پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

بعضی‌ها به آرایش آلرژی‌ دارند


بعضی‌ها به آرایش آلرژی‌ دارند

استفاده از وسایل آرایشی، به هر حال، تا حدی اجتناب‌ناپذیر است...
گاهی در موقعیت‌های خاص مجبوریم از وسایل آرایشی استفاده کنیم. نکته مهم، این است که اگر فردی پوست چربی داشته باشد، …

استفاده از وسایل آرایشی، به هر حال، تا حدی اجتناب‌ناپذیر است...

گاهی در موقعیت‌های خاص مجبوریم از وسایل آرایشی استفاده کنیم. نکته مهم، این است که اگر فردی پوست چربی داشته باشد، از وسایل آرایشی چرب نباید استفاده کند؛ زیرا می‌تواند مسبب بروز جوش در او شود. این افراد باید از وسایل آرایشی مخصوص پوست‌های چرب استفاده کنند که معمولا خشک هستند؛ مثلا بین کِرِم‌‌های پودر و پودرها بهتر است پودرها را انتخاب کنند. عوارض وسایل آرایشی صورت غیر از جوش چیز دیگری نیست. لک معمولا در پی استفاده از کِرِم‌های آرایشی به وجود نمی‌آید، مگر با استفاده از کِرِم‌هایی که در مواجهه با نور خورشید در فرد حساسیت ایجاد می‌کند و به دنبال حساسیت، لک ایجاد می‌شود. ترکیبات شیمیایی که در موارد آرایشی به کار می‌روند اکثرا مجاز هستند اما بحث حساسیت‌ها را نباید فراموش کرد. عطرها جزو شایع‌ترین حساسیت‌آورها در سراسر دنیا هستند و مواد مختلفی دارند و حدود ۳ تا ۵ درصد افراد جامعه به آنها حساسیت دارند.

در این موارد، پزشکان با روش‌های خاصی میزان حساسیت فرد به مواد مختلف را می‌سنجند و آن ماده‌ای را که فرد به آن حساسیت دارد، به او معرفی می‌کنند. از آن به بعد، فرد باید به وجود آن ماده در مواد آرایشی که خریداری می‌کند، توجه نماید. حسیاست‌ها به دو شکل حساسیت‌های تماسی آلرژیک و حساسیت‌های تحریکی دیده می‌شود. نوع دوم مربوط به مواد آرایشی نامرغوبی است که مواد محرک در آنها استفاده شده است. توصیه من این است که افراد حتما از مواد آرایشی مرغوب با مارک‌های شناخته شده که موادی که در آنها به کار رفته مشخص است، استفاده کنند. فکر نکنید هر چه یک ماده آرایشی گران‌تر باشد، حساسیت‌ به آن کمتر است.

ممکن است برخی افراد به مواد آرایشی خیلی گران هم واکنش و حساسیت نشان دهند. فراموش نکنید حساسیت داشتن به یک ماده آرایشی لزوما به معنی نامرغوب بودن آن کالا نیست. خوشبختانه امروزه بسیاری از کشورهای اروپایی در حال ساخت مواد آرایشی بیولوژیک هستند. بعضی از مواد به کار رفته در صنایع آرایشی آلرژی‌زایی کمتری دارند اما برخی مواد برعکس آلرژی‌زایی بیشتری دارند.

مثلا کوبالت حساسیت‌زاست و در بسیاری از فرآورده‌های آرایشی و دندانپزشکی استفاده می‌شود. گرایش در جایگزینی برخی مواد به جای مواد قبلی نتیجه مطالعات انجام شده و گزارش‌هایی از آلرژی‌زا بودن آنهاست. طبیعتا گرایشی که در حال حاضر به مواد بیولوژیک پیدا شده ممکن است نقشی در کاهش حساسیت‌ها داشته باشد اما قضاوت نهایی را باید وقتی کرد که این مواد به اندازه کافی مورد استفاده قرار بگیرند و گزارش‌هایی در رابطه با آلرژی‌زا بودن یا نبودن آنها ارایه شود.

دکتر منصور نصیری کاشانی

متخصص پوست و مو عضو هیات علمی دانشگاه‌علوم پزشکی تهران



همچنین مشاهده کنید