پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

همراهی ادعا و عمل


همراهی ادعا و عمل

درکشوری که کشور علوی است, نباید کارهای خلاف صورت بگیرد, شایسته این کشور نیست اعمال خلاف اخلاقی و اختلاس های مالی انجام شود

آیت الله مکارم شیرازی:

درکشوری که کشور علوی است، نباید کارهای خلاف صورت بگیرد، شایسته این کشور نیست اعمال خلاف اخلاقی و اختلاس های مالی انجام شود.

... برخی زبان گویا و بیات فصیحی دارند وهر ادعایی می کنند. ولی از عمل خبری نیست.

... آثار عشق به امام علی (ع) باید درجامعه به صورت واقعی ظاهر شود و کسانی که این مسئله را ادعا می کنند می بایست به زرق و برق دنیا بی اعتنا باشند. ۱

● لزوم پایبندی به شعارهای اصیل انقلاب

آیت الله صافی:

هدف اصلی نیروهای انقلاب باید دفاع از حیثیت دین و حفظ و حراست ازاسلام باشد و باید به شعارهایی که درابتدای انقلاب صادر می شد، پایبند باشید و اجازه ندهید که آن شعارها تضعیف شود... باید درهر پست ومقامی که هستیم درمقابل نفوذ وشکل گیری انحرافات و منکرات بایستیم و با آن به مقابله برخیزیم. ۲

● جایگاه سادات درجامعه اسلامی

از مهم ترین وظایف جامعه اسلامی و حتی جامعه بشریت تعظیم و تکریم سادات است، چون خدمتی که حضرت رسول (ص) به بشریت کردند با این تجلیل و تکریم ها قابل قیاس نیست و اگر همه خدمات و افتخارات علما و اولیا و حتی انبیا را کنار هم بگذارید، به اندازه خدمت پیامبر(ص) به بشریت نیست... مسئله انتساب به رسول اکرم مسئله کمی نیست و این که کسی ازفرزندان حضرت زهرا (س) باشد بسیار با اهمیت و دارای پیام های فراوانی است، این مسئله نصیب هر کسی نمی شود؛ چون آن حضرت در وصیتشان به امام علی (ع) می فرماید:«سلام من را به اولاد و ذریه من تا روز قیامت برسان». این بزرگ ترین افتخار برای سادات است... علامه حلی دریکی ازکتاب های خود وصیت می کنندکه مراقب رفتار با سادات باشید و در تحلیل و تکریم آنها کوتاهی نکنید؛ بنابر این علما و بزرگان سلف همه افتخارشان این بود که به سادات احترام بگذارند. ۳

● لزوم تطابق دروس حوزه با زمان

آیت الله مصباح یزدی:

حوزه باید در برخی کتب درسی تجدید نظر کند و مباحث غیر ضروری را از این کتاب ها حذف نماید و حتی برخی کتب جدید مطابق با نیاز روز جامعه را ارائه کند.

... باید درس ها و مباحث مهم روز درکتب گنجانده شود، ولی متاسفانه در شیوه درسی حوزه ها این کار مرسوم نیست و هنوز کتبی از صد سال قبل تدریس می شود درحالی که این کتاب ها برای نیازهای صد سال گذشته بوده و براساس سلیقه شخصی علما نگاشته شده است و امروز باید مطابق نیاز روز کتاب نوشت و تدریس کرد.

... درعصری که تحولات سریع است و همه چیز به سرعت تغییر می کند، خیلی نباید جمود داشت و در کتب می بایست تغییر و تحولات ایجاد کرد و براساس نیازها آن ها را نگاشت. ۴

● جایگاه فرهنگ و ارزش های دینی

از نظر اسلام انسانیت انسان، به ارزش ها و اعتقاداتی است که او را به خدا ارتباط دهد و سایر عرصه ها درخدمت فرهنگ انسان باشند.

... اقتصاد، سیاست، مدیریت،دفاع، علم و تکنولوژی همه باید در خدمت فرهنگ باشند؛ چرا که فرهنگ است که بر اساس بینش الهی انسان را به سعادت می رساند.

...جایگاه دین فوق دیگر عرصه های زندگی است،زیرا آنچه انسان را از حیوانیت متمایز می کند، شناخت ارزش های دینی است. ۵

● انسان سازی اسلامی مقابل اصالت سود در غرب

امروز بعد از چند قرن که دموکراسی حاکم شده است، در مهدهای دموکراسی مردم زیر چکمه های زورمداران قرار می گیرند و یک درصد بر ۹۹ درصد حکومت می کنند، اما هدف اسلام ساختن انسان ها است.

بهترین الگویی که در معرفی انسان برتر در زندگی غرب مطرح است، تکنولوژی عالی او است و همین ها با ثروت هایی که از عرق جبین مردم فقیر به دست آورده اند بر ۹۹ درصد حکومت می کنند. ۶

● اهمیت تهذیب در طلاب علوم دینی

آیت الله مظاهری:

اگر طلبه علوم دینی و به ویژه طلبه معمم، گناهی مرتکب شود، از آن جهت که با گناه خود، قبح گناه را در جامعه می شکند و موجب بدبین شدن مردم به روحانیت می گردد، بعید است موفق به توبه شود و از این رو می توان گفت: در برخی از موارد، گناه طلاب علوم دینی، گناه نابخشودنی است.

... تهذیب نفس برای همه مردم و به ویژه برای طلابی که ملبس به لباس فاخر روحانیت می شوند و در زمره مبلغان دینی محسوب می گردند، لازم است.

... فضلا و طلاب باید رذایلی همچون حسادت، ریاست طلبی، دنیاگرایی و جاه طلبی را از دل خود ریشه کن کنند و فضائل و خصائص نیکوی اخلاقی را جایگزین آن صفات ناپسند نمایند تا بتوانند به هدایت جامعه بپردازند۷.

● تعلیم و تعلم و عزاداری امام حسین(ع)

سیری در سیره ائمه اطهار(ع) حاکی از آن است که ایشان برای دو موضوع تعلیم و تعلم و عزاداری امام حسین(ع) اهمیت ویژه ای قائل بوده اند؛ از این رو طلاب علوم دینی و فضلای حوزه های علمیه و خصوصا مبلغان دینی وظیفه دارند با پیروی از آن ذوات مقدس، ضمن اهتمام به فراگیری علوم دینی و تعلیم دین به مردم، در راستای گسترش روزافزون مجالس به ویژه در ماه محرم، تلاش نمایند. ۸

● لزوم برنامه ریزی برای فقر اعتقادی و معنوی جوانان

آیت الله علوی گرگانی:

نباید امروز دلمان را به حضور جوانان در برخی مراسم ها خوش نماییم، بلکه باید تعلیم و تربیت و آموزش های صحیح اخلاق اجتماعی و درسهای شناخت ولایت فقیه و مرجعیت در دستور کار قرار گیرد؛ البته مسئولان باید به این امر اهتمام ویژه ای داشته باشند.

... امروز یکی از مشکلات جدی جوانان تهی دست بودن آنان از معارف اعتقادی و فقر معنوی است که باید با برنامه ریزی دقیق این نقص بزرگ برطرف شود۹.

● زوال مشروعیت نظام سرمایه ذاری

استاد حسن رحیم پور:

درحال حاضر نظام سرمایه داری به سمت نابودی پیش می رود و با اعتراضات مردم مشروعیت نظام سرمایه داری زیرسؤال رفته است. شعار مردم معترض در کشورهای غربی این است که ما دموکراسی و عدالت می خواهیم و حاکمیت سرمایه داری باید از بین برود.

... وال استریت مرکز نخستین مافیای سرمایه داری در دنیا است و تاجران و بورس بازان در این منطقه انحصاری را به وجود آورده اند تا اقتصاد دنیا را دردست بگیرند و منظور جوانان آمریکایی از تسخیر وال استریت از بین بردن آن تفکر و حاکمیتی است که سرمایه داران وال استریت بر مردم آمریکا و دنیا تحمیل کرده اند.

... مرکزیت وال استریت پس از جنگ جهانی دوم منافعی را برای خود در دنیا تعریف کرد و برهمین اساس تمامی سازمان های بین المللی را ایجاد و مدیریت کرد و سمبل آزادی و جامعه جهانی را نیز تفکر حاکم بر وال استریت تعریف کرد... جهانی شدن به معنای صحیح چیز خوبی است اما منظور حاکمان وال استریت از جهانی شدن، الگوبرداری از غربی ها و همانند آنها زندگی کردن است. ۱۰

پی نوشت ها:

۱- حوزه، ۲۵/۸/۹۰

۲-همان، ۲۲/۸/۹۰

۳- همان

۴-همان، ۲۱/۸/۹۰

۵-همان، ۳/۹/۹۰

۶- همان

۷-همان، ۲۵/۸/۹۰

۸-همان، ۲/۹/۹۰

۹-همان، ۲۱/۸/۹۰

۱۰- ایسنا، ۴/۹/۹۰