جمعه, ۴ خرداد, ۱۴۰۳ / 24 May, 2024
مجله ویستا

مروری بر جام‌های جهانی گذشته: جام جهانی ۱۹۳۸


مروری بر جام‌های جهانی گذشته: جام جهانی ۱۹۳۸

● مروری بر جام جهانی سال ۱۹۳۸ – فرانسه
● پیشینه
سومین رقابتهای تاریخ جام جهانی در سال ۱۹۳۸ و به میزبانی فرانسه برگزار شد و بدین ترتیب برای دومین دوره متوالی اروپا میزبان این …

مروری بر جام جهانی سال ۱۹۳۸ – فرانسه

پیشینه

سومین رقابتهای تاریخ جام جهانی در سال ۱۹۳۸ و به میزبانی فرانسه برگزار شد و بدین ترتیب برای دومین دوره متوالی اروپا میزبان این رقابتها بود. البته رقابتهای جام جهانی نیز از جنگ های موجود بی نصیب نماند و تیم ملی اسپانیا به دلیل جنگهای داخلی در این کشور از حضور در این رقابتها ناکام ماند.

در این دور از رقابتها ۱۲ تیم از اروپا حاضر بودند و تیمهای برزیل و کوبا نیز در این رقابتها حضور داشتند و از قاره آفریقا هیچ نماینده ای دراین رقابتها شرکت نمی کرد.مرحله اول رقابتها بدین ترتیب بود که دو تیم مقابل یکدیگر قرارمی گرفتند وتیم برتر به دور بعدی راه می یافت. دیدارهایی که در نهایت با نتیجه تساوی به پایان می رسید نیز بار دیگر تکرار می شد.

در این مرحله ۵ دیدار به وقتهای اضافه کشیده شد که در آنها برزیل موفق شد تا با نتیجه ۵-۶ مقابل لهستان به برتری دست یابد. دیدار آلمان و سوئیس که پس از ۱۲۰ دقیقه نبرد با تساوی ۱-۱ به پایان رسید و در نهایت دوباره تکرار شد.بازی کوبا و رومانی که در پایان وقتهای اضافه ۳-۳ و بار دیگر برگزار شد و بازی ایتالیا مقابل نروژ که درپایان ۱۲۰ دقیقه اضافه با برتری ۱-۲ آتزوری پایان یافت و در نهایت مصاف چکسلواکی و هلند که در ۹۰ دقیقه بدون گل بود و در پایان وقتهای اضافه با برتری ۰-۳ چکسلواکی به پایان رسید.

مرحله یک چهارم پایانی

در دیدارهای مرحله یک چهارم پایانی، مجارستان با نتیجه ۲-۰ از سد سوئیس عبور کرد. سوئد با ۸ گل کوبا را شکست داد. ایتالیا ۳-۱ فرانسه میزبان را مغلوب کرد و دیدار برزیل و چکسلواکی با تساوی ۱-۱ به پایان رسید که درنهایت باتکرار مجدد این بازی برزیل توانست با نتیجه ۱-۲ از سد چکسلواکی عبور کند.

مرحله نیمه نهایی

در دودیدار مرحله نیمه نهایی که به صورت همزمان برگزار شد، مجارستان با نتیجه ۱-۵ سوئد را شکست داد و ایتالیا ۱-۲ از سد برزیل عبور کرد تا دو تیم مجارستان و ایتالیا به فینال این رقابتها راه یابند.

فینال

در دیدار فینال، ایتالیا با نتیجه ۴-۲ مقابل مجارستان به برتری دست یافت. کولائوسی در دقایق ۶ و ۳۵ و پیولا در دقایق ۱۶ و ۸۲ برای ایتالیا گلزنی کرده و تیتکس (۸) و ساروسی (۷۰) دروازه ایتالیا را بازکردند تا ایتالیا برای دومین بار در تاریخ رقابتهای جام جهانی به قهرمانی برسد.این دیدار در حضور ۶۰.۰۰۰ تماشاگر ورزشگاه استاد المیپیک د کولومبس برگزار شد و ایتالیا شروع بسیار خوبی داشت و در نهایت توانست جام قهرمانی را از آن خود کند.

قهرمانان و بدترین بازیکنان

در جریان دیدار برزیل و چکسلواکی در مرحله یک چهارم پایانی بود که ماچادوس بازیکن تیم ملی برزیل و یان ریها، بازیکن چکسلواکی در دقایق پایانی بازی و پس از اخراج زه زه از زمین مسابقه با یکدیگر به زد و خورد شدیدی پرداختند.

بازیهای به یادماندنی

یکی ازدیدارهایی که هرگز از یاد دوستداران فوتبال نخواهد رفت، مصاف برزیل و لهستان است. دیداری عجیب که گلهای زیادی را به همراه داشت و در پایان ۹۰ دقیقه تلاش با تساوی ۴-۴ به اتمام رسید و البته در نهایت با نتیجه ۵-۶ به سود برزیل تمام شد. لئونیداس، جواهرسیاه برزیل نقش بسیار مهمی در پیروزی تیمش داشت و این دور از رقابتها را نیز با عنوان آقای گل به اتمام برد.

برترین گلزنان رقابتها

لئونیداس (برزیل – ۷ گل)

گئورگی ساروسی (مجارستان – ۵گل)

گیولا سنگلر (مجارستان – ۵گل)

سیلویو پیولا ( ایتالیا – ۵گل)

جینو کولائوسی (ایتالیا – ۴گل)

ارنست ویلیمووسکی ( لهستان – ۴گل)