کردند؛ "جمهوری ایرانی" را به جای "جمهوری اسلامی" فریاد زدند؛ با اسم رمز "تقلب" کیان نظام را زیر سوال بردند و امنیت جامعه اسلامی را به خطر انداختند. و باز مدعی خط امام(ره) شدند!

یکی دیگر از محورهای اندیشه خمینی کبیر "استکبارستیزی" است. اما برخی مدعیان خط امام، برای رسیدن به قدرت با استکبار جهانی متحد شدند و رسانه های آمریکا و انگلیس را تریبون خودی دانستند و به اندیشه اسلامی و مهدوی تاختند و باز مدعی خط امام(ره) شدند!

این گروه خطاکار با سکوت همراه با رضایت در برابر شعارهایی مانند "نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران "اعتقاد خود به نظر امام (ره) در ضرورت محو رژیم صهیونیستی را عیان ساختند و باز مدعی خط امام(ره) شدند!

مدعیان خط امام هم اکنون که تمام راهها برای رسیدن به هوس بازی های خود را آزموده اند و راه پر ننگ شان رسوا شده است، تمایل به بازگشت پیدا کرده اند با درخواست حکمیت تلاش دارند که برای خود آبرو دست و پا کنند. در حالی که حکومت سازو کارهای جبران خطاهای فعالان سیاسی را مشخص کرده است. پیروی از رهبری جامعه، پذیرش خطاها و جبران مافات راهکارهای اصلی بازگشت به فضای سیاسی است و این امر در دوران فتنه ضروری تر می گردد.

روح ا... محمودیان