یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

فتنه تفرقه افکنی


فتنه تفرقه افکنی

رهبر معظم انقلاب در تازه ترین سخنان خود بر اتحاد تاکید نمودند و ضرورت پرهیز از حرکات تفرقه افکن را یادآور شدند صحنه روشن است و مرجع ضمیر زنهارها از آن روشنتر

رهبر معظم انقلاب در تازه ترین سخنان خود بر "اتحاد" تاکید نمودند و ضرورت پرهیز از "حرکات تفرقه افکن" را یادآور شدند. صحنه روشن است و مرجع ضمیر زنهارها از آن روشنتر. در برهه حساسی که کشورمان از یک سو مورد تخاصم قدرت های شرق و غرب قرار گرفته و درگیر با شرایط پیچیده و گزنده بین المللی است و از سوی دیگر در آستانه یک تحول اقتصادی بزرگ هستیم، نیاز به ارائه چهره ای متحد و همدل از مردم و مسوولین به جهان و همچنین در داخل، یک نیاز مضاعف و حیاتی است.

در ماجرای دانشگاه آزاد گرچه نکات فراوانی قابل اشاره هستند، و گرچه نکاتی برجسته مانند سرنوشت کیفی آموزش در این دانشگاه و گستره وسیع مرتبطین با آن نادیده گرفته می شوند، و در مقابل، عده انگشت شماری به قالب نیابت از میلیون ها دانشجو و فارغ التحصیل و خانواده ایشان جای می گیرند و گفتمان ارعاب و توهین را به عنوان راهکار برمی گزینند، لیکن همان نیاز و ضرورتی که در ابتدا از آن گفته شد راه را بر صراحت لهجه در واگویه آنها می بندد. به عنوان شخصی که هفت سال از دانشگاه آزاد بهره علمی برده ام، اکنون بیش از آنکه دلواپس این باشم که غنائم این کشاکش وقف عامه خواهد شد یا امیال سیاسی، دغدغه تضییع زحمات سی ساله مدیریت دانشگاه و دستاوردهای درخشان آن را دارم. با وجود این، سکوت در برابر کسانی که تا دیروز "منع رطب" می کردند و امروز با ولع بر سفره نشسته اند تا اشتهای سیری ناپذیرشان را به رخ رقبا بکشند، و نیز با "دندان" مشغول باز کردن پیوندهای مستحکم در جامعه هستند را به همان اندازه خبط و خطا می دانم.

چگونه می توان باور کرد که روزنامه دولت زمان و مکان رویدادی را پیشاپیش اعلام کند و دیگرانی برایش توشه و تدارک ببینند، و بعد مدعی خودجوشی آن شوند؟ چگونه باید درک کرد که در سیاهه جرایم سرشناسان، ردیفی به نام "توهین به رئیس جمهور" وارد شود و در عین حال گمنامانی با آسودگی تمام، اهانت های گفتاری و نوشتاری را به مجلس و نمایندگانش روا دارند؟ چه مصونیتی در کار است که روزنامه ای، رسانه های دیگر را به جرم ناهمسویی بنوازد و به فحاشی بپردازد؟ چگونه است که یک زمان توجه رسانه های بیگانه "دشمن شاد کردن" نام می گیرد و زمانی دیگر قواعد بازی تغییر می کند و همان شرایط، تلاش برای منحرف ساختن "محل بحث" نمایانده می شود؟ چگونه است که در اینجا مرز نداشتن با بیگانگان و فعالیت مطابق مطالبات آنان اهمیت خود را از دست می دهد؟ نمایندگان مجلس با عملکرد خود در قبال مصوبه مربوطه، چه جلوه ای از مردم سالاری دینی را نشان دادند و چه پیامی برای خرد جمعی حال و آینده صادر کردند؟ آیا کسانی که سررشته این قبیل اقدامات را به دست دارند، لحظه ای اندیشیده اند که اگر کارها بر محور قانون نباشد ممکن است از دست آنان نیز خارج شود و خسارات مهلکی را بر جای بگذارد؟ و آیا نگاهی هم از بلندای ادعاهای خود به پایین می افکنند تا ببینند چگونه باید با اعتبار و آبروی کشور سازگار شوند؟ آیا این است نتیجه ادعای آکندگی از کمال بصیرت و تمام حقیقت؟

آری، از این پرسش ها امروزه در ذهن بسیاری نقش بسته که یقینا پاسخشان جز شرمساری در مقابل تاریخ نصیب پدید آورندگان این پرسش ها نخواهد کرد، اما باید به این وعده الهی ایمان داشت که در نهایت این مردمند که قضاوت خواهند کرد و اراده آنان است که آینده را رقم می زند. تنها می توان دعا کرد که قادر متعال هر چه سریعتر امدادهای خود را شامل پاکسازی خلیج بصیرت برخی از لکه های سیاه کج فهمی نماید و محل نشت و هدر رفتن سرمایه های انقلاب اسلامی را مسدود کند، آمین.

نویسنده : محسن دقت دوست



همچنین مشاهده کنید