جمعه, ۸ تیر, ۱۴۰۳ / 28 June, 2024
مجله ویستا

مصرف برخی از موادغذایی در تابستان نیاز به دقت بیشتری دارد


مصرف برخی از موادغذایی در تابستان نیاز به دقت بیشتری دارد

با توجه به فرا رسیدن فصل گرما کودکان، افراد مسن و کسانی که سیستم ایمنی بدن آن ها ضعیف است، بیشتر در معرض خطر مسمومیت قرار می گیرند. هلث نیوز علایم مسمومیت غذایی را اسهال، گرفتگی …

با توجه به فرا رسیدن فصل گرما کودکان، افراد مسن و کسانی که سیستم ایمنی بدن آن ها ضعیف است، بیشتر در معرض خطر مسمومیت قرار می گیرند. هلث نیوز علایم مسمومیت غذایی را اسهال، گرفتگی عضلات شکم، تب، همراه بودن خون هنگام دفع مدفوع، سردرد، تهوع و خستگی عنوان می کند. توجه داشته باشید برخی اوقات این علایم نیم ساعت پس از مصرف غذا و یا چند روز طول می کشد تا بروز کند.هنگام مصرف برخی از موادغذایی باید دقت بیشتری از نظر بهداشتی داشته باشیم که به برخی از آن اشاره می کنیم.

۱) جوانه های خام: جوانه های مانندگندم، شبدر و تربچه با باکتری «E.coli» و سالمونلا درتماس هستند برای از بین بردن باکتری، جوانه های موردمصرف را کاملا بپزید و سپس مصرف کنید. به طور کلی گیاهان بوته ای و آن دسته از میوه و سبزیجات که روی زمین کشت می شوند به دلیل تماس نزدیک با خاک احتمال آلودگی بیشتری دارند.

۲) آب: آب آلوده به خصوص آب چاه ها و یا رودها می تواند مشکلات عمده ای را به وجود بیاورد استفاده از آب این چاه ها ممکن است باعث آلودگی و مسمومیت شود. کارشناسان، کنترل چاه های آب را سالی یک بار توصیه می کنند.

۳) کاهو: از آن جا که بوته این گیاه روی زمین رشد می کند و به طور مستقیم با کود در تماس است بنابراین باید ابتدا برگ های خارجی آن را پس از خرید جدا و سپس برگ های داخلی را خوب ضدعفونی کنید.میوه ها و سبزیجات خام محل رشدونمو باکتری های بیماری زا و انگل ها است.

۴) فرآورده های لبنی پاستوریزه نشده: فرآیند پاستوریزه کردن، باکتری ها را از بین می برد؛ بنابراین هنگام خرید از پاستوریزه بودن آنان اطمینان حاصل کنید. مصرف فرآورده های پاستوریزه نشده می تواند مرگ بار باشد.

۵) مغزهای خوراکی کپک زده: Aflatoxin نوعی سم است که به طور طبیعی روی فرآورده های کشاورزی مانند بادام هندی، گندم، ذرت و ... به وجود می آید.این نوع سم در حیوانات باعث سرطان کبد می شود از خرید مغزهای کپک زده و تغییر رنگ داده خودداری کنید.

۶) ماهی ماکرو، کوسه و ... :کارشناسان مصرف این نوع ماهی ها را به علت داشتن میزان بالای جیوه نسبت به ماهی های دیگر، برای کودکان، زنان باردار و زنانی که تصمیم دارند بچه دار شوند، و نیز در دوره شیردهی توصیه نمی کنند. جیوه برای رشد مغز جنین و کودک بسیار مضر است.

۷) قارچ: چند نوع قارچ سم کشنده ای دارد، بنابراین قارچ های خوراکی را فقط از فروشگاه های معتبر موادغذایی خریداری کنید.

۸) خمیر کیک و یا شیرینی از قبل تهیه شده: خمیرهایی که در آن از تخم مرغ خام استفاده می شود می تواند آلوده به باکتری سالمونلا باشد که مصرف آن برای فرد بسیار خطرناک است.

۹) همبرگرهای نیم پز: همبرگر و یا گوشت های چرخ کرده باید حداقل در دمای ۷۱ درجه سانتی گراد پخته شود تا آلودگی آن به باکتری E.coli از بین برود.

۱۰) بوقلمون، مرغ، ماهی شکم پر: چون این غذاها با استفاده از مواد پرکننده در داخل شکم مرغ، ماهی و ... تهیه می شود و دمای کافی به داخل آن نفوذ نمی کند بنابراین بهتر است مواد پرکننده را از قبل و جداگانه بپزید و سپس از آن ها استفاده کنید. در غیر این صورت درجه حرارت در قسمت داخل گوشت مرغ، ماهی و ... باید به ۸۲درجه سانتی گراد برسد تا باکتری ها به طور کامل از بین برود.

۱۱) تخم مرغ خام: افزودن تخم مرغ خام در معجون ها خطر ابتلا به باکتری سالمونلا را افزایش می دهد. توجه داشته باشید قبل از مصرف، تخم مرغ پخته شده زرده و سفیده آن باید کاملا سفت شده باشد.