پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
گل چین مجلس
روز یازدهم ذیقعده است و یاد روز ولادت امام هشتم حضرت رضا (ع) که با تبریک این روز گرامی به شما همکاران، نکاتی را تقدیم می نمایم:
۱) حضرت رضا علیه السلام یک شناسنامه شخصی دارد. نام وی علی است که خداوند در لوحی به پیامبر اعلام داشت و حضرتش در معرفی دوازده جانشین، وی را با این نام یاد می نماید، و القابی همانند «عالم، رضا، فاضل، صابر» که هر یک تابلویی برای معرفی سیما و سیرت وی می باشند دارد، نام پدر وی موسی و نام مادرش «نجمه» است که اندلسی می باشد و پیامبر اعظم در عالم رویا به حمیده فرمود که وی را به موسی فرزندش هبه نماید، تا بهترین انسان روی زمین از او به دنیا آید و آنگاه که امام هشتم به دنیا آمد حضرت موسی بن جعفر علیه السلام به وی تبریک «هنیالک یا نجمه کرامه ربک» گفت. از جهت طهارت و عبادت و هوش سیاسی بانویی ممتاز بود. در یازدهم ذی قعده، شانزده روز بعد از شهادت امام ششم در سال ۱۴۸ در مدینه النبی، به دنیا آمد و در سال ۲۰۳ هجری در آخرین روز ماه صفر توسط مامون عباسی مسموم گشت. حضرت پس از شناسنامه شخصی، شناسنامه شجره ای دارد که به تعبیر قرآن کلمه طیبه است و حیوه طیبه دارد و الگوی انسان کامل می باشد و عصمت خداوندی را در خود دارد و دانشنامه و کارنامه والا و بالا در زندگی ۵۵ حضرت به وضوح دیده می شود.
۲) عصر امام هشتم «۲۰۳-۱۴۸» دوران ویژه بود، منصور دوانیقی قاتل امام ششم قدرت را در دست داشت که به والی مدینه دستور داد جانشین امام ششم را گردن بزند و سپس هادی و مهدی و هارون در عرصه سیاست ظاهر شدند و هارون امام هفتم را به زندان برد و مسموم ساخت، و بعد از هارون، امین و مامون قدرت را به دست گرفتند، جاه طلبی هر دو برادر، صحنه تقابل به وجود آورد و امین به دستور مامون کشته شد. مامون پس از به قدرت رسیدن برای ترمیم جو روانی آن روز و جلوگیری از مرکزیت سیاسی مدینه با محوریت حضرت رضا علیه السلام، امام را با اکراه و اجبار به مرو ایران فراخواند و امام را به اجبار ولیعهد خود ساخت و در نهایت حضرت را مسموم ساخت و پس از آن به بغداد رفت و قدرت و مدیریت خود را ادامه داد. امام هشتم در عصر منصور و هادی و مهدی و هارون با پدر همراهی نمود و در چهار سال زندانی بودن امام هفتم جای پدر را در مدینه گرفت و پاسخگو بود، در دوران هارون با صراحت و صلابت، عکس العمل عمومی و اجتماعی مخالف داشت و از فضای سیاسی بهره گیری افشاگرانه داشت. در دوران کوتاه امین حقایق را بازگو می کرد. آگاه سازی و افشاگری و مقابله با طاغوت دوران خویش مثلث زندگی نامه حضرت می باشد.
۳) امام هشتم در کارنامه امامت ۲۰ ساله «۲۰۳-۱۸۳» خود، آموزش شاگردان گرانمایه «۳۱۷ نفر» را دارد و آگاه سازی افراد ناآگاه را پی گرفت و دفاع از اسلام و قرآن و اهل بیت را وجهه همت خود قرار داد و آن چنان مباحث امامت و ولایت و برتری اهل بیت را آگاهانه درجلسات رسمی و معمولی، بازگو نمود که امام ششم وی را دانشمند اهل بیت «ان عالم آل محمد لفی صلبک ولیتنی ادرکته» معرفی نموده بود و مخالفان اعلام کردند: «انه اولی بالخلا فه منه» حضرت برای خلا فت شایسته تر از مامون می باشد. مامون با مناظرات علمی و کلا می و تاریخی می خواست، وجهه سیاسی خود را در ولیعهدی امام، شایسته معرفی نماید و خود را بایسته هم طرازی امام بنمایاند و از علم و دانش و مشاوره امام بهره گیرد و صد البته قدرت محوری و جاه طلبی و خود کامگی کار خود را انجام داد وحسادت چشم و گوش و وجدان مامون را تیره ساخت و درخانه خود به دست خود امام هشتم رامسموم به زهر نمود و امام از دنیا رفت و در قبه هارونی به خاک سپرده شد. پس از این جنایت به بغداد رفت، تا در جو عمومی مرو، نباشد و مرکز خلا فت یعنی بغداد را داشته باشد که منصور و مهدی و هادی و هارون و امین در آنجا سلطنت و خلا فت نمودند و مدیریت جامعه اسلا می را دارا بودند.
۴) در بخش فرهنگی سخنان دل پذیری از حضرت داریم که چند نمونه را تقدیم می نمایم:
حضرت می فرماید: «صدیق کل امری عقله و عدوه جهله» دوست هر فرد در هر زمان و مکان و حالت، عقل و فکر وخرد وی می باشد، دوستی که هرگز از انسان جدا نیست و در همه حال خیرخواه است و روشنگر، و دشمن هر شخص در همه جا و همه حال و وقت، جهل و ناآگاهی او می باشد، جهل سرآمد همه شرور و فتنه ها و بدی ها، «الجهل راس الشرکله»، است و باید از وی بر حذر بود.
در بیان دیگری فرمود: « لیس العباده کثره الصیام و الصلوه و انما العباده کثره التفکر فی امر الله» عبادت، روزه زیاد و نماز فراوان نیست، بلکه اصل و ریشه واساس عبادت، بسیار اندیشیدن در فرمان های خداوند می باشد، که بر امور تکوینی جهان وامور تشریعی انسان ها جاری و ساری است، خداوند که هزار نام و عنوان دارد ودر دعای جوشن کبیر ماه رمضان و در شب های احیا آنها را یاد می کنیم . امر خداوند در قوانین و مقررات است و در قرآن مجید آمده « الا له الخلق والا مر، تبارک الله رب العالمین» «اعراف ، ۵۴» است.
در سخنی دیگر فرمود «موده عشرین سنه، قرابه» دوستی ۲۰ ساله با فردی، خانواده ای، همسایه و همکاری و همراهی وهمدلی ، رتبه قرابت را با خود دارد و گویا جزو خانواده می گردد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست