دوشنبه, ۱۱ تیر, ۱۴۰۳ / 1 July, 2024
مجله ویستا

روش های تربیتی در کودکان


روش های تربیتی در کودکان

شما نباید نوزاد را لوس کنید در بیشتر اوقات که نوزاد را بغل می کنید و تسلی اش می دهید , کمتر گریه می کند اما شما نباید نوزادتان را بیش از حد بغل کنید نوزاد یاد می گیرد که می تواند به شما اعتماد کند و اینکه هر وقت به شما نیاز داشت نزد او خواهید رفت با تمرین بیشتر کم کم خواهید فهمید که نوزاد با گریه اش می خواهد به شما چه بگوید هنگامی که نوزاد گریه اش قطع نمی شود , باید حداکثر سعی خود را بکنید تا خونسردی خود را حفظ کنید

●چرا نوزاد گریه می کند ؟

در واقع نوزاد با گریه کردن با شما صحبت می کند . نوزاد وقتی گریه می کند که :

▪گرسنه است .

▪تنهاست و می خواهد شما او را بغل کنید .

▪پوشکش را خیس کرده است .

▪چندین نفر همزمان با او حرف می زنند .

▪مسأله ای او را ناراحت کرده است ( سنجاق پوشک ، دل به هم خوردگی ، احساس سرما یا گرمای زیاد )

شما نباید نوزاد را لوس کنید . در بیشتر اوقات که نوزاد را بغل می کنید و تسلی اش می دهید ، کمتر گریه می کند . اما شما نباید نوزادتان را بیش از حد بغل کنید . نوزاد یاد می گیرد که می تواند به شما اعتماد کند و اینکه هر وقت به شما نیاز داشت نزد او خواهید رفت . با تمرین بیشتر کم کم خواهید فهمید که نوزاد با گریه اش می خواهد به شما چه بگوید . هنگامی که نوزاد گریه اش قطع نمی شود ، باید حداکثر سعی خود را بکنید تا خونسردی خود را حفظ کنید . می توانید یکی از این کارها را انجام دهید :

▪نوزاد را در پتوی نرم و راحت « محکم پیچیده » و به خودتان بچسبانید .

▪چند دقیقه صبر کنید . نوزادتان را در محل امنی ، به عنوان مثال روی تخت لبه دار قرار دهید . بعد به اتاق یا جای دیگری بروید که صدای گریه نوزاد را نشنوید و آنجا بمانید تا آرام تر شوید .

▪نوزادتان را در کالسکه اش بگذارید و برای قدم زدن بیرون بروید .

▪نوزادتان را به ماشین سواری ببرید .

▪سعی کنید نوزادتان را در ننوی بغلی قرار دهید . حرارت بدن و ضربان قلبتان می تواند به بچه آرامش بدهد .

▪سعی کنید نوزاد را آرام تکان دهید و آهسته برایش لالایی بخوانید .

▪از یک دوست کمک بگیرید .

وقتی مشکل نوزاد و راه حل آن را دریابید ، گریه کردن او قطع خواهد شد . حتی اگر حس کنید دلتان می خواهد نوزادتان را به شدت تکان دهید یا بزنید ، هرگز این کار را نکنید . تکان دادن یا زدن ممکن است به نوزادتان آسیب برساند یا حتی موجب مرگ او شود .

●خوابانیدن نوزاد

نوزادتان را به پشت بخوابانید تا از این طریق سندرم مرگ ناگهانی نوزاد را کاهش دهید . نوزاد را روی تشک سفتی بخوابانید که اندازه تختش باشد . لحاف ، بالش و اسباب بازیهای پارچه ای را از تخت نوزاد دور کنید . به جای پوشاندن نوزاد با پتو از روانداز استفاده کنید . اگر از پتو استفاده می کنید ، سعی شود پاهای نوزاد به انتهای تخت نزدیک باشد . پتوی نازکی دور تشک تخت او بپیچانید ، طوری که تنها زیر سینه نوزاد قرار بگیرد . نوزادتان را هرگز روی تشک نرم ، بالش یا دیگر سطوح نرم نخوابانید .

●در شش ماهگی :

بعضی نوزادان از شش ماهگی تمام شب را می خوابند . اما بیشتر اوقات ممکن است نوزادتان از خواب بیدار شود و نیاز به آرام کردن داشته باشد . هنوز هم برخی نوزادان در این سن ممکن است به خوردن شیر در شب نیاز داشته باشند . به نوزاد کمک کنید برای آرام کردن خودش و به خواب رفتن راهی پیدا کند می توانید از این راهنمایی ها استفاده کنید :

▪کنار تخت نوزادتان بمانید . بگذارید بداند شما نزد او هستید . نیازی نیست او را بغل کنید.

زنوزادتان را به آرامی نوازش کنید .

▪با نوزادتان حرف بزنید . لحن صدایتان به نوزاد می فهماند که همه چیز مرتب و وقت خوابانیدن است .

▪سعی کنید برای خواب زمانی تعیین کنید . این زمان را می توانید با انجام کارهایی نظیر حمام کردن ، خواندن داستان ، کم نور کردن اتاق ، تکان دادن تخت یا لالایی خواندن به نوزاد بفهمانید .

▪ اگر در این مورد به راهنمایی های بیشتری نیاز داشتید با پزشک نوزادتان مشورت کنید .

●چرا نوزادان در برخورد با افراد غریبه گریه می کنند ؟

بیشتر نوزادان در سن ۸ تا ۹ ماهگی در مرحله ای قرار دارند که فقط دلشان می خواهد نزد افرادی باشند که آنها را به خوبی می شناسند . سعی کنید احساس نوزادتان را درک کنید . برای آشنایی اش با افراد جدید به او زمان بدهید . نوزادتان را مجبور نکنید بغل کسی بماند که او را نمی شناسد یا کم می بیند .

●آیا کودک شما از تاریکی می ترسد ؟

با کودکتان درباره چیزهایی که از آن می ترسد حرف بزنید . ترس های کودک برای خودش واقعی است . بنابراین او را مسخره نکنید . در اتاق خواب کودک لامپی روشن بگذارید ، یا دست کم برای مدتی لامپ را روشن بگذارید . برخی کودکان با حضور عروسک پارچه ای یا پتویی خاص ، احساس امنیت بیشتری می کنند . اگر سعی کنید به کودکتان کمک کنید که بر ترسش از تاریکی غلبه کند ، ممکن است او را در غلبه بر دیگر ترس هایش نیز یاری کرده باشید .

اگر برای اولین بار است که برای خواب کودک خود مقررات تعیین می کنید ، باید منتظر بروز درگیری باشید .

▪کودکتان ممکن است مرتب از اتاقش بیرون بیاید . با قاطعیت و مهربانی او را به رختخواب برگردانید . ممکن است مجبور شوید این کار را چندین بار تکرار کنید .

▪برخی کودکان در سن خاصی از تاریکی می ترسند باید درک کنید که ترس کودک برای خودش واقعی است . به او کمک کنید بر آن غلبه کند .

▪چراغ خواب یا یکی از لامپ های راهروی اتاق کودک را روشن بگذارید .

▪برخی کودکان به زمان بیشتری برای به خواب رفتن نیاز دارند . بنابراین می توانید به او اجازه دهید مدتی قبل از خواب را کتاب بخواند یا با عروسک پارچه ایش حرف بزند .


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 4 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.