دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

بررسی و یسکوزیتة خون و فاکتورهای مهم مربوطه در بیماران دیابتی با عوارض قلبی عروقی


بررسی و یسکوزیتة خون و فاکتورهای مهم مربوطه در بیماران دیابتی با عوارض قلبی عروقی

دیابت شیرین شایعترین بیماری آندوکرینی است که دارای عوارض متعددی بوده که مهمترین آنها, عوارض قلبی عروقی است که علت اصلی مرگ و میر بیماران دیابتی می باشد

● زمینه و اهداف:

دیابت شیرین شایعترین بیماری آندوکرینی است که دارای عوارض متعددی بوده که مهمترین آنها، عوارض قلبی عروقی است که علت اصلی مرگ و میر بیماران دیابتی می باشد. یکی از عواملی که میکروسیرکولاسیون را مختل می کند و در میکروآنژیوپاتی دیابتی موثر است، ویسکوزیته خون می باشد.

● روش بررسی:

بررسی حاضر که بر روی ۱۳ بیمار دیابتی مذکر بـا سن (۶۰-۴۶) با عوارض قلبی و ۱۰ نفر مرد نرمال در همان سن انجام گرفته، ویسکوزیته خون کامل و پلاسما اندازه گیری شده است. فاکتورهای دیگری نظیر قند، فیبرینوژن، پروتیین تام، آلبومین و هماتوکریت که می توانند بر روی ویسکوزیته موثر واقع شوند نیز اندازه گیری شدند.

● یافته ها:

نتایج به دست آمده نشان دادند که ویسکوزیته خون کامل اختلاف معنی داری(p<۰.۰۱) را نشان می دهد. به جز آلبومین بقیه فاکتورها در افراد دیابتی نسبت به افراد کنترل افزایش داشت. مقدار آلبومین در افراد دیابتی نسبت به افراد کنترل کمتر بود اما این اختلافها فقط در مورد قند و فیبرینوژن معنی دار بود (p<۰.۰۰۱) و بقیه فاکتورها اختلاف معنی داری را نشان ندادند.

● نتیجه گیری:

به نظر می رسد علت افزایش ویسکوزیته خون کامل در بررسی حاضر، تغییر در ترکیب پلاسما (افزایش قند و فیبرینوژن) و اثر آنها در افزایش توده شدن گلبولهای قرمز و کاهش توانایی تغییر شکل آنها باشد .

عنوان فایل
بررسی و یسکوزیتة خون و فاکتورهای مهم مربوطه در بیماران دیابتی با عوارض قلبی عروقی application/pdf
baresi khon va faktorhaye moheme marbote.pdf
109 KB
دانلود

مصطفی محمدی نقده

هادی ابراهیمی

مهین عطارجعفری

حمید سلیمی خلیق