یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
رعد و برق، تاریکی ، هیولا
ترس در مراحل مختلف سنی:
شیرخواران :
- شیرخواران موجودات بییاوری هستند که به امنیت و مصونیت زیاد نیازمندند.
اگر آنها را تنها رها کنیم، باعث بهوجود آمدن ترسهای مرگباری در آنان شدهایم. از طریق تماس بدنی نزدیک و علاقه ی سرشار از عشق والدین، اعتماد و اطمینان محکمی در آنها نسبت به والدین، پدید میآید.
هشت ماهگی :
- کودکان از هشت ماهگی شروع به کمرویی و غریبی با محیطهای بیگانه میکنند. آنها به یک باره از هر چیزی که برایشان ناشناس و غریبه باشد، وحشت میکنند. به علت نداشتن تجربه در معاشرت و ارتباط با افراد ناآشنا، هنوز نمیتوانند ارزیابی کنند که چهچیزی واقعا خطرناک است.
در مرحله چهار دست و پا رفتن :
- کودک در مرحله چهار دست و پا رفتن به سرعت، تواناییهای جدیدی کسب میکند. او فعالیتهای حرکتی خود را گسترش داده و در عین حال چیزهای بسیاری را هوشیارانه حس و درک میکند. البته قادر به فهم صحیح تمام چیزهایی که میبیند یا میشنود، نیست. از اینرو ترس شدیدا در او گسترش مییابد.
دو سالگی :
- کودک از سن دو سالگی خود را به عنوان یک شخصیت مستقل تجربه کرده و «منیت» خویش را کشف میکند.
گاهی برای والدین این موضوع، شروع زمانی سخت و دشوار به حساب میآید. کودکان امتحان میکنند که چگونه میتوانند به مقصود خویش رسیده و حرف خود را به کرسی بنشانند. آنها مرتبا بین خواستههای خود و اشتیاق به داشتن صمیمت والدین خویش ، در تکاپو و نوسان میباشند.
بهتر است مرتب به این موضوع فکر کنید که هر چه از رشد و تکامل کودک خویش در سالهای اولیه زندگی او حمایت کنید، برای شکوفایی لیاقتش به او موقعیت دهید و کارهای موفق او را تحسین کنید، کودک به مراتب بیشتر و بهتر نقاط ضعف و قوت خود را خواهد شناخت.در این مرحله بسیار مهم است که با گذاشتن خویش بهجای کودک خود و با درک احساس او، در زندگی و آزاد گذاردن او اعتدال را رعایت کنید.
کودکان سنین پیشدبستانی :
- خردسالان و کودکان سنین پیشدبستانی تحتتاثیر ترسهای زیادی قرار میگیرند. ترس جدایی از پدر و مادر، ترس از رعد و برق، تاریکی و هیولا.
آنها برای درک بهتر و هوشیارتر از دنیای خارج به افکار خود بسنده میکنند و برای چیزهایی که متوجه آن نمیشوند، مجبور میشوند توضیحات جادویی و فضایی و... بدهند. در این مرحله، اشیایی مانند جارو برقی میتوانند برای آنها ایجاد ترس کند.
در تصور کودکان این اشیاء بیجان، زندگی دارند و میتوانند تاثیر تهدیدکننده و خطرناکی داشته باشند. همچنین موجودات تخیلی مانند هیولا، در ذهن کودکان به یک پدیده واقعی مبدل میگردند.
کودکان دبستانی :
- در مهد کودک و مدرسه از کودک انتظارات و توقعات جدیدی میرود. ترسهای کودک اغلب در ارتباط با موقعیتهای اجتماعی است.
کودک باید با دیگران برخورد داشته باشد، بتواند با زندگی گروهی کنار آمده و درگیری نداشته باشد و در مدرسه تقاضاهایش را درست مطرح نماید. ترس روزافزون از شکستها و ناکامیها، افکار کودک را مشغول میسازد. او خودش را با دیگران مقایسه کرده و با خود حساب میکند که آیا بهتر از دیگران میتواند کاری را انجام دهد یا بدتر از آنها.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست