جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

۱۳ مرداد: در شهر چه گذشت؟!


۱۳ مرداد: در شهر چه گذشت؟!

از قدیم می‌گفتند « اگر خوراک آسیاب را نرسانی، سنگ‌ها همدیگر را می‌سایند»
اما گویا نرسیدن بار گوجه‌فرنگی به کارخانه تولید‌کننده‌ رب که تصویر آن‌را اسماعیل برقی برای ما ارسال …

از قدیم می‌گفتند « اگر خوراک آسیاب را نرسانی، سنگ‌ها همدیگر را می‌سایند»

اما گویا نرسیدن بار گوجه‌فرنگی به کارخانه تولید‌کننده‌ رب که تصویر آن‌را اسماعیل برقی برای ما ارسال کرده باعث شده چرخ‌دنده‌ها یکدیگر را بخورند و آخر سر یکی از قطعات دستگاه‌های کارخانه داخل رب بیفتد.

البته اتفاقات این‌چنینی حتی در کشور‌های پیشرفته صنعتی هم سالی یکی دو بار پیش می‌آید. اما پرتعداد بودن چنین اشکالاتی به خوبی نشان می‌دهد ناخالصی‌های گوناگون، علاقه خاصی به افتادن در مواد غذایی معتبر و تولید داخل دارند.

البته شکایت اغلب مصرف‌کننده‌ها از نوع برخورد روابط‌عمومی‌ این شرکت‌هاست. به گفته آنها اغلب آنها پاسخ روشنی به شاکی نمی‌دهند و وی را با خیالی آسوده به شکایت به مراجع قانونی تشویق می‌کنند.

به طور حتم ارائه پاسخی روشن و پیگیرانه به مصرف‌کننده‌هایی که حق دارند در مورد تخلفات تولید‌کننده‌ها با آنها تماس بگیرند یکی از وظایف روشن روابط عمومی‌های شرکت‌های گوناگون است.

در حال حاضر تولید‌کننده‌های خوشنام برای جبران چنین تخلفاتی حاضرند از راه‌های گوناگون از فرد شاکی دلجویی کنند.

برچسب دکوری

گویا برخی از این برچسب‌های قیمت کالا‌، کاملا دکوری بوده و هیچ تضمینی برای رعایت آن وجود ندارد. با اینکه طرح اجباری کردن نصب برچسب قیمت روی کالا‌ها تاثیر بسزایی در کاهش گرانفروشی داشت اما برخی فروشنده‌ها همچنان این برچسب‌ها را نادیده می‌گیرند.

آنها که به قول معروف چاه نکنده مشغول دزدیدن منار هستند، وقتی با استناد مشتری به برچسب‌های قیمت کالا مواجه می‌شوند با کمی دستپاچگی و گاهی با اعتماد به نفس کامل دم از گران شدن کالا می‌زنند.

این در حالی است که فروشنده وظیفه دارد به محض گران شدن کالا، برچسب قیمت جدید را روی کالا نصب کند تا بازرسان هنگام بازدید، قیمت‌هایی را مشاهده کنند که کالا‌ها به آن قیمت به دست مشتری می‌رسد.

خوان بعدی، انتخاب رشته

بالاخره پس از گذشت نزدیک به یک ماه از برگزاری کنکور دانشگاه‌ها، نتایج اعلام شد و در حال حاضر افراد پذیرفته شده در کنکور برای انتخاب رشته که خوان بعدی ورود به دانشگاه است اقدام می‌کنند.

این در حالی است که شاید کمتر کسی بتواند به تنهایی از آمار و ارقام مختلفی که در کارنامه‌اش چاپ شده نتیجه‌گیری صحیح کرده و متناسب با این آمار و ارقام به گونه‌ای انتخاب رشته کند که شانس قبولی‌اش در دانشگاه بیشتر باشد.

به همین دلیل اغلب مراکز پیش‌دانشگاهی و آموزشی اقدام به برگزاری جلسات مشاوره برای انتخاب رشته می‌کنند. با توجه به اهمیت و حساسیت مرحله انتخاب رشته و رابطه مستقیم آن با ورود به دانشگاه توصیه می‌شود که دواطلبان حتما از مشاوره کارشناسان در این زمینه استفاده کنند.

البته این به معنای بی‌توجهی به علائق شخصی نیست، بلکه تنها مشورتی برای انتخاب‌های بهتر و پشیمان نشدن در آینده خواهد بود.

آبلیموی بهداشتی

با وجود اینکه امروزه انواع و اقسام آبلیمو‌های صنعتی(تولید شده در کارخانه) وارد بازار شده است و این نوع آبلیمو مشتریان خاص خود را دارد اما هنوز هم بسیاری طعم آبلیمو‌های خانگی را ترجیح می دهند.

البته از آنجایی که آبلیمو گرفتن در خانه آن هم در مقیاس زیاد کار دشواری است، علاقه‌مندان به این آبلیمو‌ها به میوه‌فروشی‌هایی مراجعه می‌کنند که در کنار فروش میوه، آبلیمو هم می‌فروشند.

این مکان‌ها دستگاه‌هایی دارند که در آن لیموترش‌ها را ریخته و آبلیموی به دست آمده را در قالب بطری به دست مشتری می دهند.

این در حالی است که شست‌وشوی لیمو‌ها معمولا با دقت چندانی انجام نمی شود و به همین دلیل بهتر است در صورت امکان لیمو‌های خریداری شده در منزل شسته و سپس به دستگاه آبلیموگیری میوه‌فروشی منتقل شود.

به هر حال در فصل تابستان که بیماری‌های عفونی بیداد می‌کند توجه به این نکات ظریف می‌تواند در حفظ سلامتی بسیار موثر باشد.