دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مرزها را روشن کنید
درخواست ذلیلانه و ضد ملی نهضت آزادی مبنی بر حضور ناظران بینالمللی برای نظارت بر انتخابات ایران واکنشهای وسیعی در داخل کشور برانگیخت و حتی رئیس ستاد اصلاحطلبان آن را توهین خواند و برخی دیگر نسبت به آن واکنش مثبت نشان دادند. یک پایگاه اینترنتی نزدیک به گروهک نهضت آزادی با انتشار مقالهای بهطور ضمنی اعتراف کرد؛ دیدگاه اصلی و مطلوب نهضت آزادی در مورد انتخابات مجلس در واقع تحریم انتخابات بوده ولی از آنجا که تحریم انتخابات اکنون عملی به نظر نمیرسد این گروهک پیشنهاد نظارت بینالمللی را بهعنوان جایگزین آن مطرح ساخته است. این پایگاه با انتشار مقالهای نوشت این بیانیه در مقطع کنونی راه حلی غیر از شرکت بیقید و شرط و یا تحریم انتخابات- با توجه به اینکه در شرایط کنونی جامعه ایران، تحریم هر چند گزینهای مطلوب باشد ولی عملی به نظر نمیرسد،- در پیش پای فعالین سیاسی میگذارد.
نویسنده مقاله پس از اعتراف روشن به بیاعتنایی مردم به تلاشهای این گروهک، با ابراز تاسف عمیق از اینکه نمیتوان به بهانهای مانند نظارت بر انتخابات پای خارجیها را به ایران باز کرد و مداخله آنها در امور داخلی ایران را فراهم نمود، بهطور تلویحی اعتراف کرده است که این اقدام نهضت آزادی با هدف ایجاد بدگمانی در میان مردم نسبت به سلامت انتخابات صورت گرفته است. در این حال یک پایگاه اینترنتی از زبان یدالله اسلامی دبیرکل تشکل اصلاحطلب مجمع نمایندگان ادوار مینویسد: «نظارت بینالمللی برای انتخابات نیز موضوعی ساده و ابتدایی است که در دنیا رواج دارد و بسیاری از کشورها برای نشان دادن روند سالم انتخابات در کشور خود از آن بهره میگیرند، ما هم میتوانیم نظارت بر انتخابات را وارد برنامهریزیهای خود کرده و برای عملی شدن آن همت خویش را به کار گیریم.» این چهره اصلاحطلب حمایت از نظارت بینالمللی را یک تصمیم جمعی دانسته و گفته: در نشست اخیر شورای مرکزی مجمع نمایندگان، نظارت بینالمللی بر انتخابات بهعنوان راهی مناسب برای انتخابات در کشور تشخیص داده و پیشنهاد شده است.
در حالی که نهضت آزادی صراحتا از پیشنهاد ننگآمیز خود برای حضور ناظران بیگانه در انتخابات مجلس سخن میگوید، تندروهای مشارکتی از موافقت تشکل خود مبنی بر ائتلاف با نهضت آزادی سخن میگویند. آنان حضور ملی - مذهبیها و نهضت آزادی را که از گروهکهای غیر قانونی و معاند نظام جمهوری اسلامی هستند، را عامل پر رونق شدن انتخابات میدانند. گروهک نهضت آزادی نیز از این فرصت به وجود آمده استقبال کرده و گفته این جریان حاضر است در جهت ائتلاف با اصلاحطلبان از نامزدهای خود صرف نظر کند. محمد توسلی دبیر ستاد انتخابات نهضت آزادی گفته که ما از فهرست اصلاحطلبان حمایت میکنیم. ابراهیم یزدی دبیرکل این نهضت هم گفته اصلاحطلبان به ما علاقه دارند اما به دلیل پرهیز نمودن این علاقه حاضر به علنی کردن آن نیستند. وی در گفتگو با پایگاه اینترنتی روز آنلاین میگوید: «در میان احزاب اصلاحطلب موجود تمایل و اعتقاد بسیار زیادی برای نزدیکی با ما وجود دارد اما چون این امر هزینه دارد آنها در شرایط کنونی این نزدیکی و همگامی را به نفع خود نمیدانند.»
خوشبختانه برخی اصلاحطلبان در قبال پیشنهاد مضحک نهضت آزادی موضعگیری کردند، هر چند که تندروهای آنان از جمله مشارکتیها در حمایت از این پیشنهاد بیانیه دادند و از مزایای نظارت بر انتخابات ایران سخن گفتند.
یک نویسنده افراطی اصلاحطلب در مقالهای که در پایگاه ضد انقلابی روز آنلاین منتشر کرده بود به توجیه سخنان بوش پرداخت و نوشت که وی کلی حرف زده و دقیقا مشخص نیست که مصداق حمایت بوش کدام یک از دهها حزب و گروه اصلاحطلب در ایران است. وی ضمن اظهار نا خشنودی از اعلام نارضایتی اصلاحطلبانی که در مقابل سخنان بوش موضعمنفی گرفته بودند نوشت «با این حساب اظهار نارضایتی اصلاحطلبان ایرانی از بوش به دلیل اعلام حمایتش از دموکراسیخواهی و اصلاحطلبی به این معناست که معتقدند او یا باید دهنش را ببندد و یا اگر خواست از کسی حمایت کند صاحبان عناوین بد نام و منفی را مورد پشتیبانی قرار دهد.»
این سخنان برخی چهرههای مدعی اصلاحات در حالی بیان میشود که جمهوری اسلامی ایران به مردمسالاری بینظیر خود در دنیا افتخار میکند به گونهای که توانسته بسیاری از نظامهای مدعی دموکراسی جهان را به چالش بکشد و مدلینواز مردمسالاری را به جهانیان معرفی نماید. انتخابات در ۲۸ سال گذشته در ایران همواره در سلامت کامل به سر برده و تنها معاندان نظام بودهاند که به اعتراض و جوسازی علیه آن پرداختهاند. رهبرمعظم انقلاب در جمع پر شور مردم یزد فرمودند: «در ۲۸ سال گذشته همواره انتخابات در این کشور در سلامت کامل برگزار شده است، چرا برخی افراد با این سخنان که امیدواریم از روی غرض ورزی نباشد به حیثیت انتخابات خدشه وارد میکنند.» معظمله انتخابات را تجلی مردمسالاری دانستهاند و فرمودند: «در ۲۸ سال گذشته بهطور متوسط هر سال در ایران انتخابات برگزار شده و این یکی از شاخصههای مهم پیروزی ملت ایران است، زیرا نشان دهنده حضور مردم، تصمیمگیری مردم و شجاعت نظام اسلامی برای تکیه بر آرا و نظر مردم است.» قطعا کسانی که در داخل با بهانههای مختلف سلامت انتخابات را زیر سوال میبرند، به نادرستی سخنان خود ایمان دارند اما هرگز تاب پذیرش آن و بیان صریح آن را ندارند و با غرضورزیهای سیاسی به تشنجآفرینی در فضای انتخاباتی کشور میپردازند تا شاید در این فضا به نوایی برسند. ملت ایران هرگز ننگ نظارت بیگانگان را تحمل نخواهد کرد و این گونه اظهار نظرها موجب طرد اظهار کنندگان از سوی ملت خواهد شد.
برخلاف آنچه بزرگان جریان دوم خرداد وعده داده بودند، اغلب افراد و احزاب افراطی این جریان در صحنه انتخابات حضور دارند و مواضع گذشته و کنونی آنها نشان میدهد که به دنبال تشنج آفرینی در فضای انتخابات مجلس هشتم هستند. احزابی که پرچمدار حرکات افراطی در سالهای گذشته بودند و اقداماتی چون تحصن در صحن مجلس ششم را برنامهریزی و اجرا کردند. به همه اصلاحطلبانی که به نظام و قانون اساسی این کشور معتقدند و در چارچوبهای تعریف شده نظام در حال حرکتاند توصیه میشود مواضع خود را شفاف بیان کنند و این فرموده مقام معظم رهبری را که فرمودند: «باید مراقب بود که انتخابات ملعبه دست بیگانگان نشود و گروهها و افراد سیاسی باید مرزهای خود را با دشمن مشخص کنند زیرا اگر این مرزها کم رنگ یا پاک شود، احتمال عبور دشمن از این مرزها و یا افتادن همراه با غفلت برخی افراد خودی در دامن دشمن وجود دارد» را نصب العین خود قرار دهند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست