جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

اصول صحیح انجام کار در حالت نشسته


بدن انسان به کار در حالت نشسنه.ویا ایستاده مداوم هماهنگی پیدا نکرده است و در حالت نشسته مداوم فشار بیشتری به کمر وارد می شود .نکته مهم در جلو گیری از بروز بیماریهای استخوانی …

بدن انسان به کار در حالت نشسنه.ویا ایستاده مداوم هماهنگی پیدا نکرده است و در حالت نشسته مداوم فشار بیشتری به کمر وارد می شود .نکته مهم در جلو گیری از بروز بیماریهای استخوانی عضلانی ناشی از کار ، ایجاد تنوع در کارمی باشد . مثلاٌ محیط و وظایف کاری به نحوی طراحی شوند که کاربر به طور مداوم در حالت ایستاده یا نشسته نباشد . اصول طراحی میز وصندلی در کارهای نشسته بسیار مهم هستند اگر صندلی یا میز مناسب نباشد کاربر زود خسته می شود . همینطور باید نور کافی آماده باشد . کاربری که به علت نور کم باید بطور مداوم برروی میز کار خود خم باشد مسلماٌ خیلی زود دچار ناراحتی های گردن می شود . امروزه برنامه های ورزشی متنوعی برای پرسنل اداری تهیه شده که مقداری از آنان در محیط کار ودسته جمعی انجام می شود .

شایع ترین ناراحتی در افرادی که زیاد از حد کارهای نشسته انجام می دهند دردهای استخوانی عضلانی خصوصاٌ کمر درد می باشد . اگر صندلی مشکل دارد باید حتماٌ اصلاح شودنه اینکه کاربر خود را باشرایط فعلی تطبیق دهد . صندلی باید با ثبات و محکم با شد و بتوان آن را درحالیکه روی آن نشسته ایم ، تنظیم کنیم ، نشیمن وپشتی آن باید جاذب عرق بوده به هیچ وجه نایلونی نباشد ، زیاد سفت وخیلی نرم نباشد . نشیمن گاه صندلی طوری قرار بگیرد که وزن به ران ها منتقل شود نه به پاها . پشتی صندلی باید در جهت بالاوپائین عقب وجلو ، متحرک بوده تا وضعیت دلخواه را کاربر به آن بدهد و بعد ثابت شود . در کارهایی که توام با چرخش اند صندلی باید حول محور عمودی چرخش داشته باشد .