چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مجله ویستا

رفتارهای غیر عادی نوزادان


ایسنا: يک روانپزشک توجه خانواده‌ها به رفتارها و حرکات نوزادان در دوران ابتدايي زندگي را بسيار مهم و حياتي دانست و گفت: با تشخيص بسياري از بيماري‌ها در روزهاي ابتدايي مي‌توان به درمان‌هاي قطعي و يا درمان حداکثري در آن زمينه دست يافت. به بيماري اوتيسم که يکي از بيماري‌هاي شديد تکاملي در دوران نوزادي است، اشاره کرد و افزود: اين بيماري به صورت حرکات غيرعادي در سنين ابتدايي زندگي نوزادان ظاهر مي‌شود که با وجود عدم تشخيص آن توسط والدين تا حدودي قابل درک است.

رفتارهای غیر عادی نوزادان


وي عدم عکس‌العمل کودکان نسبت به در آغوش گرفتن را يکي از اين حالات نام برد و اظهار داشت: اين بيماري باعث اختلال در تعاملات و ارتباطات اجتماعي و همچنين نوعي رفتار با تکراري محدود و تاخير شناختي است که عليرغم ويژگي‌هاي آن تا 3 سالگي قابل تشخيص نمي‌باشد.
اين روانپزشک، رفتارهاي بسيار منفعل و يا برعکس رفتارهاي بسيار بي‌قرار و ناآرام را از ديگر رفتارهاي اين کودکان نام برد و خاطر‌نشان كرد: اين کودکان قادر به برقراري ارتباط چشمي با ديگران نيستند، به احساسات ديگران اهميتي نمي‌دهند و آنها را درک نمي‌کنند و تکلم آنها گاهي آن قدر محدود مي‌شود که شبيه افراد فاقد قدرت تکلم به نظر مي‌آيند.
وي همچنين افزود: اين کودکان نسبت به نور، صدا، جمعيت، رفت وآمد حساسيت دارند و گاهي ممکن است در شرايط پر سر و صدا و شلوغ واکنش‌هاي نامتعارف از خود نشان دهند.
ممتازي يادآور شد: ابتلاي مادر به بيماري‌هاي ويروسي مانند سرخچه و يا عفونت‌هاي قارچي با تاثير بر سيستم عصبي جنين مي‌تواند زمينه بروز اوتيسم را فراهم آورد.
وي با اشاره به توانايي هوشي قابل توجه اين کودکان افزود: اين کودکان با ظاهري کاملا طبيعي، ممکن است در انجام برخي از امور مانند نقاشي و يا رياضي استعداد قابل توجهي داشته باشند.
ممتازي روان‌درماني، کار با خانواده‌ها و دارو ‌درماني را مهم‌ترين راه‌هاي درمان اين بيماري عنوان کرد و گفت: برخلاف تصوري که در گذشته در خصوص عدم درمان اين بيماري وجود داشت، توصيه مي‌شود خانواده‌ها به محض مشاهده چنين علائمي سريعا به يک روانپزشک مراجعه کنند تا با شروع دوره‌هاي درماني، شانس بهبود در کودک افزايش يابد.