چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
پزشک واقعی را از رفتارش بشناسید
اجازه دهید این مطلب را با یک پرسش آغاز کنم. اگر خدایی نکرده روزی بیمار شوید و گذرتان به یکی از بیمارستانها یا مطب یکی از پزشکان بیفتد، دوست دارید پزشکی که قرار است بیماریتان را تشخیص دهد و آن را درمان کند، چه برخوردی با شما داشته باشد؟
اگر خودتان پزشک هستید هم طور دیگری به این سوال فکر کنید و ببینید ترجیح می دهید چطور با بیمارتان برخورد کنید؟! رفتار سرد و خشک را می پسندید یا رفتاری همراه با محبت و صمیمیت؟ شاید این سوال ها خیلی ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد یا حتی شاید از نظر بعضی ها خنده دار باشد، ولی امروزه پژوهشگران و محققان می گویند برخورد پزشک با بیماران و رفتاری که او در برابر آنها نشان می دهد، به قدری مهم است که حتی می تواند بر روند بیماری و وضع سلامت بیمار هم تاثیر بگذارد. البته با این که نتایج این مطالعات، رفتار مناسب پزشک را عاملی موثر ولی با تاثیر اندک بر وضع سلامت بیمار نشان می دهد،اما این موضوع بسیار قابل توجه است و حتما باید آموزش نحوه صحیح این رفتار در نظر گرفته شود. به همین دلیل امروزه در کشورهای پیشرفته روی این موضوع کارهای مطالعاتی فراوانی انجام می دهند و براساس نتایج به دست آمده، شیوه رفتار صحیح با بیمار به پزشکان آموزش داده می شود تا به این ترتیب آنها بیاموزند چگونه با بیمارانشان برخورد کرده و تاثیر آن را بر سلامت آنها چطور ارزیابی کنند.
برهمین اساس امروزه توصیه می شود، پزشکان در نخستین برخورد، رفتار صمیمانه تری با بیماران شان داشته باشند و طوری با آنها ارتباط برقرار کنند که بیمار تا بیشترین حد ممکن احساس راحتی کند. به عبارت دیگر، پزشک باید با احترام و احساس اعتماد و درک متقابل با بیمار روبه رو شود تا او نیز بتواند همین احساسات را در برابر پزشک معالجش داشته باشد. با در پیش گرفتن چنین شیوه ای، هم پزشک می تواند اطلاعات صحیح و درستی از وضع و سابقه بیماری های فرد بیمار بگیرد و هم بیمار راحت تر می تواند با حسی مثبت درباره مشکلش با پزشک صحبت کند. برای همین هم محققان می گویند پزشک باید در اولین برخورد با دقت و حواس جمع به صحبت های بیمارش گوش کند و با او تماس چشمی مناسب برقرار نماید تا ضمن این رابطه کلامی، ارتباطی موثر نیز میان شان شکل بگیرد و احساس اعتماد و احترامی متقابل در وجود پزشک و بیمار ایجاد شود.
براساس نتایج مطالعاتی که در این زمینه انجام شده است، بیمارانی که احساس می کنند پزشک معالج شان برای آنها احترام قائل است، نسبت به وضع سلامت شان حساس بوده و به آن اهمیت می دهد، معمولا بیشتر به فکر حفظ سلامت شان هستند و از روش های مراقبتی در منزل نیز برای بهبود شرایط استفاده می کنند. آنچه مهم است این که نتایج تحقیقات نشان می دهد، مجموع شرایط مطلوب در رابطه پزشک و بیمار، باعث بهبود سریع تر او و شیوع بیشتر سلامت در جامعه خواهد شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست