دوشنبه, ۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 27 May, 2024
مجله ویستا

کشف رابطه بین صندلی و کمردرد


کشف رابطه بین صندلی و کمردرد

توصیه هایی برای به حداقل رساندن عوارض پشت میزنشینی

به گفته محققان ۳۲ درصد مردم بیش از ۱۰ ساعت در طول روز روی صندلی می‌نشینند. به همین دلیل کمردرد بیماری شایع عصر ماست به‌طوری که طبق پژوهش‌های آماری، اولین عامل غیبت در محل کار و دومین دلیل مراجعه به پزشکان همین کمردرد است...

نشستن، فرایندی کاملا طبیعی است اما چرا این عملکرد کاملا طبیعی می‌تواند مخاطره‌آمیز باشد؟ شاید به دلیل آماده‌نبودن بدن ما برای این زندگی ماشینی. در «پوستر سلامت» این هفته با مضرات پشت میزنشینی و رابطه صندلی و کمردرد بیشتر آشنا می‌شویم.

● پشت‌میزنشینی و کمردرد

علاوه بر ناهنجاری‌های ستون فقرات، کمردرد مشکل عمده پشت میزنشین‌هاست. از آنجایی که هنگام نشستن انتهای ستون فقرات فشرده می‌شود، فشار اضافی به بخش پایینی کمر وارد می‌آید که در این میان، فشار نیروی جاذبه را نیز باید در نظر گرفت. هنگام نشستن به مدت طولانی پشت میز کار، بیشتر افراد قوز می‌کنند و این وضعیت باعث کشیدگی بیش از حد رباط‌های ستون فقرات می‌شود و بر دیسک‌ها و ساختارهای ستون فقرات فشار می‌آورد. هنگام نشستن روی صندلی اداره با تحمیل وزن شخص به جلو، فشار روی بافت‌های نرم و مفاصل و همچنین دیسک‌ها بیشتر و این مساله باعث گرفتگی عضله و درد در ناحیه پایین کمر و پاها می‌شود.

● صندلی‌های نامناسب و ناهنجاری‌های ستون فقرات

ستون فقرات می‌تواند در جهت‌های مختلفی حرکت کند. حرکت‌شناسان این جهت‌ها را به عنوان فلکسیون (خم شدن به جلو)، اکستانسیون (خم شدن به عقب)، خم‌شدن به پهلو و حرکات چرخشی طبقه‌بندی می‌کنند و تا وقتی که دارای ستون فقراتی با انحنای طبیعی باشید، بدن شما حالت تعادل خواهد داشت.

صندلی‌های اداری اکثرا در یک اندازه تولید می‌شوند و این در حالی است که قد افراد با یکدیگر متفاوت است و در بسیاری از افراد نشستن روی این صندلی‌ها شکل نادرستی را در ستون فقرات ایجاد می‌کند.

اگر صندلی برایتان خیلی کوتاه است، نشستن در صندلی اداره باعث فلکسیون (خم شدن به جلو) بیش‌ازحد دیسک‌های بین‌مهره‌های پایینی کمری و خاجی می‌شود.

اگر کوتاه‌قد و چاق هستید، نشستن در صندلی اداره باعث اکستانسیون (خم شدن به عقب) بیش از حد دیسک‌های بین‌مهره‌های پایینی کمری و خاجی می‌شود.

● ۶ توصیه ساده اما مؤثر

۱. ساده‌ترین توصیه برای کاهش کمردردهای اینچنینی، افزایش فعالیت‌های حرکتی است.

۲. زیاد ننشینید. هر از ‌گاه برخیزید و حرکات کششی انجام دهید. در نشستن‌های طولانی، ماهیچه‌ها به قرارگیری در موقعیت خاص عادت می‌کنند و باعث بروز احساس خستگی می‌شوند.

۳. برای اجتناب از کمردردهای اینچنینی، حداقل ساعتی یک بار بلند شوید و حرکات کششی انجام دهید.

۴. روی صندلی‌های ارگونومیک بنشینید؛ صندلی‌هایی که به‌طور خاص برای جلوگیری از کمردرد و پیشگیری از ناهنجاری‌های مزمن ستون فقرات طراحی شده‌اند.

۵. به‌طور طبیعی بخش انتهایی ستون فقرات به سمت داخل، یعنی در جهت حفره شکمی دارای انحناست، بنابراین وجود یک پشتی طبی در این قسمت در حالی که این انحنای طبیعی را حمایت می‌کند با پر کردن فاصله بین ستون فقرات کمری و صندلی به ایجاد یک فرم صحیح برای ستون فقرات کمک می‌کند.

۶. حفظ فرم صحیح ستون فقرات روی صندلی، بدون استفاده از یک پشتی طبی، مشکل است چراکه ستون فقرات کمری و ماهیچه‌های بزرگ در انتهای کمر مجبورند سخت‌تر کار کنند تا انحنای ستون فقرات و فرم صحیح آن حفظ شود. در طولانی مدت همانطور که بدن خسته می‌شود، ماهیچه‌های در برگیرنده ستون فقرات هم ضعیف‌تر می‌شوند و بخش بالایی کمر و سر برای جبران ضعف ماهیچه‌های ستون فقرات کمی به جلو خمیده می‌شوند که نهایتا به قوز کردن و خمیده شدن به جلو می‌انجامد بنابراین با یک پشتی طبی مناسب که مانند یک حمایت‌کننده برای ستون فقرات کمری عمل می‌کند، ماهیچه‌های اطراف ستون فقرات از مسوولیت اضافی حفظ انحنای طبیعی ستون فقرات خلاص می‌شوند و این حمایت به‌خصوص در نشستن‌های طولانی‌مدت مفید است.