یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
حسادتهای بچگانه خواهر و برادرها
چند روز پیش دختر سه سالهام داشت با اسباببازی مورد علاقهاش بازی میکرد که ناگهان پسر ۸ ماههام به طرفش رفت و خرس عروسکی را از دستش گرفت. دختر کوچولو که حسابی ناراحت شده بود، برادرش را دعوا کرد و به زور خرسش را پس گرفت. حالا نوبت پسرک بود که داد بزند و گریه کند. من که داشتم این دعوا و کشمکش را نگاه میکردم، اصلا نمیدانستم باید چه کار کنم؟ کدامیک را آرام میکردم و به کدامشان میگفتم کارش اشتباه بوده است؟
وقتی از متخصصان در اینباره سوال کردم، جوابی دادند که برایم جالب و همچنین مفید و کاربردی بود. آنها میگفتند معمولا بچههای بزرگتر که خودشان هم دوران خردسالی را میگذرانند، اصلا نمیتوانند حضور کودکی را که میخواهد اسباببازیها و وسایلشان را بگیرد، تحمل کنند و برای همین کاملا طبیعی است که هر از گاهی میان آنها دعوا شود. البته این موضوع به همین اندازه هم برای بچههای کوچکتر سخت است. آنها هم نمیتوانند بپذیرند خواهر یا برادر بزرگتر، در وسایلشان سهمی داشته باشد. بنابراین اگر بخواهیم با دیدی مثبت به این موضوع نگاه کنیم میتوان گفت خواهرها و برادرها در رقابت با هم یکی از بزرگترین درسهای زندگی را میآموزند؛ اینکه چطور پدر و مادر، اتاق، اسباببازیها و... را با هم شریک شوند؟ بنابراین بسیار مهم است در چنین مواقعی که کودکان با هم بحث و دعوا میکنند، به جای ترس و نگرانی به فکر آموزش مهارتهای زندگی باشیم؛ در واقع نباید براحتی این فرصتهای خوب و مناسب برای آموزش را از دست بدهیم.
پرورش مهارت مشارکت
اولین اقدامی که باید در این مورد انجام شود، پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی است. پس همانقدر که مهم است بچههای بزرگتر اشتراک و سهیم کردن خواهر و برادر را بیاموزند، باید بدانیم آنها حق دارند اسباببازیها یا لوازم شخصیشان را به بقیه ندهند. پدر و مادر هم در این شرایط میتوانند به آنها کمک کرده و بگویند با کدام یک از اسباببازیها باید تنها و در اتاق خودشان بازی کنند. این مساله به خصوص در مورد اسباببازیهای ریز و کوچک که برای شیرخواران خطرناک است، اهمیت ویژهای پیدا میکند.
علاوه بر این، والدین باید به بچههای بزرگتر کمک کنند تا به شیوههای سادهای از ایجاد این وضع پیشگیری شود؛ مثلا میتوانید به او بگویید در جایی مشغول بازی شود که خواهر یا برادر کوچکش حضور ندارد و به تنهایی هم نمیتواند به آنجا برود.
اما اگر مشکلی ایجاد شد و آنها با هم دعوا کردند، حتما به فرزند بزرگتر بگویید میدانید که او چقدر ناراحت و عصبانی است و بعد به او کمک کنید با خواهر یا برادرش مهربانتر برخورد کند. اگر او بتواند خودش را جای برادر یا خواهر کوچکترش بگذارد، وضع بسیار بهتر خواهد شد. در نهایت هم باید با کمک هم، به فکر پیدا کردن بهترین راهحل باشید تا مشکل با کمترین دردسر و ناراحتی حل شود.
parents.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست