دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
خدمات در کلاس بین الملل
بانکداری اختصاصی (Private Banking) که بانکداری ارایه خدمات به مشتریان ثروتمند نام گرفته است، به عنوان روشی در صنعت بانکداری نوین، بانکداری خصوصی را در قطب بانکداری جهان یعنی سوییس و بسیاری دیگر از کشورها دچار تحولاتی اساسی کرده است.
این نوع بانکداری در بسیاری از قطبهای مالی بزرگ جهان همچون سیتی گروپ و دویچه بانک و حتی برخی بانکهای منطقه خاورمیانه مانند عرب بانک بحرین نیز مورد بهره برداری قرار گرفته است.
کل درآمدهای حاصل از این شیوه بانکداری در بانک UBS در حدود ۷۵ درصد درآمدهای بانک است و این موضوع ناشی از ظرفیتهایی است که این شیوه قدیمی بانکداری جهانی با خود به همراه دارد. نگاه غالب این نوع بانکداری در تحولات جهانی بر اساس صرفه جویی در زمان مشتریان بانکی و واگذاری وکالت فعالیتهای اقتصادی به بانکهای خصوصی است؛ عملکردی که در بانکداری کشورمان، توسط بانک اقتصاد نوین در شرف بهره برداری است. در بانکداری اختصاصی پیشرفته جهان، انتظار مشتریان از بانکها کسب حداکثر سود از فعالیتهای مالی است و در کنار این مهم، امکان انجام همه فعالیتهای مالی توسط بانکها، قابلیت بهرهوری را در سرمایه گذاریهای خُرد و کلان افراد بالا میبرد. بانکداری اختصاصی در جهان، امروزه روشی است برای کاهش ریسکهای سرمایه گذاری مالی اشخاص و ارتقای اعتماد به بانکها و این روش در کشور ما میتواند برخی خلأهای موجود رقابتی را از طریق ارایه روشهای جدید پُر کند.
بانکداری اختصاصی با تأسیس شرکتی مستقل از بانک، به ارایه خدماتی همچون مشاوره مالی، اداره امور مالی و مدیریت داراییها متناسب با ریسکهای مورد انتظار آنان میپردازد. در عین حال، بانکداری اختصاصی با ارایه خدماتی همچون بیمه داراییها، تأمین سرمایه مورد نیاز بخشهای اقتصادی، عملیات تبدیل ارز، ایجاد اعتبار برای مشتریان و ارایه کارتهای اعتباری و حتی فعالیتهای کارگزاری در بورس، خدمات جالب و متنوعی را به مشتریان خود ارایه میکند و در قبال این نوع خدمات، علاوه بر ایجاد درآمد برای بانک، هزینههای خدمات خود را در بلند مدت کاهش میدهد.
● گستره بانکداری اختصاصی
اما این، همه فعالیتهای بانکداری اختصاصی نیست. بانکداری اختصاصی در بخش مشاوره خود قادر است فعالیتهای معاملاتی افراد را نیز ساماندهی کند. حتی مواردی همچون نگهداری داراییهای ارزشمند توسط صندوق بانک، تنظیم وصیت نامه و ارایه خدمات صرافی را میتوان در رسته خدمات بانکداری اختصاصی طبقه بندی کرد.
بانکداری اختصاصی میتواند سبد داراییهای مشتریان را مدیریت کند و به آنان مشورتهای لازم را برای نوع و کیفیت سرمایه گذاریها ارایه نماید. این سبک همچنین قادر است اقدامات لازم را برای هر نوع معامله در بخش مستغلات انجام دهد و ضریب ریسک این دسته از معاملات را کاهش دهد. در همه جای جهان که با این نوع از بانکداری عجین شدهاند، بانک به ارایه مشاورههای حقوقی نیز مبادرت میورزد و در عین حال، در زمینه مالیات و مشکلات مالیاتی به ارایه مشاوره به مشتریان میپردازد. بانکداری اختصاصی خدمات بیمهای را هم پوشش میدهد و در زمینه مسایلی همچون ارزیابی شرکتهای بیمه برای مراجعه مشتریان خود تحقیقات مفصلی را ارایه میکند و قادر است با طبقه بندی شرکتهای بیمهای، امکان شناسایی بهترین گزینه را برای آنان فراهم سازد.
در رابطه با شیوه افزایش ضریب بازده ثروت مشتریان نیز میتوان به ارتباطات گسترده بانکهای مجهز به شیوه مذکور اشاره کرد که با این ارتباط، این بانکها توانستهاند امکان سرمایه گذاری ثروت مشتریان را فراهم سازند. یکی از این ارتباطات را میتوان در رابطه بانکها با صندوقهای سرمایه گذاری جستوجو کرد. صندوقهای مذکور با جذب منابع مالی مشتریان بانکها و بکار گیری این منابع در بخشهای اقتصادی و پروژههای سرمایه گذاری، سودهای فراوانی را نصیب صاحبان اصلی این نوع سپردهها میکنند و به این ترتیب زمینههای لازم را برای افزایش بازده سپردهها فراهم میسازند. به عنوان مثال، بانک اقتصاد نوین با حمایت شرکتهایی همچون صندوق یکم ایرانیان، صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان چشمه، صندوقهای سرمایه گذاری زمین و ساختمان، خدمات بیمه و لیزینگ، خدمات ارز و موارد دیگر، این روش را در پیش گرفته است.
نکتهای که در این بین لازم به ذکر است، بهبود زمینههای خُرد و کلان در کشور برای افزایش بازدهیهای مالی است. کشور ما از اقتصادی ضعیف و مبتنی بر فعالیتهایی با سودآوری موقت استوار است. بازدهی فعالیتهای مولد در کشور ما پایین است و ریسک سرمایه گذاری در آن بالا است. اتکای صِرف به شرایط بازار نیز از ریسک بالایی برخوردار است. جدا از خدمات مشاورهای در این نوع نگرش بانکداری در کشور، لازم است دولت زمینههای بهبود فضای کسب و کار را مورد بازنگری قرار دهد و شرایط رشد و تعالی بخش خصوصی را فراهم سازد. در این شرایط، بانکداری اختصاصی قادر است با تأمین مالی بخشهای تولیدی، چرخه اقتصادی کشور را به حرکت وادارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست