سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
بردگان هزاره سوم
امروزه برده داری از نوع مدرن بیشتر از قرون دیگر مشهود است. قاچاق انسان در قرن ۲۱ شش برابر قرن ۱۷ است. قاچاق انسان به معنای جلب افراد به وسیله تهدید و یا اجبار، آدم ربایی، فریب به منظور استثمار (بهره ربایی) است و شامل کار تحمیلی و مهاجرت افراد برای مشاغل سخت در کارگاه ها و کشاورزی ، ازدواج های اجباری یا فریب آمیز و نیز خریدو فروش زنان جوان برای مراکز فحشا می شود.
تشکیل زنجیره قاچاق انسان و به عبارتی قاچاق جنسی به عنوان عملی مجرمانه، سومین شغل پردرآمد پس از قاچاق اسلحه و مواد مخدر است و سالا نه درآمدی بیش از ۷ میلیارد دلا ر عاید قاچاقچیان می کند و قربانیان همچون کالا یی در صنعت چند میلیارد دلا ری به شمار میآیند که تحت تسلط گروه های سازمان یافته مجرم قرار دارند.
دلا لا ن نخست قربانیان را به عنوان پرستار بچه یا پیشخدمت یا هر فرصت کاری مناسب که در خارج پیش آید وارد گروه می کنند و بعد از طریق ضبط اوراق هویت و گذرنامه آنان، تهدید خانوادگی ، خشونت و شکنجه کنترل می کنند و گرفتار می سازند.
کشورهایی که در فهرست کشورهای مبدا به چشم می خورند کشورهای آلبانی، بلا روس، بلغارستان، چین، نیجریه، مولداوی، رومانی، روسیه، تایلند و اوکراین هستند.
اداره مبارزه با جرایم سازمان ملل (UNODC) نام کشورهایی همچون: بلژیک، آلمان، یونان، رژیم صهیونیستی، ایتالیا، ژاپن، هلند، تایلند، ترکیه و آمریکا را در فهرست کشورهای مقصد ذکر کرده است.
وزارت دادگستری آمریکا در گزارش اخیر خود آورده است که طی ۵ سال گذشته قاچاق انسان در این کشور رشد ۱۰۹ درصدی داشته است.
براساس آمار برخی سازمان های بین المللی سالا نه ۱۲۰۰۰۰۰ نفر قربانی قاچاق می شوند و در این بین ۸۰ درصد این رقم را زنان و کودکان تشکیل می دهند.
۵۶ اداره پلیس و ۱۲۵ موسسه خدمات اجتماعی در انگلستان میزان درآمد حاصله از فحشای کودکان را بالغ بر دو میلیارد دلا ر ذکر کردند. حدود ۷۰ هزار زن برزیلی و تایلندی قاچاق شده به صورت روسپی در اسپانیا و ژاپن قربانی این تجارت کثیف هستند.
در آلمان سالا نه ۳۵ میلیارد یورو خرج روسپی خانه ها می شود ودرآمد حاصل از این تجارت بیش از تجارت هروئین است. دولت آمریکا ورود سالا نه دویست هزار زن و دختر را از شوروی سابق و اروپای شرقی وآفریقا تایید کرده. متخصصان تخمین می زنند که حضور و فعالیت قربانیان در کشورهای مقصد سالانه بیش از ۳۲ میلیارد دلا ر درآمد ایجاد می کند.
در کشور آلمان ۱۰ هزار زن از شهروندان چک، لهستان و بلغارستان برخلا ف میل خود در کلوپها و میخانه ها کار می کنند. براساس برآوردهای کمیسیون اروپا سالا نه ۵۰۰ هزار زن و کودک به اروپای غربی قاچاق می شوند.
پیشترها طرح انتخاب دختران زیبا و معرفی آنان به کشورهای اروپایی از طریق تبلیغات در شبکه های تلویزیونی و یافتن نام در سایت شبکه ها اجرا می شد و این طرح جهت فریب آنان و قاچاق آنان به کشورهای مقصد انجام می گرفت.
در کشورهای اروپای شرقی و کشوری تازه استقلا ل یافته شوروی سابق و آلمان که سود سالا نه از صنعت پرونوگرافی دارد دختران به بهانه کسب ثروت و دستیابی به شهرت شناسایی و جلب شدند.
قاچاق و فریب زنان را می توان بخش تاریک و پنهان مقوله جهانی شدن و تاثیر رسانه های اغواگر دانست. از بین رفتن مرزها توسط این شبکه ها باعث جهانی شدن جرایم سازمان یافته در این خصوص شده است.
اکثر فریب خوردگان برای دستیابی به شرایط بهتر زندگی و کسب مشاغل مناسب و پردرآمد به قول های دروغین قاچاقچیان اعتماد می کنند.
استثمار مدرن امروزه با اجبار به توریسم جنسی عرصه خود را روز به روز وسیع تر می کند و این جرم نه تنها قربانیان خاص خود را دارد بلکه به لحاظ ارتباط با حیثیت بین المللی، دولت ها و مسائل سیاسی و اقتصادی و اجتماعی آنها را نیز وارد صحنه کرده است.
نویسنده : الهام نظام جو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست