پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

احترام به اسلام در یورو ۲۰۰۸


احترام به اسلام در یورو ۲۰۰۸

عملکرد فنی اخلاقی بازیکنان مسلمان و شاخص تیم ها موجب شد

پس از ۱۲ روز رقابت سخت در مسابقات دور مقدماتی یورو ۲۰۰۸ تنها چند بازیکن مسلمان توانستند با لبخند همراه تیم هایشان به دور بعد صعود کنند و اکثر بازیکنان مسلمان حاضر در این مسابقات با ناراحتی ناشی از نارضایتی از حذف تیم هایشان به خانه بازگشتند. اما شاید مهم ترین نکته در این مورد این بود که تمام بازیکنان مسلمان حاضر در این رقابت ها- چه مسلمان از بدو تولد و چه کسانی که بعداً به دین اسلام گرویده اند - در این مسابقات عملکرد بسیار خوبی چه از لحاظ فنی و چه از لحاظ اخلاقی داشتند و از این لحاظ قابل ستایش هستند. در ضمن هیچ رفتار نامناسب و خلاف اخلاق و عرفی هم با این گروه از بازیکنان صورت نگرفت که این نشانگر این مساله بود که شعار «مبارزه با خشونت و نژادپرستی» این مسابقات کاملاً مورد توجه علاقه مندان و طرفداران قرار گرفته بود.مطلب زیر نگاهی است به عملکرد بازیکنان مسلمان حاضر در این رقابت ها براساس حضور آنها در گروه های مختلف. - گروه A؛ مسلمانان سرفراز ترکیه در این گروه اکثریت بازیکنان ترکیه که مسلمان بودند و سه بازیکنان سوئیس - که اصلیتی ترک داشتند - بازیکنان شاخص مسلمان بودند.

در اردوی ترکیه جمعاً ۱۷ بازیکن مسلمان حاضر بودند و این نفرات بودند که توانستند ترکیه را به دور دوم مسابقات و سپس مرحله نیمه نهایی برسانند. بازی ترکیه و سوئیس نقطه اوج عملکرد بازیکنان مسلمان بود چرا که هاکان یاکین بازیکن مسلمان و ترک تبار سوئیس گل اول بازی را برای تیم ملی کشورش به ثمر رساند اما از شادی کردن پرهیز کرد ولی دو بازیکن مسلمان ترکیه نتیجه را به نفع ترکیه برگرداندند و این باعث پیروزی ترکیه شد. در آخرین بازی های گروه هم نیهات قهوه چی فوق ستاره مسلمان ترکیه که چند سال است در اسپانیا ساکن است، با درخشش فوق العاده خود ترکیه را به دور دوم مسابقات رساند و باعث حذف تیم ملی جمهوری چک شد.

در بازی دیگر هم هاکان یاکین هر دو گل سوئیس مقابل پرتغال را به ثمر رساند و خودش را به عنوان بهترین بازیکن و بهترین گلزن سوئیس در این رقابت ها معرفی کرد. - گروه B؛ تنها یک بازیکن مسلمان در گروه B مسابقات تنها یک بازیکن مسلمان حاضر بود، یک بازیکن ترک تبار در ترکیب تیم ملی اتریش؛ امیت کورکماز که متولد ترکیه و بزرگ شده آلمان و بعد اتریش است در این مسابقات عملکرد بسار خوبی داشت اما بازی بسیار خوب او در سه بازی اتریش هم باعث نشد که یکی از دو میزبان مشترک جام بتواند نتایج خوبی بگیرد و این تیم در نهایت با تنها یک امتیاز از دور مسابقات حذف شد. - گروه C؛ درخشش مسلمانان در ترکیب هلند در این گروه از مسابقات چند بازیکن شاخص مسلمان در ترکیب تیم های هلند و فرانسه حاضر بودند که تمام آنها به جز یک نفر عرب تبار بودند. در اردوی تیم هلند خالد بولاهروز و ابراهیم آنلای دو بازیکن مسلمان بودند که اولی به عنوان یکی از بازیکنان تاثیرگذار تیم و دومی از روی نیمکت پیروزی های پیاپی هلند را شاهد بودند.

این بازیکنان مسلمان در پایان شاهد صعود مقتدرانه هلند به دور بعد بودند اما برخلاف آنها مسلمانان تیم ملی فرانسه شاهد بودند که تیم ملی کشورشان با یک عملکرد ضعیف و با نتایجی بد از دور مسابقات حذف شد. سلیم نصری و کریم بنزما دو بازیکن مسلمان الجزایری و مراکشی تبار حاضر در اردوی فرانسه فرصت چندانی برای نشان دادن توانایی های خود نداشتند اما فرانک ریبری که چند سال قبل با تشرف به آیین اسلام نام بلال ریبری را برای خود انتخاب کرده، یکی از ستارگان تیم نزول کرده فرانسه بود اما او و تیمش بدشانس بودند که وی در بازی آخر مرحله مقدماتی به سختی آسیب دید و مجبور به ترک زمین شد و نبود او یکی از دلایل شکست خوردن فرانسه مقابل ایتالیا و حذف تیم «خرو س ها» در مرحله مقدماتی بود. در مورد تیم فرانسه یک نکته جالب وجود دارد و آن هم این است که نزدیکان تیری آنری و اریک آبیدال از مسلمان شدن این بازیکنان خبر داده اند اما این خبرها به صورت رسمی اعلام نشده است.

گروه D؛ تحت الشعاع براهیموویچ در گروه D هم مثل گروه B فقط یک بازیکن مسلمان حاضر بود که او هم زلاتان ابراهیموویچ ستاره تیم ملی سوئد بود. این بازیکن قدبلند و گلزن که اصلیتی بوسنیایی دارد و یکی از مشهورترین بازیکنان حال حاضر جهان است، در دو بازی اول سوئد در این رقابت ها عملکرد بسیار خوبی داشت اما نه او و نه تیمش در بازی سوم مقابل روسیه درخششی نداشتند و با شکست تلخ دو بر صفر مقابل شاگردان گاس هیدینک از دور مسابقات حذف شدند.

خلاصه در پایان مرحله اول مسابقات سایت های خبری یورو اسپورت و اینفواسپورت اقدام به امتیاز دادن به بازیکنان پست های مختلف حاضر در این رقابت ها کردند و در هر خط ۱۰ بازیکن برتر را انتخاب کردند که در نهایت شش بازیکن مسلمان در جمع ۴۰ بازیکن انتخاب شده این سایت ها جای گرفتند؛ ولکان دمیرل دروازه بان تیم ملی ترکیه یکی از ۱۰ دروازه بان برتر مسابقات مرحله گروهی انتخاب شد. رسپ مدافع تیم ملی ترکیه به عنوان یکی از ۱۰ مدافع برتر مسابقات انتخاب شد.مهمت اورلیو (بازیکن برزیلی تباری که نامش در آغاز فابیو اورلیو بود و پس از تشرف به دین اسلام نام مهمت اورلیو را انتخاب کرد) و بلال ریبری (بازیکن مسلمان تیم فرانسه که پس از تشرف به دین اسلام نام بلال را برای خود انتخاب کرده) به عنوان دو هافبک در میان ۱۰ هافبک برتر مرحله مقدماتی مسابقات انتخاب شدند. نیهات قهوه چی بازیکن مسلمان تیم ترکیه و زلاتان ابراهیموویچ مهاجم مسلمان تیم سوئد هم به عنوان دو مهاجم برگزیده در میان ۱۰ مهاجم برگزیده مرحله اول انتخاب شدند. در مجموع باید گفت بازیکنان مسلمان در این دوره از مسابقات حضور پررنگی داشتند و شاید مهم تر از آن هم این بود که این گروه از بازیکنان مورد احترام و توجه سایر هم تیمی های خود، مربیان و تماشاگران و رسانه ها قرار گرفتند و این می تواند نشانگر آن باشد که در میادین فوتبال اروپا در آینده بازیکنان مسلمان مورد توجه ویژه ای قرار خواهند گرفت و به الگویی برای بسیاری از نوجوانان و جوانان جهان بدل خواهند شد.